CHALLENGE CUP

Οι ακρίτες το πάνω χέρι στην πρόκριση (fotos)

Οι ακρίτες το πάνω χέρι στην πρόκριση (fotos)

Ανάλυσε το

Με αδιαπέραστο μπλοκ,  κορυφαίο για δεύτερο συνεχόμενο ματς τον Σούλιαγιτς και τον Μουστακίδη να δίνει “πολύτιμες” εμπειρίες σε νέα παιδιά και “απαραίτητες” ανάσες σε βασικούς, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, επικράτησε 3-1 (25-18, 23-25, 29-27, 25-16) σετ της σλοβακικής Πριέβιντζα, που στο εντός έδρας α’ ματς των “16” του Challenge Cup, λόγω σημαντικών  απουσιών έπαιξε με διαφορετικό σχήμα. Πλέον οι ακρίτες κρατούν σφιχτά “στα χέρια τους” την τύχη της πρόκρισης, αφού πάνε πλέον με… άλλον αέρα στη ρεβάνς της 16ης Δεκεμβρίου, όπου χρειάζονται μόλις δύο σετ στην Σλοβακία.

Με την ψυχολογία στα ύψη από την πρόσφατη νίκη- ανατροπή επί της Παναχαϊκής και τη στήριξη της κερκίδας του “Μιχάλης Παρασκευόπουλους”, οι ακρίτες, κυριαρχώντας σε όλους τους τομείς τωνν αντιπάλων τους σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό ματς ξεκίνησαν δυνατά με 8-4, 16-12 και ανοίγοντας διαρκώς την “ψαλίδα της διαφοράς” έφτασαν στην κατάκτηση του α σετ με 25-18.

ethnikos_alexandroypolis_challenge_cup1

Με τον νεαρό και άπειρο Χαραλαμπίδη να έχει πάρει από το τέλος του α’ σετ την θέση του Ανέστη Δαλακούρα, που πήρε πολύτιμες ανάσες, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης χωρίς να χάσει το προβάδισμα ξέφυγε μετά από  8-7, 16-15 με 22-19. Κάπου εκεί όμως οι γηπεδούχοι άρχισαν τα λάθη, τις άουτ επιθέσεις και οι Σλοβάκοι, παρά τις σημαντικές απουσίες δυο ξένων τους, Γκόρσκι (Πολωνός πασαδόρος), Σάβιο (Ιταλός ακραίος) που δεν ακολούθησαν το… πούλμαν της αποστολής στον Έβρο, με καλό σερβίς κατάφεραν να κάνουν το 22-20 των γηπεδούχων 22-24 και με 25-23 να ισοφαρίσουν σε 1-1 σετ.

Μεγάλη μάχη έγινε και στο τρίτο σετ, όπου είχε ανάλογη είκονα με το προηγούμενο, με τη διαφορά πως η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη, μετά το 21-19 έδειξε πιο σοβαρή και με σταθερό μπλοκ αλλά και αποτελεσματικό τον Σούλιαγιτς, παρά την πίεση των φιλοξενούμενων, ζευγάρωσε με 31-29, 2-1 τα κερδισμένα της σετ.

block_ethnikos_alexandroupolis

Με “ζεστό” τον Σούλιαγιτς από το τρίτο σετ, τον Δαρίδη “βράχο” στην υποδοχή και καλή λειτουργία στο μπλοκ, ο Εθνικός χτίζοντας από νωρίς μία σημαντική διαφορά ασφαλείας με 16-19, έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή του να ρίξει σε ένα ευρωπαϊκό ματς μετά τον Σωκράτη Χαραλμπίδη και τον 16χρονο Παρασκευά Τσέλιο, προκειμένου να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και τελικά με το με 25-16 να πανηγυρίσουν τη νίκη τελικά τη νίκη 3-1 σετ.    

Για τους ακρίτες δεν κάποιους που να υστέρησε σε απόδοση, ωστόσο MVP του αγώνα με 25 πόντους ήταν ο Λούκα Σούλιαγιτς, που αγώνα με αγώνα ανεβάζει ρυθμούς. Για τους Σλοβάκους, του πρώην άσου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και νυν τεχνικού της Πριέβιντζα, Γιάροσλαβ Βίλκ, πολύ καλός ήταν ο θηριώδης ακραίος, Χούκελ με 23 πόντους.

Τάδε έφη…

Τσέντομιρ Ίλιτς (διαγώνιος Εθνικού Αλεξανδρούπολης): “Σήμερα καταφέραμε να πετύχουμε μία σημαντική νίκη απέναντι σε μία αξιόλογη και αγωνιστική ομάδα. Την αφήνουμε εδώ και πλέον συγκεντρωνόμαστε στο υπόλοιπο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, καθώς έχουμε ένα ακόμη σημαντικό ματς μέσα στην Κηφισιά. Υπάρχει σίγουρα κούραση, αφού μέχρι τα Χριστούγεννα θα παίζουμε συνεχώς Τετάρτη-Σάββατο, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να κυνηγάμε τις νίκες σε κάθε παιχνίδι, καθώς με αυτές ανεβαίνει η ψυχολογία μας”.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-18, 23-25, 29-27, 25-16

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Σ. Μουστακίδης): Κασαμπαλής 9 (2 άσοι, 1 μπλοκ), Α. Δαλακούρας 1, Σούλιαγιτς 25 (3 μπλοκ), Κ. Δαλακούρας 16 (1 άσος, 3 μπλοκ, 67% υπ, 46% αρ), Τουράνιανιν 12 (1 άσος, 3 μπλοκ), Κιόσης 8, λίμπερο ο Δαρίδης (71% υπ., 59 % αρ.), Χαραλαμπίδης 4, Τσέλιος 2

Πριέβιντζα (Βιλκ): Κάσα, Ροντρίγκο Γκονζάλες 5, Χούκελ 23, Σίμκο 6, Σουμπόφσκι 14, λίμπερο ο Χράνο (71% υπ., 53 % αρ.), Μίχαλεκ, Μάκουχα