ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Η Ντιναμό καταγγέλλει βιαιοπραγία σε οπαδό της από σεκιούριτι της Ζενίτ στην απονομή του τελικού (vid)!

Η Ντιναμό καταγγέλλει βιαιοπραγία σε οπαδό της από σεκιούριτι της Ζενίτ στην απονομή του τελικού (vid)!

Σκηνές που αμαύρωσαν το δεύτερο τελικό του CEV Cup ανδρών, μεταξύ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και της Ντιναμό Μόσχας εκτυλίχτηκαν αμέσως μετά την απονομή του φετινού τροπαίου στην Ντιναμό, όταν γνωστός οπαδός της ομάδας βρήκε τρόπο για να φτάσει στους πανηγυρισμούς στο κέντρο του γηπέδου με αποτέλεσμα οι σεκιούριτι να τον απομακρύνουν βίαια!

Στον πρώτο ‘ρωσικό’ εμφύλιο τελικής φάσης στην ιστορία του θεσμού του CEV Cup, η Ντιναμό η οποία και σήκωσε την κούπα καταγγέλει την οικοδέσποινα Ζενίτ για μη επαγγελματικό και αφιλόξενο επίπεδο διοργάνωσης. Εκτός από το περιστατικό με την βιαοπραγία στον άτυχο οπαδό της, η ρωσική ομάδα καταγγέλλει προκλητική συμπεριφορά και υπέρμετρο ζήλο της ασφάλειας του γηπέδου, η οποία δεν επέτρεψε σημαίες και πανό ενώ ενισχύθηκε και με αγνώστου ταυτότητας ασφαλείας τα οποία ηταν αγενή ενώ αρνήθηκαν να ταυτοποιηθούν!

Αυτό ήταν μόνο η αρχή αφού το φινάλε επισκίασε η βιαιοπραγία σε γνωστό και σημαντικό οπαδό της Ντιναμό που βρήκε τον τρόπο να φτάσει μέχρι το σημείο όπου οι παίκτες πανηγύριζαν την κούπα! Είναι χαρακτηριστικό από το γήπεδο που ακολουθεί ότι η ομάδα παγώνει όταν αντιλαμβάνεται τον τρόπο που οι σεκιούριτι τραβούν και χειροδικούν πάνω στον άτυχο οπαδό. Να σημειωθεί ότι οι κανονισμοί της CEV είναι ιδιαίτερα αυστηροί ως προς το κομμάτι της απονομής και όχι μόνο και φυσικά απαγορεύουν την είσοδο φιλάθλων στο γήπεδο, καθώς ξεκαθαρίζουν στη διοργανώτρια ότι όποιος εισέλθει στο γήπεδο πρέπει να απομακρυνθεί πάραυτα.

Πάντως, το βίντεο εκθέτει ανεπανόρθωτα τη συμπεριφορά των ανθρώπων ασφαλείας των διοργανωτών ως προς συμβάν συν το γεγονός ότι το ασθενοφόρο -που έπρεπε να βρίσκεται στο γήπεδο- καθυστέρησε 20′ λεπτά:

Για την ιστορία αυτή ήταν η 6η νίκη της Ντιναμό επί της Ζενίτ αλλά και το δεύτερο τρόπαιο στη σεζόν μετά από την κατάκτηση του Κυπέλλου. Λόγω Covid19, το γήπεδο είχε χωρητικότητα 75% και φυσικά είχε γίνει sold out!

Α’ Τελικός:

Ντιναμό Μ. – Ζενίτ: 3-2 (26-28, 25-18, 20-25, 26-24, 15-9)

Β’ Τελικός:

Ζενίτ – Ντιναμό Μ. 1-3 (21-25, 25-23, 26-28, 24-26)