Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οικονόμου: «Μηδενίζει το κοντέρ, ανεβαίνει ο πήχης»

Οικονόμου: «Μηδενίζει το κοντέρ, ανεβαίνει ο πήχης»

Λίγες ώρες μετά την έναρξη της φετινής προετοιμασίας του Α.Ο Θήρας ο Λαρισαίος προπονητής της περυσινής φιναλίστ του πρωταθλήματος σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο Volleyplanet μίλησε μεταξύ άλλων  για τους φετινούς στόχους της ομάδας, υπογράμμισε την υπέρβαση της διοίκησης στο φετινό σχεδιασμό, αποκάλυψε το “κόλλημά” του με τις Όστοϊτς, Ζντοβτς, Τέρζιτς, εξηγησε πως θα καλύψει το κενό της Μπρίνκμαν και παραδέχθηκε ότι τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα παίρναμε ξένες, απλά για να τις… πάρουμε!

Με την περσινή κατάκτηση της 2ης θέσης του πρωταθλήματος ο Α.Ο Θήρας «έγραψε ιστορία» στο γυναικείο βόλεϊ της Ελλάδας. Μια λαμπρή ιστορία, που ενόψει όμως της νέας σεζόν της Α1 Γυναικών, είναι πλέον μια… παλιά ιστορία. Στη Σαντορίνη η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου δεν θα περιοριστεί φέτος να «καθίσει» στις δάφνες της περυσινής ιστορικής πορείας, αλλά σύμφωνα με το φετινό της μοτό από σήμερα κιόλας «μηδενίζει το κοντέρ». Ανεβάζει «πιο ψηλά τον πήχη» και ρίχνεται στο κυνήγι μιας ακόμη επιτυχημένης χρονιάς, μιας ακόμη τεράστιας πρόκλησης για τη διοίκηση, τις αθλήτριες, το προπονητικό επιτελείο και φυσικά ολόκληρο τον κόσμο του νησιού!  

aothiras1

«Το να παραμείνεις στην ελίτ του γυναικείου βόλει είναι πάρα πολύ δύσκολο…» ξεκαθαρίζει εξ’ αρχής ορθά-κοφτά στο Volleyplanet o Λαρισαίος «αρχιτέκτονας» των περσινών επιτυχιών στη Σαντορίνη και προσθέτει. «Μπορεί να το κάνεις μια χρονιά, που οι αντίπαλοι ίσως δεν σε περίμεναν ή ίσως σε υποτίμησαν. Το κατάφερες, αλλά από κει και πέρα πρέπει να συνεχίσεις στο ίδιο… μοτίβο. Να έχεις τον ίδιο στόχο, να φτάσεις στην ίδια επιτυχία και γιατί όχι να βάλεις και πιο ψηλά τον πήχη. Πόσο μάλλον όταν οι προσδοκίες ολόκληρου του νησιού είναι ακόμη μεγαλύτερες. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό είπα στην πρώτη συνάντηση με τις κοπέλες και κυρίως τις παλιές. Ότι «ξεχνάμε δηλαδή την περσινή χρονιά και το κοντέρ… μηδενίζει. Αυτό πρέπει να είναι το «μοτό» μας, ώστε με ακόμη πιο σκληρή δουλειά και έχοντας την προσωπικότητα και την υγεία που μας χαρακτηρίζει ως ομάδα να επιδιώξουμε ακόμη μία επιτυχημένη χρονιά».

Με δεδομένο λοιπόν εκ προοιμίου ότι ο φετινός δρόμος για τη διάκριση δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και… περσικά χαλιά, οι σκόπελοι που καλούνται να ξεπεράσουν οι περσινές φιναλίστ είναι τεράστιοι, καθώς πέρα από το βάρος της περσινής… ασημόσκονης στη φανέλα, λόγω συνθηκών ή άλλων συγκυριών, ο Α.Ο. Θήρας «κατεβάζει» στο φετινό πρωτάθλημα ξανά μία νέα ομάδα. Για αυτό και η ομάδα της Σαντορίνης φρόντισε ώστε να ορίσει τους φετινούς της στόχους βήμα-βήμα μέχρι να φτάσει στην διάκριση.   

ao thyras 2

«Θεωρώ ότι ο φετινός στόχος θα πρέπει να είναι… πολυεπίπεδος! Σε α’ επίπεδο, λόγω του δύσκολου προγράμματος που έχουμε και της ανταγωνιστικότητας του φετινού πρωταθλήματος, θα πρέπει να «δέσουμε» γρήγορα την καινούρια μας ομάδα. Γιατί, κακά τα ψέματα, με τις 7 από τις 12 να είναι νέες αθλήτριες, είμαστε ξανά μια νέα ομάδα.

Ο β’ στόχος είναι.. μεσοπρόθεσμος. Θέλουμε αρχικά να προσπαθήσουμε να παίξουμε ξανά το όμορφο βόλεϊ που παίζαμε και πριν και από εκεί και πέρα να προσπαθήσουμε σε πρώτη φάση να μπούμε στην 4άδα. Αυτός θα πρέπει να είναι ο πρωταρχικός μας στόχος, γιατί εκεί είναι όλο το νόημα. Αν δεν μπεις στην 4άδα, δεν μπορείς να λες ότι θα υπερασπιστείς την 2η θέση ή να κυνηγήσεις το μετάλλιο της τρίτης θέσης» επισημαίνει ο Έλληνας τεχνικός, που τη φετινή σεζόν πέρα από τα πολλά νέα πρόσωπα εντός των γραμμών των γηπέδων θα έχει και κάποιους στον πάγκο.

«Σε αυτό το σημείο είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως θα συνεχιστεί και φέτος η συνεργασία μου με το βοηθό και συνεργάτη μου, Σωτήρη Γκότση, αλλά και με το στατιστικολόγο, Γιώργο Σομπώνη, ενώ έχουμε και δύο νέα μέλη στο προπονητικό team το φυσιοθεραπευτή, Αλέξη Νακάτση και team manager το Γιώργο Κατσικογιάννη, των οποίων η βοήθειά όλων θα είναι πολύτιμη στην προσπάθεια της επίτευξης των στόχων μας.

“Θήρα μπορείς, μπορείς να προκριθείς…”

Η Σαντορίνη είναι διάσημη στα πέρατα του κόσμου για την επιβλητική θέα του ηφαιστείου και της Καλντέρας, το υπέροχο ηλιοβασίλεμά της, τα αξεπέραστα κρασιά της, τα βραβευμένα ξενοδοχεία της και τόσα άλλα, που κάνουν αυτή την «αγκαλιά του Αιγαίου» τόσο μοναδική και περιζήτητη. Από φέτος στην παραπάνω λίστα έχει προστεθεί και ο Α.Ο Θήρας, που στην ιστορική του συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα φιλοδοξεί να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής του νησιού. Και σίγουρα δεν θα πάει για… τουρισμό!

«Από τη στιγμή που με την παρθενική μας παρουσία στην Ευρώπη γράφεται μία ακόμη «χρυσή σελίδα στην ιστορία της, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είχαμε μία πολύ καλή κλήρωση και με δεδομένο το υψηλό πλέον επίπεδο του Cev Cup εκτιμώ πως στην πρώτη φάση η ισραηλινή, Χάποελ Κφαρ Σαμπά δεν απέχει παρασάγγας από εμάς. Θεωρώ ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την πρόκριση στην επόμενη φάση και σίγουρα η Ευρώπη, στην πρώτη μας διεθνή χρονιά, αποτελεί για μας μία σπουδαία πρόκληση.  Είναι μείζονος σημασίας για εμάς να συνεχίσουμε στο ίδιο δρόμο της σωστής λειτουργίας οργανωτικά της ομάδας και να πετύχουμε το στόχο που έχει θέσει η διοίκηση, και θέλουν ασφαλώς το τεχνικό team και οι αθλήτριες, αλλά κυρίως ολόκληρο το νησί, ώστε να καταφέρουμε να φέρουμε ακόμη περισσότερο κόσμο στο πλάι μας, πέρα από αυτόν που μας «αγκάλιασε» πέρυσι.

Με επανάσταση του “εμείς” στην 4άδα

Ο θρυλικός Τζον Λένον έλεγε πως «ζωή είναι αυτό που σου συμβαίνει όταν είσαι απασχολημένος με άλλα σχέδια…». Μια νέα ζωούλα λοιπόν έφερε τα «πάνω κάτω» στα φετινά πλάνα της ομάδας. Λόγω της εγκυμοσύνης της Γερμανίδας, Ανίκα Μπρίνκμαν, το «καμάρι του νησιού» θα στερηθεί εξαιτίας του χαρμόσυνου ασφαλώς γεγονότος, την βοήθεια της κορυφαίας περσινής του παίκτριας. Ωστόσο στην ομάδα υπάρχει η πίστη πως χάρις στην υπέρβαση και τα ταχύτατα αντανακλαστικά της διοίκησης, το φετινό «εμείς» θα υπερκαλύψει το περσινό «εγώ».

anika brinkman__20

Στα μεταγραφικά οφείλω αρχικά να επισημάνω το γεγονός πως η διοίκηση ήταν πραγματικά κοντά μου κατά τον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού και την ευχαριστώ πολύ. Θεωρώ πως κάναμε πραγματικά τις καλύτερες επιλογές αθλητριών σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες και τα «θέλω» μου και η διοίκηση κάνοντας σωστά τη δουλειά της με βοήθησε πάρα πολύ, ώστε να δημιουργήσω ξανά ένα καινούριο ρόστερ. Ειδικά όμως στη δύσκολη στιγμή της Μπρινκμαν, για την οποία φυσικά όλοι χαιρόμαστε για το ευτυχές γεγονός, και ήταν κομβική απώλεια για μας, αφού είχαμε ανανεώσει και ήταν εξ’ αρχής στη “φιλοσοφία” της φετινής ομάδας, η διοίκηση έπειτα από εισήγησή μου, κινητοποιήθηκε δραστικά και άμεσα.

Έτσι κατάφερε μέσα από μία ακόμη υπέρβαση να φέρει τη Σλοβένα διεθνή, Άνια Ζντοβτς, μία εξίσου πολύ ποιοτική και αποτελεσματική παίκτρια. Θέλω να πιστεύω λοιπόν πως θα καλύψουμε το κενό της Μπρίνκμαν, αφού γενικότερα στην προπονητική μου φιλοσοφία, πιστεύω πολύ στη συνολική λειτουργία της ομάδας και θεωρώ πως η Μπρίνκμαν ήταν ασφαλώς μία πάρα πολύ καλή παίκτρια, αλλά φάνηκε περισσότερο μέσα από την πολύ καλή λειτουργία του περσινού Α.Ο Θήρας. Οι καλές παίκτριες πιστεύω πως και φέτος θα δείξουν τις δυνατότητες τους μέσα από τη συνολική πετυχημένη εικόνα της ομάδας.

Το ζητούμενο λοιπόν για τον φετινό Α.Ο Θήρας είναι μέσα από την αποδοσή του να παραμείνει το ίδιο ανταγωνιστικός με πέρυσι. Με «όπλο» του πλέον το ομαδικό πνεύμα θα προσπαθήσει να επιβιώσει από τις σκληρές μάχες να «επιβιώσει» και να σφραγίσει την είσοδο του στις 4 κορυφαίες ομάδες. Και από κει πέρα ό,τι ήθελε προκύψει…

«Όταν έχεις στόχο την 4άδα και απέναντι σου έχεις ομάδες όπως Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός που θεωρητικά διαθέτουν καλύτερες μονάδες, καταλαβαίνεις εύκολα πως για να τους κερδίσεις θα πρέπει να βγάλεις στο γήπεδο αυτή την ομαδικότητα. Οπότε και τη νέα χρονιά, μέσα από τη σκληρή δουλειά και την προπόνηση, θα επιδιώξουμε να φτάσουμε αυτές τις ομάδες και γιατί όχι και να τις ξεπεράσουμε, όπως κάναμε και πέρυσι με τον Παναθηναϊκό. Αλλά το σημαντικότερο είναι να είμαστε εξίσου ανταγωνιστικοί, όπως πέρυσι. Πρέπει δηλαδή να παλέψουμε «με νύχια και με δόντια» να διατηρηθούμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο, να παραμείνουμε και φέτος στην ελίτ, δίπλα σε παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού βόλεϊ. Μπορεί να βγούμε 2οι , μπορεί να βγούμε 3οι ή να κάνουμε κάτι καλύτερο, εγώ αυτό που θέλω είναι ο Α.Ο Θήρας να είναι ξανά κοντά στις πρώτες θέσεις.

“Ζαχάρωνε” καιρό τις ξένες που θα κάνουν τη διαφορά

Πολύτιμος σύμμαχος στην επίτευξη αυτού του στόχου θα είναι ασφαλώς οι ξένες αθλήτριες της ομάδας. Οι οποίες σύμφωνα με την πεποίθηση του Απόστολου Οικονόμου δεν θα είναι απλά… κάποιες ακόμη ξένες που θα σφραγίσουν κάποια ένσημα στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα περάσουν απαρατήρητες, όπως συμβαίνει σε πολλές ομάδες τα τελευταία χρόνια. Όστοϊτς, Ζντόβτς και Τέρζιτς εκτιμάται πως θα κοσμήσουν τα γήπεδά μας με την ποιότητά τους και θα δώσουν άλλο πρεστίζ στην Α1 Γυναικών. Για αυτό και ο Έλληνας τεχνικός, κάτι που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος και αποκαλύπτει  στο Volleyplanet, κυνηγάει εδώ και χρόνια να φέρει τις ξένες  αθλήτριες στις ομάδες του.

“Η αλήθεια είναι πως το 2012 η Όστοϊτς είχε φτάσει ένα βήμα πριν συμφωνήσουμε στην ΑΕΚ, αλλά εκείνη την εβδομάδα που έκανε προπονήσεις και είμασταν έτοιμοι να υπογράψουμε συμβόλαιο στα χρήματα, που μπορούσαμε να δώσουμε ως ομάδα, δέχθηκε μία εξαιρετική πρόταση από ρωσική ομάδα. Εκείνη την χρονιά ήταν μία σημαντική απώλεια για εμάς, αφού με την Όστοιτς ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά διαφορετικά πράγματα.

thira-10

Όσον αφορά την Ζντοβτς, την κυνήγησα να την φέρω και παλιότερα στην ΑΕΚ, όπου πλέον κάναμε πρωταθλητισμό, αλλά η κοπέλα έπαιζε στο υψηλό επίπεδο του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού γαλλικού πρωταθλήματος και προτίμησε να παραμείνει εκεί.

Φέτος όμως έπειτα από έντονο, προσωπικό, πρέσινγκ και την εξαιρετική προσέγγιση της διοίκησης, όσον αφορά το φετινό πρότζεκτ, όχι μόνο το οικονομικό, αλλά το όραμα που έχεις και περνάς σε μία αθλήτρια, την πείσαμε να κάνει το βήμα, να έρθει στην Ελλάδα και πιστεύω ότι παίκτριες όπως η Ζντοβτς, η Όστοϊτς και η Τέρζιτς νομίζω πως θα «κοσμήσουν» το ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί πραγματικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, αυτό που έλειπε κατά την ταπεινή μου άποψη, ήταν η ποιότητα των ξένων.

Το ίδιο και με την Τέρζιτς… Από πέρυσι ήταν στο… μικροσκόπιό μου και ήθελα να την φέρω στη Σαντορίνη, αλλά και πάλι οι ομάδες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στην διεκδίκηση της παίκτριας ήταν πανίσχυρες από τουρκικό και ρωσικό πρωτάθλημα και κατά συνέπεια οι προτάσεις τους αποδείχθηκαν οικονομικά πιο δελεαστικές. Φέτος όμως είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να τη φέρουμε στη Σαντορίνη, όπως επίσης είμαι ικανοποιημένος και για τις Ελληνίδες παίκτριες που αποκτήσαμε. Κοπέλες με όρεξη για δουλειά, κίνητρο και όνειρα για διάκριση που σίγουρα μέσα από τις εμπειρίες που θα αποκτήσουν θα βοηθήσουν και εμάς, αλλά και τον ευατό τους, όσον αφορά στην εξέλιξη της καριέρας τους.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα στην Ελλάδα παίρναμε ξένες, αλλά δεν ήταν κάτι… εξωφρενικά καλύτερο από τις Ελληνίδες παίκτριες. Πολλές φορές μάλιστα «παίρναμε για να πάρουμε» κάποιες, που δεν έκαναν όμως, αυτό που λέμε, τη… διαφορά! Κι αυτό νομίζω πως ξεκίνησε από πέρυσι στον Α.Ο Θήρας, όπου είχαμε ως φιλοσοφία οι ξένες «να κάνουν την διαφορά». Για αυτό και νομίζω πως η βοήθεια τους φέτος θα αποδειχθεί καθοριστική για την επίτευξη των στόχων μας.

“Όλο μας το είναι” απ’ τα πρώτα φιλικά

Οι περσινές επιτυχίες της ομάδας πέρα από τη διοίκηση άνοιξαν για τα καλά την όρεξη του κόσμου της Σαντορίνης για νέες διακρίσεις. Οι αγώνες του Α.Ο Θήρας κάθε Σάββατο αποτελούν πλέον «γιορτή» για τους ντόπιους, που κατακλύζουν το ΔΑΠΠΟΣ για να στηρίξουν την ομάδα που τους κάνει περήφανους. Κάτι που ο Α.Ο. Θήρας δεσμεύεται και φέτος για αυτό…

«Μπορούμε νομίζω να υποσχεθούμε στον κόσμο της Σαντορίνης, πως σε κάθε αγωνιστική θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να πάρουμε τη νίκη με όποιον αντίπαλο κι αν παίζουμε και να πανηγυρίσουμε μαζί τους. Το αν θα τα καταφέρουμε ή όχι είναι άλλη υπόθεση, αλλά εμείς αρχής γενομένης από την πρεμιέρα, κάθε σαββατοκύριακο θα δίνουμε όλο μας το είναι για τη νίκη. Αυτός είναι ο στόχος μας είτε σε πρωτάθλημα είτε σε Κύπελλο, όπου κι αν παίζουμε».

AO thiras me AEK 67890

Από σήμερα λοιπόν στο ΔΑΠΠΟΣ προπονητικό επιτελείο και αθλήτριες, πλην των διεθνών, «σήκωσαν μανίκια» και «άναψαν τις μηχανές», ώστε μέσω της φετινής τους σκληρής προετοιμασίας, των απαραίτητων φιλικών και της καθημερινής δουλειάς στο γήπεδο, να καταφέρουν να φτάσουν τον προσεχή Απρίλιο στον μακροπρόθεσμο στόχο τους. Και όπως πάντα τα επίσημα αποκαλυπτήρια της ομάδας θα γίνουν στα «Νομίκεια’, το τουρνουά-θεσμός της Σαντορίνης στη μνήμη των ευεργετών του δημοφιλούς νησιού, Ευάγγελου και Λούλας Νομικού

«Είχαμε και επισήμως την έναρξη της φετινής μας προετοιμασίας, Μιας σκληρής προετοιμασίας, με πολύ προπόνηση, που τις 3 πρώτες εβδομάδες περιλαμβάνει γύρω στις 3 προπονήσεις την ημέρα βάρη, βόλεϊ και φυσική κατάσταση, τρέξιμο τις 3 πρώτες εβδομάδες και στη συνέχεια εισαγωγή και πιο τεχνικών στοιχείων. Στόχος μου είναι να κάνουμε μία έντονη προετοιμασία, αλλά και εξίσου γρήγορα να «απελευθερωθούμε» από την προετοιμασία, αφού έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα στον α’ γύρο της Α1 Γυναικών, όπου με το καλημέρα αντιμετωπίζουμε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Σε αυτό θα βοηθήσουν ασφαλώς και τα φιλικά που έχουμε κλείσει αρχής γενομένης στις 23 Σεπτεμβρίου στο Χαϊδάρι με την τοπική ομάδα Β’ Εθνικής, όπου ουσιαστικά θα κάνουμε «ξεμούδιασμα».

panathinaikos_aek_nomikeia

Ακολουθούν δύο ακόμη φιλικά από 1-2 Οκτωβρίου, όπου θα φιλοξενήσουμε στο ΔΑΠΠΟΣ τον Ηρακλή Κηφισιάς και ευχαριστούμε την ομάδα για την ανταπόκρισή της, η συμμετοχή μας σε ένα τουρνουά του Παναθηναϊκού στην Αθήνα όπου θα συμμετάσχουν ακόμη η Θέτιδα και ο Ηρακλής Κηφισιάς και ευχαριστούμε τον Παναθηναϊκό για την πρόσκλησή του.

Ο επίλογος των φιλικών προετοιμασίας θα «γραφτεί» για άλλη μια φορά στην έδρα μας, στα «Νομίκεια 2016» στις 14-15 Οκτωβρίου. Ένα τουρνουά θεσμός πλέον στη μνήμη των ευεργετών του νησιού, που φέτος θεωρώ πως θα είναι ακόμη πιο υψηλού επιπέδου καθώς έχουμε προσκαλέσει Παναθηναϊκό, Πανναξιακό και Μαρκόπουλο, ομάδες που θεωρώ πως θα είναι στην 6άδα του φετινού πρωταθλήματος, ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στην πρεμιέρα της Α1 Γυναικών.

Βέβαια αυτή τη στιγμή, όπως και άλλες ομάδες βέβαια, έχουμε ένα… θεματάκι με τις διεθνείς Αρτακιανού και Βεργίδου που είναι στην Εθνική και μακάρι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πετύχει το στόχο του, που δεν είναι άλλος από ένα καλό πλασάρισμα στον όμιλο του πανευρωπαϊκού. Κάτι που το λέω και το ξαναλέω έχει ανάγκη όλο το ελληνικό βόλεϊ και στην προσπάθεια αυτή θα βρούνε ως αντίπαλο την ομάδας της έτερης διεθνούς μας, τη Σλοβενία της Άνια Ζντοβτς. Αυτό σημαίνει πως πριν από τις 25 Σεπτεμβρίου δεν θα είναι στην διάθεσή μου..».

Πολλές… ζημιές στο καλύτερο ίσως πρωτάθλημα

Για το τέλος ο τεχνικός του Α.Ο Θήρας αναφερόμενος στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν εξέφρασε την πεποίθηση πως θα είναι ένα από τα δυσκολότερα και πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων. Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό. Για να δούμε ένα ακόμη καλύτερο πρωτάθλημα υποστήριξε ότι θα χρειαστεί η βοήθεια όλων όσων αγαπάνε αυτό το άθλημα και θέλουν να το καμαρώσουν σε ακόμη υψηλότερο  επίπεδο.

Thira georgiadou panigyria-4567

«Νομίζω πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ συναρπαστικό. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί μέχρι τώρα ο μεταγραφικός σχεδιασμός των ομάδων, βλέπω 7 πάρα πολύ δυνατές ομάδες, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, εμείς, Πανναξιακός, Άρης, Μαρκόπουλο και Ηλιούπολη θα αποτελούν ουσιαστικά την πρώτη ταχύτητα του πρωταθλήματος, όπου κάθε ομάδα θα μπορεί να κάνει ζημιά στις άλλες.

Και οι άλλες 5 ομάδες όμως δεν θα είναι πάρα πολύ μακριά από τις πρώτες 7, γιατί βλέπουμε πως μπορεί για κάποιες ο πρώτος στόχος να είναι η παραμονή, αλλά ενισχύονται με ξένες και γενικά προσπαθούν να παρουσιαστούν όσο πιο ανταγωνιστικές γίνεται, βάσει των μπάτζετ που διαθέτουν.

Εν κατακλείδι, πιστεύω πως θα είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων 3-4 χρονών, των πρωταθλημάτων δηλαδή της κρίσης, αλλά εκεί θέλουμε και λίγο την βοήθεια όλων των ομάδων για να κάνουμε ένα ακόμη καλύτερο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα δηλαδή με θέαμα υψηλού επιπέδου, χωρίς φανατισμούς, με καλύτερη οργάνωση και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή.

Για αυτό και ευχαριστούμε πολύ το Volleyplanet για το ενδιαφέρον που δείχνετε και το μεράκι, ώστε να προβάλλετε με τον καλύτερο τρόπο όλη την προσπάθεια που κάνουμε, κάτι που είναι καλό για το άθλημα, για τις ομάδες, τους φίλους τους, τις αθλήτριες, αλλά και τους παράγοντες μας, γιατί στους καιρούς που ζούμε τους δίνει περισσότερη ηθική δύναμη μία τέτοια προβολή, αλλά και γενικότερα ως «προϊόν» το βόλεϊ, είναι πολύ-πολύ όμορφο και αξίζει να έχει περισσότερη προβολή».