Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Έτοιμες για την 3η στροφή!

Έτοιμες για την 3η στροφή!

Το πρώτο του εντός έδρας ματς στην ιστορία της Α1 Γυναικών, δίνει στις 30/10 στις 19.00 στην Σαντορίνη, ο νεοφώτιστος Α.Ο Θήρας, που στην εμβόλιμη 3η αγωνιστική φιλοξενεί αύριο  το ΣΑΑΚ Ανατόλια, ενώ η ΝΕΡΙΤsports θα μεταδώσει στις 16.00 το Μαρκόπουλο-Πανναξιακός Ρεπό  ο ΓΣ Ηλιούπολης.

Μολονότι το παιχνίδι στη Σαντορίνη είναι αυτό που ρίχνει την αυλαία της αγωνιστικής, το ματς αποκτά από μόνο του ξεχωριστή σημασία, καθώς το «καμάρι» του νησιού και ο κόσμος του, έχουν… ραντεβού με την ιστορία. Στην παρθενική του λοιπόν εντός έδρας παρουσία του στα «σαλόνια» της Α1 Γυναικών, ο Α.Ο Θήρας υποδέχεται το ΣΑΑΚ Ανατόλια, με τη νίκη να είναι επιβεβλημένη και για τις δύο ομάδες, έπειτα από δύο φετινές ήττες σε ισάριθμα ματς.

Ωστόσο η «οικοδέσποινα» ευελπιστεί πως στην κατάμεστη έδρα της, θα είναι αυτή που θα πανηγυρίσει τους ιστορικούς πρώτους βαθμούς στην Α1 Γυναικών. «Οι κοπέλες είναι καλά, έχουν προπονηθεί όπως πρέπει και μετά τις δύο ήττες υπάρχει φοβερή θέληση για τη νίκη , στον παρθενικό αγώνα που δίνει ο Α.Ο θήρας στο «σπίτι» του, μετά την περσινή άνοδο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Σαντορίνης, Γιώργος Σπυρίδακης στο Volleyplanet που φιλοδοξεί «να συνδυάσουμε την πρώτη φετινή μας νίκη με το καλό βόλεϊ».

Μεγάλη ομάδα σε μικρό γήπεδο

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει στο Σχολικό γυμναστήριο Ν. Φιλαδέλφειας (Θεσσαλονίκης & Βυτίνης), όπου η αήττητη ΑΕΚ φιλοξενεί στις 15.00 την σκληροτράχηλη ομάδα των Μακεδόνων.

Το γηπεδικό πρόβλημα της «Ένωσης» φαίνεται πως αντί να λύνεται, μάλλον οξύνεται, καθώς μία ομάδα με το όνομα και την ιστορία της ΑΕΚ, καλείται να παίξει σε ένα γηπεδάκι που χωράει μετά βίας 400 άτομα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που σε δύο εβδομάδες η ομάδα του Μανώλη Ρουμελιώτη καλείται να δώσει το πρώτο της φετινό ευρωπαϊκό ματς με την Μπρτσκο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη), υπό το σοβαρό ενδεχόμενο επιβολής προστίμου από την CEV, καθώς είναι η μοναδική ομάδα, που ενώ είναι γνωστός ο αντίπαλός της δεν έχει δηλώσει ακόμη έδρα και ώρα.

Παρόλο που πριν από λίγες εβδομάδες είχε συμφωνηθεί με τη διοίκηση του Ιωνικού να παραχωρηθεί αφιλοκερδώς το γήπεδο για τους εντός έδρας αγώνες της «κιτρινόμαυρης» γυναικείας ομάδας.

Σε αντίθεση πάντως με τα γηπεδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, από τη στιγμή που δεν φαίνεται να έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί στο κλειστό του Ιωνικού, αγωνιστικά η «Ένωση» πάει πλήρης σε ένα ακόμη ματς για τη νίκη. «Είμαστε πολύ καλά τόσο ψυχολογικά, όσο και αγωνιστικά και πιστεύω πως οι αθλήτριές μου θα εμφανιστούν σοβαρές για διεκδικήσουν τη νίκη σε ένα ακόμη ματς» ανέφερε στο Volleyplanet ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων Μανώλης Ρουμελιώτης.

Για τους Μακεδόνες, που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσίων, το ματς με την ΑΕΚ θεωρείται κλειδί για την μετέπειτα ομάδα του Μανώλη Σκουληκάρη, που όπως τόνισε στο Volleyplanet ενδιαφέρεται η ομάδα του να «κρατήσει την υποδοχή και ταυτόχρονα να έχουμε τον έλεγχο του ενθουσιασμού μας, καθώς η ομάδα αποτελείται από νεαρές αθλήτριες».

Θέλουν τη νίκη για τον Γιάννη

Μία ώρα αργότερα, στις 16.00 (απευθείας από τη ΝΕΡΙΤ sports) στο κλειστό του Μαρκόπουλου η τοπική ομάδα, έχοντας ξεπεράσει πλεόν το άγχος της πρεμιέρας την προηγούμενη αγωνιστική (είχε ρεπό την 1η), φιλοξενεί την φιλόδοξη ομάδα του Πανναξιακού, που καλείται να δώσει ένα σημαντικό ματς, στον απόηχο του αδόκητου χαμού, του αρχηγού της ανδρικής ομάδας, Γιάννη Συμεώνογλου, που έχει βυθίσει στο πένθος ένα ολόκληρο νησί.

«Όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα για αυτό το παιδί… Η Νάξος είναι μία μικρή κοινωνία και αυτός ο άνθρωπος είχε προσφέρει πάρα πολλά και ως αθλητής και ως παράγοντας του Πανναξιακού» εξηγεί στο Volleyplanet μία αθλήτρια που γνώριζε τον εκλιπόντα, η Σία Τοτσίδου και συμπληρώνει: «Κάναμε ήδη αίτημα στην Ομοσπονδία στο επόμενο ματς που θα δώσουμε στη Νάξο, να μας επιτραπεί να φέρουμε στην φανέλα μας ένα υφασμάτινο δείγμα πένθους και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, ως έλαχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Γιάννη (Συμεώνογλου). Εξυπακούεται βέβαια πως στο παιχνίδι μας με το Μαρκόπουλο θα κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη νίκη για να την αφιερώσουμε στην σύζυγο και στα δύο παιδιά που άφησε πίσω αυτή η τραγική απώλεια».

Καθαρά αγωνιστικά πάντως η εικόνα που έχει ο Πανναξιακός, από το ένα τουρνουά στη Σαντορινη και από την πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό, σίγουρα δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα για τις φιλοξενούμενες. «Δεν την ξέρουμε καθόλου την αντίπαλό μας, καθώς το ματς που είδαμε στο τουρνουά της Θήρας δεν αγωνίζονταν η Διαγώνιά του» υπογράμμισε η Τοτσίδου.

Κόντρα στο παρελθόν της η Σαπαρέφσκα

Στις 16.00 επίσης στο στο κλειστό του Ρεθύμνου ο τοπικός ΟΠΕΡ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, υπό το βλέμμα της Σέρβας διαγωνίου, Μαρίνα Ζούνιτς. Το φαβορί, όπως παραδέχεται στο Volleyplanet και η πρώην άσος του τριφυλλιού, Φίφη Σαπαρέφσκα είναι ο Παναθηναϊκός. «Πραγματικά χαίρομαι που θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό, μία ομάδα που έχω ζήσει σπουδαίες στιγμές και έχω κατακτήσει τίτλους. Φέτος όμως αποτελείται από νέα κορίτσια, είναι διαφορετική, αλλά πιστεύω πως χρόνο με το χρόνο θα γίνεται και καλύτερη και δε θα αργήσει και πάλι να βρεθεί στην κορυφή» επεσήμανε στα πρώτα της λόγια η άσος του Ρεθύμνουν, που χαρακτήρισε την ομάδα της αουτσάιντερ, καθώς αποτελείται από νέες αθλήτριες, που θέλουν να κερδίσουν πολύτιμες εμπειρίες και θα αγωνιστούν ελεύθερα και χωρίς άγχος.

Στο στρατόπεδο των «πράσινων» το ηθικό είναι ακμαιότατο μετά τις 2 νίκες σε ισάριθμα ματς και η ομάδα του Γιώργου Ρούση ταξιδεύει στην Κρήτη, χωρίς απουσίες με μόνο στόχο το τρίποντο, στην παρθενική φετινή του έξοδο. Ωστόσο ενδέχεται ο προπονητής του «τριφυλλιού» να προβεί σε μία κατάλληλη διαχείριση δυνάμεων, καθώς σε οκτώ ημέρες οι «πράσινες» θα δώσουν τρία ματς.Παίζουμε το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι στη σεζόν σε μια δύσκολη έδρα και με έναν αντίπαλο, που ελάχιστα γνωρίζουμε, καθώς δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το ρόστερ του. Εμείς θα πρέπει να δείξουμε την συγκέντρωση και αγωνιστικότητα που δείξαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η νίκη» τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού. «Παίζουμε το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι στη σεζόν σε μια δύσκολη έδρα και με έναν αντίπαλο, που ελάχιστα γνωρίζουμε, καθώς δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το ρόστερ του. Εμείς θα πρέπει να δείξουμε την συγκέντρωση και αγωνιστικότητα που δείξαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η νίκη» τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Διαφορά στόχων στου Ρέντη

Στο Μελίνα Μερκούρη, στις 18.00 ο νταμπλούχος Ολυμπιακός αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Μία ομάδα που όπως εξηγεί και στo Volleyplanet o 50χρονος από χθες τεχνικός των πρωταθλητών, Γιάννης Νικολάκης δεν έχει κοινούς στόχους με τις πρωταθλήτριες. «Ο αντίπαλός μας είναι μία ομάδα με ιστορία, αλλά με διαφορετικό στόχο από μας, καθώς εμείς κυνηγάμε τον τίτλο, ενώ ο Ηρακλής προσπαθεί φέτος να σωθεί».

Παρόλα αυτά ο πολύπειρος Έλληνας τεχνικός, γνωρίζει πως «δεν επιτρέπεται ποτέ και για κανέναν λόγο να υποτιμάς τον αντίπαλο και για αυτό ζητάω από τις αθλήτριές μου να σέβονται όποια ομάδα κι αν έχουν απέναντί τους»

ΗΜ/ΝΙΑ
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
Σ Υ Ν Α Ν Τ Η Σ Η
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
Τετάρτη 29/10/2014
Ρεθύμνου
16.00
ΟΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Αγγελίδης-Καρπουζάς
Κοκοτσάκης
Τετάρτη 29/10/2014
Μ.Μερκούρη
18.00
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
Μεταξά-Τοψιδέλης
Τσιντομηνάς
Τετάρτη 29/10/2014
Σχολικό Γυμναστήριο Ν. Φιλαδέλφειας
15.00
ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
Σταρίδας-Χλωρός
Μαυρικίδης
Πέμπτη 30/10/2014
Θήρας
19.00
ΑΟ ΘΗΡΑΣ
ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
Πρέντζας-Τσίτσικας
Πολίτης
Τετάρτη 29/10/2014
Μαρκόπουλου
16.00
ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ
Κατσούλης-Χρηστίδης Χ.
Τριανταφύλλου