ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ιβ. Τζούριτς: «Ο ισχυρός κρίκος της ελληνικής γυμναστικής»

Ιβ. Τζούριτς: «Ο ισχυρός κρίκος της ελληνικής γυμναστικής»

Η πρώην βολεϊμπολίστρια και αδελφή του αρχηγού της Εθνικής μας, Δημήτρη Τζούριτς, Ιβάνα, αποτελεί εδώ και καιρό έναν ακόμη πολύτιμο “κρίκο” στη χρυσή αλυσίδα των επιτυχιών της Ελληνικής γυμναστικής που ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

1

Γεννημένη πρωταθλήτρια, ως μέλος της οικογένειας Τζούριτς, η όμορφη Ιβάνα ονειρευόταν μεταξύ άλλων από μικρή μια ολυμπιακή διάκριση. Η ταλαντούχα βολεϊμπολίστρια όμως του Ολυμπιακού είδε την τύχη να της γυρίζει αδικαιολόγητα την πλάτη, όταν ένας σοβαρός τραυματισμός το 2011 την οδήγησε στο χειρουργείο και έκτοτε δεν την ξανάδαμε ποτέ στα γήπεδα του βόλεϊ.

djuric_petrounias

Πρόσφατα είδαμε ξανά την Ιβάνα στους αγωνιστικούς χώρους… Σωστή δεσποινίδα στα 24 χρόνια της, αυτή τη φορά όμως όχι σε κάποιο γήπεδο βόλεϊ, αλλά στην αρένα της Βέρνης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής, ως «φύλακα άγγελο» της ελληνικής αποστολής. Κάνοντας ακόμη και τους φίλους του βόλεϊ περήφανους…

djuric_petrounias_gymnastiki ivana_djuric_ptyxio

«Ένα “ευχαριστώ”  αξίζει βέβαια, από μένα και από όλη την Εθνική ομάδα και στη φυσιοθεραπεύτριά μας, την Ιβάνα Τζούριτς..». Τα λόγια του παγκόσμιου πρωταθλητή των κρίκων, Λευτέρη Πετρούνια κάνουν το χαμόγελο της νεαρής φυσικοθεραπεύτριας πιο λαμπερό και από το χρυσό μετάλλιο που κρέμεται στο στήθος του.

«Αρχικά θα ήθελα να πω ότι αποτελεί μεγάλη  τιμή το να είσαι μέλος της ελληνικής αποστολής της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής και είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένη που με εμπιστεύθηκαν αθλητές με προσδοκίες τελικού και μεταλλίων, για  να τους βοηθήσω με τη δουλειά μου» δήλωσε στο Volleyplanet ο άνθρωπος που βοήθησε σημαντικά τον πρωταθλητή μας να ξεπεράσει τη θλάση που υπέστη στους κοιλιακούς και να φτάσει στη διάκριση, ενός τελείως διαφορετικού αθλήματος από αυτό που λάτρεψε η Ιβάνα.

petrounias_ivana

«Η γυμναστική είναι ένα πολύ διαφορετικό άθλημα από τα υπόλοιπα και κυρίως απ’ το βολεϊ! Επίσης  αυτό που μου έχει δημιουργήσει τεράστια έκπληξη ειναι πως οι αθλητές περνάνε φοβερά έντονη πίεση, επειδή έχουν μια και μοναδική ευκαιρία ενός λεπτού περίπου για να αποδείξουν και να διεκδικήσουν αυτό που ονειρεύονται. Με βοήθησε να μάθω πολλά πράγματα στο τομέα της φυσιοθεραπείας. Βεβαίως αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία η συμμετοχή στον τελικό των κρίκων και η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου του Πετρούνια καθώς ήμουν μαζί του σε ολόκληρο τον αγώνα και το έζησα πολύ έντονα, σα να αγωνίστηκα η ίδια».

Τίποτα ωστόσο, δεν εμποδίζει την Ελληνίδα φυσικοθεραπεύτρια να κάνει ξανά όνειρα για κάποια Ολυμπιακή διάκριση, αφού έστω και αν δεν αγωνιστεί η ίδια, είναι βέβαιο πως θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να πετύχει σε ένα νέο τομέα, που αρχίζει πλέον να ερωτεύεται για τα καλά.

gymanstiki_djuric

«Τώρα πλέον έχουμε μπει σε πρόγραμμα με τον Λευτέρη Πετρούνια γιατί σε ενάμιση μήνα έχει Ολυμπιακούς Αγώνες. Ασφαλώς θα ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή να παρευρεθώ και γω στους Ολυμπιακούς, παρ’ ότι διαφέρει απ’ το όνειρο της συμμετοχής μου ως αθλήτρια.

Όμως έχω πάρει το δρόμο μου σε αυτό που κάνω και πλέον η δουλειά μου με γεμίζει ως επαγγελματία και ως άνθρωπο. Εν τέλη ο τραυματισμός μου με βοήθησε να γνωρίσω την φυσικοθεραπεία και η προσωπική εμπειρία που είχα στην αποκατάσταση μου με βοηθάει καθημερινά στην δουλειά μου.

ivana_mitar_djuric

Σκέφτομαι πως θέλω να βελτιωθώ κι άλλο σε αυτό που κάνω, όσον αφορά στο μέλλον μου αποκτώντας κ άλλες γνώσεις, γιατί όταν αγαπάς κάτι, πάντα θες να γίνεσαι καλύτερη για να μπορείς να προσφέρεις περισσότερα…» λέει με αισιοδοξία η φυσικοθεραπέυτρια της Εθνικής ομάδας που χρωστάει ένα χρυσό μετάλλιο στον… αδελφό της εδώ και 5 χρόνια. Τότε που μετά το νταμπλ του Ολυμπιακού, σε μία συγκινητική χειρονομία έβγαλε το μετάλλιο του πρωταθλητή και το κρέμασε στον λαιμό της άτυχης αδελφής του, αφιερώνοντας σε εκείνη τα τελευταία του τρόπαια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το Volleyplanet, όπως και κάθε Έλληνας εύχεται στην Ιβάνα Τζούριτς και τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής ομάδας γυμναστικής καλές επιτυχίες στο Ρίο και να κρατάνε πάντα “ψηλά τη γαλανόλευκη” κάνοντας μας περήφανους!