Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Καλό Μεσημεράκι» για τους «Πειρατές» με τον ελλιπή Μίλωνα

«Καλό Μεσημεράκι» για τους «Πειρατές» με τον ελλιπή Μίλωνα

Ανάλυσε το

Σαν σίφουνας πέρασε από τη Νέα Σμύρνη ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ, καθώς οι «Πειρατές» επικράτησαν με 3-0 (25-17, 25-15, 25-19) του ελλιπούς Μίλωνα, στο εξ αναβολής σαββατιάτικο ματς της 2ης αγωνιστικής -λόγω νέου κρούσματος κορονοϊού-και “πάτησαν κορυφή”.

Μετά την πρόσφατη… λαχτάρα του Λιγκ Καπ «Νίκος Σάμαρας» ο Φοίνικας Σύρου μπήκε από την αρχή αποφασισμένος να “καθαρίσει” το ματς και στα δύο πρώτα σετ, με πρωταγωνιστές Στερν (18π), Μπράουν (14π) και Ράιτς (12π) κυριάρχησε στο τερέν, χωρίς να δώσει δικαίωμα στους αντιπάλους του, που δεν είχαν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Χαντ (8π) να κινείται σε “ρηχά νερά”.

Στο γ’ σετ με βασικό το Μαντέκα, η ομάδα του Σάκη Ψάρρα, που “ανακάτεψε” πολλάκις την “τράπουλα” στην προσπάθεια να βρει τους… άσους, που παρά τις σημαντικές ελλείψεις, θα κρατούσαν την ομάδα του «ζωντανή» στο ματς  προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με 5-4 και 13-12.

Ωστόσο η ομάδα του Γιάννη Ορφανού με καλό σερβίς «έχτισε» μία διαφορά 3-4 πόντων την οποία σε συνδυασμό με την υπεροπλία που είχε σε όλες τις γραμμές, την διατήρησαν αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα με το δεύτερο συνεχόμενο της τρίποντο κόντρα στις νεοφώτιστες ομάδες της Volleyleague, Α.Π.Σ Φίλιππο Βέροιας και Α.Ο.Ν.Σ Μίλων,  πριν από το παρθενικό ντέρμπι κορυφής με τον ισόβαθμο Ολυμπιακό. 

Τάδε έφη…

Σάκης Ψάρρας (Προπονητής Μίλωνα) : «Δεν ήταν δυνατόν να γίνουν πολλά σήμερα. Παρότι δεν περίμενα πολλά πράγματα για το αποτέλεσμα, ήθελα κάτι καλύτερο από τους παίκτες μου και τους το είπα κιόλας μετά τον αγώνα. Είχαμε αντίπαλο και τον Φοίνικα και τον κορονοϊό. Μακάρι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Μέσα από τα προβλήματα θα βγούμε πιο δυνατοί».

Γιάννης Παπαδάκης (Μίλωνας) : «Μας αφήνει ικανοποίηση η προσπάθεια. Μέσα από πολλά προβλήματα παλέψαμε για το καλύτερο και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Οι παλιοί μας δίνουν το παράδειγμα και μας καθοδηγούν.

Γιάννης Ορφανός (Προπονητής Φοίνικα Σύρου) : «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και αναβολές. Μετά το Λιγκ Καπ ζήτησα από τους παίκτες μου να μην χαλαρώνουν καθόλου και πως κάθε αγώνας είναι τελικός. Τα κρούσματα αυξάνονται πολύ, ξέρουμε πως μπορεί να επηρεαστούμε κάποια στιγμή για αυτό και θέλω ετοιμοπόλεμους όλους τους αθλητές του ρόστερ. Ακόμα έχουμε περιθώρια βελτίωσης, θέλω να μην υπάρχει χαλάρωση σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Ο Πρωτοψάλτης δεν αγωνίστηκε γιατί ήθελα να προετοιμαστεί και ο Κωστόπουλος ώστε να είμαστε όλοι ετοιμοπόλεμοι».

Βασίλης Κωστόπουλος (Φοίνικας Σύρου) : «Σε κάθε ματς μπαίνουμε σα να είναι τελικός. Ετσι θέλουμε να μπούμε σε όλα τα ματς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και αυτό κάναμε και σήμερα. Ο αγώνας με το Μίλωνα στο Λιγκ Καπ μας βοήθησε να δούμε καλύτερα τα πράγματα και να αντιμετωπίζουμε τους αγώνες χωρίς να χαλαρώνουμε. Οι δυσκολίες που προκύπτουν λόγω του κορονοϊού χρειάζονται καλή διαχείριση».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 0-3 (17-25, 15-25, 19-25) σε 72′

Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Χανδρινός Σπ. 5 (4/15 επ., 1 άσσος, 62% υπ. – 31% άριστες), Μάζιαρτζ 4 (4/11 επ.), Χαντ 8 (8/25 επ.), Δρογκάρης, Βελίσκοβιτς 7 (6/15 επ., 1 άσσος, 53% υπ. – 24% άριστες), Παπαδάκης 1 (1/2 επ.) / Δαρίδης (λ, 70% υπ. – 30% άριστες), Μαντέκας 2 (0/9 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 25% άριστες), Χανδρινός Α., Λάππας 1 (1/2 επ.).

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ (Γιάννης Ορφανός): Μπράουν 14 (9/16 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Ράιτς 12 (10/19 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 6 (4/4 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Ράντκε 3 (3/3 επ.), Στερν 18 (12/21 επ., 4 άσσοι, 2 μπλοκ, 43% υπ. – 14% άριστες), Κωστόπουλος 6 (3/9 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 68% υπ. – 44% άριστες) / Γκαράς (λ, 67% υπ. – 50% άριστες), Καρασαββίδης (λ, 80% υπ. – 40% άριστες), Λινάρδος.