Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Κάνουν αποχή, τέλος η ανοχή!

Κάνουν αποχή, τέλος η ανοχή!

Λίγες ώρες πριν από το αυριανό ματς του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον Παμβοχαϊκό στην ακριτική έδρα για τις θέσεις 5-8 των πλέι οφ, οι αθλητές του Σάκη Μουστακίδη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις οφειλές της διοίκησης απέναντί τους, απείχαν για δεύτερη μέρα  από την προπόνηση, ενώ σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για οικονομικό τέλμα.

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλονται φαίνεται πως είναι οι παίκτες του Εθνικού, οι οποίοι σήμερα για δεύτερη μέρα απείχαν από την προπόνηση εις ένδειξη διαμαρτυρίας, για το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχει έρθει το τμήμα του βόλεϊ. Όλοι οι παίκτες της ομάδας εξέδωσαν ανακοίνωση, μέσω της οποίας παρουσιάζουν την κατάσταση που βιώνουν τους τελευταίους μήνες: «Όλοι οι παίκτες της ομάδας βόλεϊ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή από τις προπονήσεις, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για την οικονομική κατάσταση του Εθνικού. Από την αρχή της σεζόν έχουμε λάβει χρήματα τριών μισθών, τα Χριστούγεννα δεν μας δόθηκαν καθόλου χρήματα και από τη διοίκηση ακούμε μόνο υποσχέσεις.

Από τα λόγια έχουμε κουραστεί. Τόσο καιρό προσπαθούμε απλήρωτοι να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Δε θέλαμε όμως να αποπροσανατολιστούμε από τον στόχο μας, που πάντα ήταν η είσοδος στην τετράδα. Ωστόσο η υπομονή και ο αγώνας που κάνουμε, δεν έχει εκτιμηθεί από κανέναν. Τόσο καιρό σεβόμασταν την ιστορία του Εθνικού, τους εαυτούς μας και τον κόσμο της ομάδας και κάναμε υπομονή. Τώρα όμως δεν έχουμε άλλη…. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε αυτή την κίνηση, ως ύστατη προσπάθεια, να λάβουμε τα δεδουλευμένα μας.

 «Όλα μείνανε στη θεωρία»

Με τη σειρά του ο προπονητής της ομάδας Σάκης Μουστακίδης, μίλησε και αυτός για την κατάσταση που επικρατεί στον Εθνικό, δείχνοντας να συμμερίζεται απόλυτα την απόφαση των παικτών του. Ο τεχνικός του Εθνικού είπε: «Η δυσαρέσκεια που επικρατεί είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Μετά από μία προσπάθεια οχτώ μηνών παίκτες και προπονητικό τιμ, έδειξαν όλη τη διάθεση και την υπομονή να περιμένουν να γίνουν πράξη τα λόγια των διοικούντων. Ωστόσο όλα μείνανε στη θεωρία και φτάσαμε στο τέλος της σεζόν να είμαστε μία από τις πιο κακοπληρωμένες ομάδες του πρωταθλήματος.

Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια που τόσο καιρό δε φάνηκαν καθόλου στα παιχνίδια μας, όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά όλα έχουν τα όριά τους. Περιμένω να τελειώσουν οι αγώνες και τότε θα κάνω έναν συνολικό απολογισμό, στον οποίον και θα αναφερθώ σε όλες τις λεπτομέρειες. Ευχαριστώ τους αθλητές μου για την υπομονή και τη διάθεση που έδειξαν όλο αυτό τον καιρό. Στα παιχνίδια που απομένουν, όλοι μαζί θα παλέψουμε για το καλύτερο του Εθνικού, έχοντας γνώση των δυσκολιών που μας περιμένουν».