BEACH VOLLEY

Καραχάλιος: «Γίνεται… υπερπροσπάθεια»

Καραχάλιος: «Γίνεται… υπερπροσπάθεια»

Εν αναμονή της κλήρωσης των ομίλων του κυρίως ταμπλό στο Grand Slam του World Tour Open της Μόσχας ο προπονητής της Εθνικής ανδρών, Σπύρος Καραχάλιος μίλησε στο Volleyplanet για την σημασία μιας ακόμη πανηγυρικής πρόκρισης των διεθνών Κοτσιλιάνου/Ζουπάνη αλλά και της συνδρομής από την ΕΟΠΕ.

Για τρίτη φορά λοιπόν στην καριέρα τους οι διεθνείς Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνης κατάφεραν και προκρίθηκαν σε κυρίως ταμπλό ενός FIVB World Tour Grand Slam ή SWATCH Major. Έπειτα λοιπόν από  από 3 χρόνια, όταν και πάλι είχαν καταφέρει να μπούνε στο “χρυσοφόρο” ταμπλό στο Grand Slam της Μόσχας το 2013, οι Κότσι/Ζούπα ελπίζουν σε μία καλύτερη θέση, από την 25η θέση που είχε πάρει τότε στη διοργάνωση, όπως η 5η θέση που είχαν κερδίσει το 2014 στο Ξιαν Μεν της Κίνας.

Ο “αρχιτέκτονας” της ιστορικής επιτυχίας της 4ης θέσης στο World Tour Οπεν της FIVB και άλλων μικρότερων αλλά σημαντικών διακρίσεων για τα ελληνικά “χρώματα” αρχικά στάθηκε στην υπερπροσπάθεια των διεθνών μας και το υψηλό επίπεδο συναγωνισμού που αντιμετωπίζουν.

kotsi_zoupa_podia

“Βρισκόμαστε στο τέλος της 4ετίας και τα παιδιά έχουν κάνει πραγματικά μία τεράστια προσπάθεια. Παρά τις παράλληλες υποχρεώσεις που είχαν στη σάλα, ο Γιώργος Κοτσιλιάνος και ο Νίκος Ζουπάνης έχουν καταφέρει με επιμονή και απίστευτη δουλειά, κάτω από αντίξοες συνθήκες να παρουσιάζουν μία σταθερά καλή απόδοση.

Το επίπεδο βέβαια αυτών των αγώνων και των αντιπάλων κάνει τις όποιες επιτυχίες τους ακόμη πιο σημαντικές, καθώς εμείς αυτό που επιδιώκουμε, αν και γνωρίζουμε πως είναι πολύ δύσκολο, μέσα από αυτούς τους αγώνες να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο προολυμπιακό τουρνουά, ώστε με κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας να παλέψουμε εκεί για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει.

Σε αυτή μας την προσπάθεια αξίζει να αναφέρουμε τη συνδρομή της Ελληνικής Ομοσπονδίας, καθώς ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα υπάρχει ουσιαστικότερη υποστήριξη και επικοινωνία με την ΕΟΠΕ” επεσήμανε στο Volleyplanet o προπονητής  τεχνικός, Σπύρος Καραχάλιος.