Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κατσιούρας: «Μείζον θέμα η πληρωμή των ξένων»

Κατσιούρας: «Μείζον θέμα η πληρωμή των ξένων»

Σε δεύτερο πλάνο πέρασε για τον Ολυμπιακό η σημερινή κλήρωση της Α1 Γυναικών στην Λαμία, καθώς ο team manager της νταμπλούχου ομάδας, Νίκος Κατσιούρας,  που για μια ακόμη χρονιά έχει ως φετινό στόχο τη διατήρηση των κεκτημένων, εξέφρασε στο Volleyplanet τον προβληματισμό του για τις συνθήκες διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος, σε σχέση με το καθεστώς των πληρωμών των ξένων αθλητριών, λόγω των γνωστών οικονομικών και τραπεζικών συνθηκών στη χώρα μας.

“Το βασικό στη σημερινή εκδήλωση δεν είναι η κλήρωση, αλλά κάποια ζητήματα, που ενδεχομένως θα προκαλέσουν πολλά προβλήματα σε αυτό που θέουμε όλοι, να δούμε δηλαδή ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα” ξεκίνησε στις δηλώσεις του ο κ. Κατσιούρας και εξήγησε τι εννοεί στη συνέχεια: “Πχ κάποιες ομάδες έχουν πάρει ξένες αθλήτριες… Δεν ξέρω αν έχουν σκεφτεί οι ομάδες πως θα πληρωθούνοι παίκτριες, πως θα πληρωθούν οι ομοσπονδία των χωρών τους, από τη στιγμή που δεν γίνονται transfer, εμβάσματα και σε ελληνικούς λογαριασμούς δεν δέχεται να πληρώνεται κανένας ξένος… Και ας υποτεθεί πως κάποιες τα παίρνουν μετρητά… Τι θα τα κάνει τα μηνιάτικα που θα παίρνει… Θα τα κρατήσει στο σπίτι; Αυτά είναι σοβαρά προβλήματα και πραγματικά αναρωτιέμαι αν τα έχει σκεφτεί κανείς και αν θα ασχοληθεί σοβαρά ενόψει του φετινού πρωταθλήματος…” τόνισε στο Volleyplanet το μέλος των νταμπλούχουν, κρούοντας μετέπειτα τον κώδωνα κινδύνου.

“Στη συζήτηση που προηγήθηκε της κλήρωσης όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων συμφωνήσαμε να στείλει η ΕΟΠΕ μία ενημερωτική επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία θα αναφέρονται τα ανωτέρω προβλήματα και θα ζητείται να δοθούν από τους αρμόδιους κάποιες λύσεις.

Όσον αφορά στα της κλήρωσης, που για μένα ήταν δευτερεύον θέμα, πρωτάθλημα είναι όπως κάθε χρόνο παίζουμε όλοι με όλους. Για μας εκτιμώ πως η κλήρωση είναι καλή. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν ντέρμπι στις πρώτες αγωνιστικές και για να μην παρεξηγηθώ αυτό δεν το λέω επειδή δεν έχουμε ακόμη προχωρήσει στην απόκτηση των δύο ξένων μας.

Θεωρώ πως είναι καλό τα ντέρμπι να μην διεξάγονται στις πρώτες αγωνιστικές, όπου οι ομάδες είναι ακόμη ανέτοιμες, χρειάζεται να υπάρχει ένας σημαντικός βαθμός ετοιμότητας και στους δύο αντιπαλους, ώστε να μπορούν να προσφέρουν και θέαμα υψηλότερου επιπέδου στον κόσμο”.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...