DARK ROOM

Κίνα: Πάει για Όσκαρ ταινία με θέμα το βόλεϊ – Ρεκόρ στο box office (fot-vid)

Κίνα: Πάει για Όσκαρ ταινία με θέμα το βόλεϊ – Ρεκόρ στο box office (fot-vid)

Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα εισιτηρίων που “κόβει” στους κινηματογράφους της Κίνας μία ταινία που έχει ως βασικό της θέμα το βόλεϊ και θα διεκδικήσει ένα βραβείο  στην  93η Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ, που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο 2021.

Συγκεκριμένα μετά τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε η προβολή του ντοκιμαντέρ “The Iron Hammer”,  εμπνευσμένη από το ομώνυμο παρατσούκλι της θρυλικής Κινέζας πρωταθλήτριας και νυν ομοσπονδιακής τεχνικού της Κίνας, Jenny Lang Ping, στο διαδικτυακό φεστιβάλ 10 ημερών στο YouTube, μία νέα ταινία με θέμα της το βόλεϊ, σπάει κάθε φετινό  φέτος στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κίνας.

leap 4

Πρόκειται για την ταινία “Leap” (σ.σ. Duo Guan), μια κινεζική δραματική βιογραφική αθλητική ταινία που συνοψίζει τα περίπου 40 χρόνια της ιστορίας της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, από την εποχή της Jenny Lang Ping μέχρι τη σημερνή ομάδα της Zhu Ting. H ταινία που προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 25/9 έπιασε στο τριήμερο ντεμπούτο της τα 24,6 εκατομμύρια δολάρια και σήμερα έχει σπάσει το “φράγμα” των 2 δις δολαρίων (2,06) στο box office.

leap_3

Η ταινία διάρκειας 2 ωρών και 15 λεπτών σε σκηνοθεσία του Peter Chan, αυτή την περίοδο είναι η 5η δημοφιλέστερη ταινία στα σινεμά της ασιατικής χώρας και επιλέχθηκε από τις κινεζικές αρχές για να διαγωνιστεί στην τελετή Βραβείων Όσκαρ 2021, ως υποψήφια για το “χρυσό αγαλματίδιο” καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας μεγάλου μήκους.

leap_2

Από το καστ των ηθοποιών ξεχωρίζει η διάσημη Γκονγκ Λι, στο ρόλο της “Iron Hammer”, ο Huang Bo, ενώ συμμετέχει και η κόρη της Jenny Lang Ping, Lydia Lang Bai,που υποδύεται τη μητέρα της σε νεαρή ηλικία, αλλά και η Βραζιλιάνα χρυσή Ολυμπιονίκης, Ζακλίν Καρβάλιο!

https://www.youtube.com/watch?v=PhYpLVz7eQI