ΔΙΕΘΝΗ

Κινδυνεύει με 12 χρόνια φυλάκιση!

Κινδυνεύει με 12 χρόνια φυλάκιση!

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το σκάνδαλο στην Ομοσπονδία βόλεϊ της Πολωνίας με τον πρόεδρο της Μίροσλαβ Πρζεντπέλσκι να κινδυνεύει με φυλάκιση μέχρι και 12 ετών.

Πρωτόγνωρα είναι τα όσα συμβαίνουν στην Πολωνία μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας βόλεϊ της χώρας κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε στον διαγωνισμό που έγινε για τις εταιρίες σεκιούριτι που θα αναλάμβαναν τη φύλαξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από την Πέμπτη ο Μίροσλαβ Πρζεντπέλσκι κρατείται και το Σάββατο αποφασίστηκε η προσωρινή φυλάκισή του για τρεις μήνες.

Μαζί του είναι και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, ενώ έρευνες γίνονται και στην εταιρία σεκιούριτι και αναμένονται νέες διώξεις. Την τύχη του Μίροσλαβ Πρζεντπέλσκι θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης των προέδρων των επτά περιφερειών της Ομοσπονδίας.

Εκεί θα εξεταστεί διεξοδικά το θέμα για να φανεί σε ποιο βαθμό οφείλονται οι δύο άνδρες με τα πρώτα στοιχεία να αναφέρουν ότι το ποσό που φέρεται να έλαβαν αγγίζει τις 100.000 ευρώ. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πότε θα διεξαχθεί αυτή η Γενική Συνέλευση, ωστόσο έχει γνωστό το μέγεθος της ποινής το οποίο μπορεί να δεχθούν οι δύο άνδρες.

Ειδικά για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας η ποινή φυλάκισης του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 12 χρόνια.

ΠΗΓΗ: SPORT24