Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

“Κυανόλευκο” το ντέρμπι των Κυκλάδων

“Κυανόλευκο” το ντέρμπι των Κυκλάδων

Ανάλυσε το

Η Σαντορίνη ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι των Κυκλάδων και της 5ης αγωνιστικής στην Α1 των γυναικών καθώς οι «κυανόλευκες» επικράτησαν με 3-1 επί του Πανναξιακού που αγωνίστηκε χωρίς την Πότοκαρ.

Στη Σαντορίνη οι «κυανόλευκες» του Απόστολου Οικονόμου υποχρέωσαν τον Πανναξιακό στην πρώτη του φετινή ήττα και με το 3-1 πανηγύρισαν τη νίκη σε ένα παιχνίδι που ήταν αρκετά «νευρικό» και δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

Ο Πανναξιακός χωρίς την Μόνικα Πότοκαρ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και με το 6-11 αιφνιδίασαν  τις γηπεδούχες. Η Σαντορίνη όμως κατάφερε να ισοφαρίσει σε 19-19 και με τα λάθη των φιλοξενούμενων να κάνει το 25-20 και να πάρει το προβάδισμα.

Οι «κυανοκίτρινες» του Γιώργου Ρούσση ξεκίνησαν εκ νέου καλά στο δεύτερο σετ κάνοντας το 7-11 και το 14-16, φροντίζοντας να διατηρήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα φθάνοντας στο 19-25 και το 1-1.

Η συνέχεια όμως του ντέρμπι ήταν για τη Σαντορίνη αφού η είσοδος της Τσοχατζή στην θέση της Βεργίδου, αλλά και το πολύ καλό σερβίς άλλαξε τα δεδομένα και με το 25-17 απέκτησε εκ νέου το προβάδισμα.

Στο τέταρτο σετ ήταν για γερά νεύρα αφού οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 19-19. Οι γηπεδούχες με ένα σερί 4-0 έκαναν το 23-19 και στο τέλος με το 25-20 πανηγύρισαν το 3-1 και το τρίποντο, σπάζοντας παράλληλα το αήττητο του Πανναξιακού.

Τάδε έφη…

Απόστολος Οικονόμου (Προπονητής Σαντορίνης) : «Ήταν ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι από δύο ομάδες που θέλανε το τρίποντο σ’ αυτό το ιδιαίτερο ντέρμπι. Τα καταφέραμε εμείς παίζοντας με πιο καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία και επίσης εκμεταλλευτήκαμε την αδύνατη υποδοχή της αντιπάλου λόγω της απουσίας της Πότοκαρ. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και στον κόσμο για την παρουσία του».

Γιώργος Ρούσης (Προπονητής Πανναξιακού) : «Ήταν ένα παιχνίδι με το σκορ σε όλα τα σετ αρκετά κοντά. Θεωρώ ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο πρωτο σετ που κάναμε κάποια αβίαστα λάθη με αποτέλεσμα να το χάσουμε. Εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια, αγωνιστήκαμε χωρίς την Πότοκαρ ενώ δυο αθλήτριές μας αγωνίστηκαν έχοντας πρόβλημα γιατί ήθελαν να αγωνιστούν σε αυτό το παιχνίδι. Θέλουμε από τη μεριά μας να συνεχίσουμε έτσι, να δουλεύουμε συνεχώς και πιστεύω ότι μπορούμε να δείξουμε πολλά πράγματα».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Πανναξιακός (Ρούσης) Φρέσκο, Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Γάτση, Τοτσίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου –λ / Ξαγοραράκη, Σεφεριάδου
ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Γεωργιάδου, Ζντόβτς, Μεταξά, Όστοϊτς, Βεργίδου, Τερζιτς, Αρτακιανού -λ / Μουντάκη, Τσβέτκοβα, Τσοχατζή, Τσομπανίδου, Παναγιωτίδου