CHALLENGE CUP

Κις: «Τύχη να παίζεις με τέτοιες αντιπάλους»

Κις: «Τύχη να παίζεις με τέτοιες αντιπάλους»

Η άσος του Prestige Aπόλλωνα, εκφράζει στο Volleyplanet την άποψή της το κέρδος των νεαρών αθλητριών του Pretsige Απόλλωνα να έχουν απέναντί τους στο φιλε, σπουδαία αστέρια του παγκόσμιου βόλεϊ.

Λένε συχνά πως «η μόνη μάχη που σίγουρα δεν μπορείς να κερδίσεις είναι αυτή που δεν θα δώσεις». Για την τελική έκβαση μίας μάχης ή αν προτιμάτε ενός αγώνα κάποιες φορές δεν αρκούν τα «θέλω», η «ψυχή» και η προσπάθεια.

Όπως συνέβη και χθες στην Προύσα με τη νίκη 3-0 των γηπεδούχων και ενδεχομένως -εκτός εξαιρετικού απροόπτου- θα συμβεί και σε λίγη ώρα στον επαναληπτικό των «32» του Τσάλεντζ Καπ γυναικών μεταξύ της Μπούρσα και του Prestige Απόλλωνα από τη Λεμεσό (17.00) με διαιτητή τη διεθνή Ελληνίδα, Ειρήνη Μουλά.

Ακόμη λοιπόν και στο μύθο που «Δαβιδ νίκησε το Γολιάθ», ο μικρόσωμος ήρωας για να φτάσει να γκρεμίσει σαν σακί τον γίγαντα που είχε απέναντί του εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του αντιπάλου του. Κάτι που στην περίπτωση της τουρκικής κατόχου του τίτλου δεν ισχύει, όπως δήλωσε στο Volleyplanet το αστέρι του νταμπλούχου Κύπρου, Κάταλιν Κις. Σίγουρα όμως μπορείς να κερδίσεις πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον…

«Το γεγονός και μόνο πως αυτή η ομάδα είναι 5η στο τουρκικό πρωτάθλημα, νομίζω πως τα λέει όλα. Διαθέτει μεγάλο μπάτζετ και εξίσου σπουδαία ονόματα. Δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας επίπεδο! Αν καταφέρουμε και την πιέσουμε με το σερβίς μας και παράλληλα κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα την υποδοχή μας, πιστεύω πως μπορεί σήμερα να γίνει ένα καλό ματς. Αυτό που χαίρομαι πιο πολύ πάντως είναι οι νεαρές μου συμπαίκτριες, που με την ευκαιρία αυτών των ευρωπαϊκών παιχνιδιών του Prestige Απόλλωνα, έχουν την τύχη να βλέπουν τέτοιες σπουδαίες αθλήτριες από κοντά».

Και για να καταλάβετε καλύτερα το μέγεθος της αξίας των άσων της πανίσχυρης τουρκικής ομάδας ενδεικτικά θα αναφέρουμε τις «κούπες» δύο μόνο εκ των τεσσάρων ξένων αθλητριών της Μπούρσα που έχουν κερδίσει συνολικά στην καριέρα τους, εκτός από τις αναρίθμητες διακρίσεις με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Γέλενα Νίκολιτς (Ακραία, Σερβία)

jelena-nikolic_bursa_serbia
2004/2005 (Κάννες): 1 πρωτάθλημα Γαλλίας , 1 Κύπελλο Γαλλίας
2009/2010 (Βακίφμπανκ): 1 πρωτάθλημα Τουρκίας
2010/11(Βακίφμπανκ): 1 CEV Champions League
2011(Βακίφμπανκ): 2η θέση FIVB Women’s Club World Championship
2013 (Βακίφμπανκ): Club World Championship

Φράουκε Ντίρικ (Πασαδόρος, Βέλγιο)

Frauke-Dirickx_Bursa
2001 (Βιτσέντζα): 1 Super Cup Ιταλίας
2006 (Μούρθια): 1 Super Cup Ισπανίας
2007 (Μούρθια): 1 Κύπελλο Ισπανίας
2007 (Μούρθια) : 1 Top Teams Cup
2007 (Μούρθια) : 1 πρωτάθλημα Ισπανίας
2009 (Μέταλ Γκαλάτι): 1 πρωτάθλημα Ρουμανίας
2010 (Φενερμπαχσέ): 1 Super Cup Τουρκίας
2010 (Φενερμπαχσέ): 1 πρωτάθλημα Τουρκίας
2010 (Φενερμπαχσέ): 1 Κύπελλο Τουρκίας
2010 (Φενερμπαχσέ): 2η θέση Τσάμπιονς Λιγκ

Πηγή Φωτό: www.prestigeapollon.com