Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Κλείνει» Χόλστον ο ΑΟ Θήρας (fot-vid)

«Κλείνει» Χόλστον ο ΑΟ Θήρας (fot-vid)

Μία ανάσα από τη απόκτηση της σπουδαίας Αμερικανίδας διαγώνιας, Αλεξάντρα Χόλστον βρίσκεται ο ΑΟ Θήρας, που για μια ακόμη χρόνια φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Volley League.

H φιναλίστ ομάδα της Σαντορίνης, όπως όλα δείχνουν θα ενισχυθεί επιθετικά με την 26χρονη  άσο (1.88μ) των ΗΠΑ, που την τελευταία σεζόν ήταν ένα από τα παγκόσμια αστέρια του αθλήματος που έλαμψαν στην ιστορική Athletes Unlimited Volleyball Pro League της πατρίδας της, μεταξύ των οποίων και η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βραζιλίας Σέιλα.

Η Άλεξ Χόλστον όπως είναι γνωστή στους φίλους του βόλεϊ, στην παρουσία της σε Πολωνία και Βουλγαρία, κατέκτησε τη σεζόν 2017-2018 το πρωτάθλημα στην πολωνική Λίγκα με τα “χρώματα” της ομάδας της Όλγας Στράντζαλη,  Chemik Police, ενώ την επόμενη χρονιά πανηγύρισε στη Βουλγαρία με τη Μαρίτσα το νταμπλ.

Η Χόλστον με τις εντυπωσιακές αλτικές ικανότητες, που το 2016 έκανε το ντεμπούτο της στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, κατακτώντας  το χάλκινο μετάλλιο στο Παναμερικανικό Κύπελλο ,  αν και ανανέωσε τη συνεργασία της με την ομάδα της Φιλιππούπολης, επέστρεψε το 2020 στην χώρα της για να κάνει το μεταπτυχιακό της, ούσα πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Φλόριντα στον τομέα Τουρισμού, Ψυχαγωγίας & Διοργάνωση εκδηλώσεων.

Γεννημένη στη Λουιζιάνα, η Χόλστον προέρχεται από μια πολύ μεγάλη, ανταγωνιστική και αθλητική οικογένεια και πριν αποφασίσει να παίξει βόλεϊ στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, δοκίμασε τις ικανότητές της σε πολλά αθλήματα.

Φέτος στην παρθενική της παρουσία στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα γυναικών των ΗΠΑ κατέλαβε την 28η θέση στη λίστα των δημοφιλέστερων αθλητριών, συγκεντρώνοντας 1.863 πόντους.

Δείτε την Αμερικανίδα “μπόμπερ” να “καθαρίζει” σε αγώνα του Athletes Unlimited