ΔΙΕΘΝΗ

Με Σέιλα το Athletes Unlimited Volleyball των ΗΠΑ (fot-vid)

Με Σέιλα το Athletes Unlimited Volleyball των ΗΠΑ (fot-vid)

Λάμψη από χρυσά ολυμπιακά μετάλλια θα έχει το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών των ΗΠΑ, στο οποίο όπως ανακοίνωσε, θα συμμετάσχει και η Ολυμπιονίκης της Βραζιλίας, Σέιλα Κάστρο.

Η 37χρονη κάτοχος δύο χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων της “σελεσαό”, που έπαιξε τελευταία φορά στη Μίνας, ετοιμάζει σιγά-σιγά βαλίτσες για να παίξει στο Athletes Unlimited Volleyball, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 26 Φεβρουαρίου του 2021 και να ολοκληρωθεί στις 4 Απριλίου. Όλοι οι αγώνες θα γίνουν σε μια έδρα, στο κλειστό γυμναστήριο του Νάσβιλ των ΗΠΑ.

sheila_fabiana

Στο πρωτάθλημα, που εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, φιλοδοξεί να φέρει επανάσταση στον κόσμο του αθλητισμού, ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή μεταξύ άλλων, 3 διεθνείς άσοι των ΗΠΑ, οι δις κάτοχοι Ολυμπιακών μεταλλίων, Foluke Akinradewo, Jordan Larson, Karsta Lowe, που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, η Deja McClendon, ενώ αναμένεται να αγωνιστούν επαγγελματίες αθλήτριες αλλά και αθλήτριες των κολεγίων της χώρας.

USA celebrate USA celebrate
USA celebrate

Το νέο πρωτάθλημα, 4 ομάδων με 12 αθλήτριες (48 παίκτριες) που θα εναλλάσσονται από ομάδα σε ομάδα, θα διαρκέσει έξι εβδομάδες, σύμφωνα με το νέο μοντέλο της Athletes Unlimited,θα επικεντρωθεί περισσότερο στις αθλήτριες και όχι στις ομάδες. Θα θυμίζει δηλαδή σε κάποια στοιχεία του τα γνωστά διαδικτυακά fantasy πρωταθλήματα, όπου θα διαγωνίζονται οι ομάδες, αλλά οι μεμονωμένοι αθλητές θα κερδίζουν τα έπαθλα.

usa_women

Στο εν λόγω πρωτάθλημα δεν θα υπάρχουν ιδιοκτήτες, γενικοί διευθυντές ή συγκεκριμένες ομάδες. Αντ ‘αυτού, οι 48 παίκτες θα ξεκινήσουν σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες, με διαφορετικά χρώματα και δηλωμένους αρχηγούς. Οι παίκτες θα συγκεντρώνουν πόντους με βάση τα αποτελέσματα των ομάδων τους, αλλά και τα ατομικά τους στατιστικά σε κάθε τομέα (άμυνα, επίθεση, μπλοκ, άσοι, υποδοχή, κα). Στο τέλος κάθε εβδομάδας, οι τέσσερις πρώτοι παίκτες στην κατάταξη, θα γίνονται αρχηγοί και θα επιλέγουν το νέο ρόστερ στις ομάδες τους, οι οποίες θα φέρουν το όνομά τους. Θα υπάρχει ένας προπονητής ανά ομάδα.