CHAMPIONS LEAGUE

Κοκκινάκης: «Ακόμα μια πρόκληση στην Ευρώπη»

Κοκκινάκης: «Ακόμα μια πρόκληση στην Ευρώπη»

Πριν από τον αγώνα των «ερυθρολεύκων» κόντρα στη Φριντρισχάφεν (3/12, 21.00) ο Μενέλαος Κοκκινάκης μιλάει στο Volleyplanet για την αναμέτρηση-πρόκληση ενώ δεν ξεχνά πως ο Ολυμπιακός είναι ο λόγος που ο ίδιος και οι συμπαίκτες του συμμετέχουν στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Ο εκρηκτικός ακραίος του Ολυμπιακού, Μενέλαος Κοκκινάκης παραδέχτηκε πως οι στόχοι Ολυμπιακού και Φριντρισχάφεν είναι ίδιοι στον τέταρτο όμιλο, μόνο που αυτό συνέβαινε στην εκκίνηση αφού με νίκη στη ZF Arena οι Πειραιώτες θα είναι μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση. «Εμείς ξέραμε πως από την αρχή θα παλεύαμε με την Φριντρισχάφεν για τη δεύτερη καλύτερη θέση του ομίλου. Έφερε δυο κακά αποτελέσματα για την ίδια και σίγουρα τώρα μέσα στην έδρα της θα θέλει να κερδίσει και να δείξει πόσο μεγάλη ομάδα είναι! Εμείς σίγουρα ξέρουμε τι δυναμικότητας είναι η ομάδα αυτή και ξέρουμε τις διακρίσεις της. Είναι ένας ακόμα αγώνας πρόκληση για εμάς στην Ευρώπη.  Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και πάμε για το καλύτερο», είπε ο «ερυθρόλευκος» άσος στο Volleyplanet.

Για την απουσία του Κάρσον Κλαρκ, ο Έλληνας διεθνής ακραίος των Πειραιωτών τόνισε: «Σίγουρα ο Κάρσον είναι εξαιρετικός αθλητής με παραστάσεις πολλές σε μεγάλες διοργανώσεις και η απουσία του δεν είναι το καλύτερο για εμάς. Τώρα από εκεί πέρα έχουμε 14 αντάξιους αθλητές και ο καθένας είναι σημαντικός για το ρόλο του. Αλλά και ο Αινείας είναι ένας αρκετά έμπειρος αθλητής και σίγουρα θα προσπαθήσει για το καλύτερο εννοείται, όπως και όλοι μας».

«Τιμή για όλους»

Τέλος, ο Κοκκινάκης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η παρουσία του συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ για την ομάδα και για τον ίδιο, λέγοντας: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να βρίσκεται εκεί. Με τη βοήθεια ανθρώπων και του προέδρου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξαναβρεθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και αυτό πρέπει να τιμά, την ίδια την ομάδα, τον κάθε παίκτη ξεχωριστά και το ελληνικό βόλεϊ! Σίγουρα πιστεύω ότι είναι απ’ τα όνειρα ενός Έλληνα αθλητή στο βόλεϊ να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και να αντιμετωπίζει αθλητές με μεγάλη καριέρα και ομάδες οι οποίες έχουν μεγάλα ονόματα. Αυτό σε βοηθάει να εξελιχτείς σαν αθλητής βλέποντας τον τρόπο του παιχνιδιού ή και ακόμα αντιδράσεις μεγάλων παικτών! Προσωπικά θέλω να ευχηθώ να φτάσει ξανά το βόλεϊ να φτάσει ξανά το ελληνικό βόλεϊ να έχει δυο και τρεις ομάδες στη διοργάνωση αυτή».