ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κουτσογιάννη: «Η Forthnet στηρίζει τους αληθινούς πρωταγωνιστές»

Κουτσογιάννη: «Η Forthnet στηρίζει τους αληθινούς πρωταγωνιστές»

Μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση Novasports Beachvolley ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά, όπου για 10η συνεχόμενη χρονιά φιλοξενήθηκε το γνωστό τουρνουά.

Όταν αυτό το ταξίδι ξεκινούσε το 1999, κανείς δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ιδανικότερο φινάλε, σαν αυτό που απεικονίζει η αναμνηστική φωτογραφία της λήξης της φετινής διοργάνωσης. Ένα τουρνουά που επί σειρά ετών έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να κάνει τους αθλητές τις αθλήτριες και τους φιλάθλους να φεύγουν από τις εγκαταστάσεις διεξαγωγής του με τις καλύτερες εντυπώσεις.

novasports_beachvolley_tournament1

H κα Τίνα Κουτσογιάννη, Επικεφαλής του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Εικόνας της Forthnet, εξηγεί στο Volleyplanet με ποια φιλοσοφία καταφέρνει η εταιρεία εκτός από το βόλεϊ να στηρίζει και το μπιτς βόλεϊ, με έναν ακόμη εταιρικό θεσμό, που όπως και οι αθλητικές βραβεύσεις, απολαμβάνει πλέον το σεβασμό και την αναγνώριση όλων στο χώρο του αθλήματος στηρίζοντας τους αληθινούς «πρωταγωνιστές».

koutsogianni_xatzibasileioy_paraskeyaidou

Volleyplanet: Ποια πιστεύετε ότι είναι η συνταγή της επιτυχίας του «Novasports Beachvolley Tournament»;

Τίνα Κουτσογιάννη: Το «16ο Novasports Beachvolley Tournament», είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε ως ένα καλοκαιρινό ραντεβού και έχει εξελιχθεί ίσως στο πιο επιτυχημένο τουρνουά του αθλήματος στην χώρα, αναγνωρισμένο σε όλους τους αθλητικούς κύκλους και ειδικότερα στους αθλητές που ασχολούνται με το υπέροχο αυτό άθλημα στην Ελλάδα. Ένα τουρνουά που εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Forthnet, στον άξονα ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, και έχει ως φιλοσοφία την παροχή προδιαγραφών επαγγελματικού επιπέδου, ώστε να μπορούν οι ερασιτέχνες αθλητές που συμμετέχουν να απολαμβάνουν το άθλημα σε ιδανικές συνθήκες και χωρίς κόστος συμμετοχής.

Με πάρα πολύ καλές υποδομές, με τεχνογνωσία από ειδικούς του αθλήματος, όπως είναι ο Ειδικός Συνεργάτης των Novasports Events, κ. Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, με συνθήκες ασφάλειας, καθώς υπάρχει σε περίπτωση τραυματισμού κάλυψη από γιατρούς, φυσιοθεραπευτές κ.λπ., αλλά και την πολυετή παρουσία και συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών, κάτι που δείχνει πώς αντιλαμβάνονται οι ίδιοι τη φιλοξενία στο τουρνουά, αλλά και τη δική μας συνέπεια σε αυτό το ραντεβού. Πάνω από όλα όμως η αξία που τηρούμε… ευλαβικά όλα αυτά τα χρόνια, είναι ο σεβασμός απέναντι στον αθλητή: μέλημά μας είναι να δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες που κάνουν τους αθλητές να απολαμβάνουν το άθλημα που αγαπούν.

novasports_telikos

Volleyplanet: Γιατί οι αθλητές επιλέγουν να συμμετάσχουν στο τουρνουά και τι ξεχωριστό υπήρχε φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Γιατί το «Novasports Beach Volley Tournament», μπορεί να είναι μια διοργάνωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, όμως πραγματοποιείται με επαγγελματικές προδιαγραφές. Οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος γνωρίζουν ότι θα συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση που θα τους εξασφαλίσει όλα τα εχέγγυα, προκειμένου να απολαύσουν τη συμμετοχή τους. Παράλληλα, όλοι οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες, πριν την έναρξη λαμβάνουν “welcome kit” με αθλητικά υλικά ως δώρο από την εταιρεία.

Η συμμετοχή στο τουρνουά είναι εντελώς δωρεάν, ενώ υπάρχουν χρηματικά έπαθλα στις πρώτες κατηγορίες. Φέτος προσθέσαμε μία ακόμη καινοτομία, την ένταξη της νέας ηλικιακής κατηγορίας «U16» για αγόρια και κορίτσια, η οποία κάνει πράξη τη φιλοσοφία της εταιρείας γύρω από τη στόχευση στις νέες ηλικίες, στους καινούριους δηλαδή αθλητές και αθλήτριες που μπαίνουν στο άθλημα, είναι το “νέο αίμα” και ενδεχομένως αποτελέσουν την «πηγή» για τα ταλέντα που θα εμφανιστούν τα επόμενα χρόνια.

mpala_novasports_beach

Volleyplanet: Πόσο σημαντικό είναι να προβάλλονται οι αθλητές όλων των ηλικιών;

Τίνα Κουτσογιάννη: Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό, γιατί δημιουργεί ένα κίνητρο στα νέα παιδιά, δείχνει τη δυναμική του αθλήματος και δημιουργεί μία… αίγλη γύρω από αυτό το άθλημα, φέρνει στο φως τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητές του και μάλιστα σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, που έχουμε εκπληκτικές παραλίες και το περιβάλλον και οι συνθήκες ευνοούν ένα τέτοιο άθλημα. Το beach volley εξάλλου, άμα το ζήσει κανείς από κοντά, θα διαπιστώσει και ο ίδιος πόσο θεαματικό άθλημα είναι… Με τον έντονο ανταγωνισμό και τις μονομαχίες πάνω στην άμμο, αλλά και το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των δυο αθλητών κάθε ομάδας. Οι αξίες που υπηρετεί είναι σημαντικές, όπως φυσικά και γενικότερα ο αθλητισμός.

beach_xania_gipeda

Volleyplanet: Η Forthnet εκτός από το beach volley έχει «αγκαλιάσει» και το βόλεϊ σάλας. Θέλετε να μας αναλύσετε τη φιλοσοφία σας;

Τίνα Κουτσογιάννη: Οι αθλητικές βραβεύσεις, είναι μία άλλη κατηγορία θεσμών της εταιρείας μας, που μετράει κι αυτή πάρα πολλά χρόνια. Εκτός λοιπόν από την Super League και το Water Polo, στις βραβεύσεις αυτές του βόλεϊ που αφορούν την Α1 Ανδρών, νυν Volley League και την Α1 Γυναικών, ουσιαστικά η φιλοσοφία είναι να αναδείξουμε τους πρωταγωνιστές του αθλήματος, βραβεύοντας τον «MVP of the Year»» και τον «Rookie of the Year. Για τους αθλητές που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και αγωνίζονται στα γήπεδα όλη τη σεζόν, θεωρούμε ότι ένας θεσμός βραβείων που λειτουργεί με συγκεκριμένο μηχανισμό, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αναδείξουμε ως κανάλια Novasports την προσπάθεια τους.

Ένας τέτοιος θεσμός, που μετράει ήδη 12 χρόνια ζωής, και μέσα από τον οποίον έχουν αναδειχθεί πάρα πολλοί γνωστοί αθλητές είναι το “Έπαθλο Νοvasports” στο Volleyball. Μάλιστα υπάρχει και μία ωραία παράδοση καθώς ο εν λόγω θεσμός θέλει αθλητές που έχουν αναδειχθεί κάποια αγωνιστική σεζόν «rookies», να κερδίζουν αργότερα και τον τίτλο του MVP!

NOVA_SPORTS_Volleyball_GENERIC

Δείχνει δηλαδή και μία δυναμική κάποιων αθλητών, που με το πέρασμα των ετών εξελίσσονται, προχωράνε μπροστά και κερδίζουν αυτό που τους αξίζει.

Κάθε χρόνο στην εκδήλωση που πραγματοποιούμε για την απονομή του “Επάθλου Novasports” στο Volleyball και στο Water Polo, οι ίδιοι οι αθλητές δηλώνουν τον ενθουσιασμό τους και εξηγούν πως ο θεσμός αυτός αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο που είναι πολύ σημαντικό για αυτούς. Έχει εδραιωθεί στη συνείδησή τους ο θεσμός αυτός και οι ίδιοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη βαθμολογία όπως εξελίσσεται καθ’ όλη την αγωνιστική σεζόν.

Volleyplanet: Πόσο εύκολο είναι στις δεδομένες οικονομικές συνθήκες για την εταιρεία σας να είναι συνεπής σε τέτοιους θεσμούς; 

Τίνα Κουτσογιάννη: Στις δεδομένες χρηματοοικονομικές συνθήκες της χώρας προφανώς και δεν είναι εύκολο. Αντιμετωπίζουμε αρκετές δυσκολίες για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε κι όχι μόνο, να βελτιώσουμε, να προσθέσουμε νέες παραμέτρους και χαρακτηριστικά σε αυτούς τους θεσμούς. Εύκολο δεν είναι λοιπόν, αλλά μία εταιρεία του μεγέθους της Forthnet καταφέρνει να βρίσκει τους κατάλληλους τρόπους για να δημιουργεί, να στηρίζει και να βελτιώνει αυτούς τους σημαντικούς θεσμούς στο χώρο του αθλητισμού. «Παίζουμε Ελλάδα»! Γιατί ακριβώς επενδύουμε όχι μόνο στον επαγγελματικό αθλητισμό, αλλά και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό στη χώρα μας.

stuff_novasports

Volleyplanet: Θέλετε να μας εξηγήσετε τη φιλοσοφία αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί μια ομάδα προκειμένου να υλοποιούνται κάθε χρόνο οι ” εταιρικοί θεσμοί”;

Τίνα Κουτσογιάννη: Οι εταιρικοί αυτοί θεσμοί συντονίζονται από τη Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας της Forthnet. Υπάρχει ένα διοργανωτικό κομμάτι και πολλά στάδια προετοιμασίας ειδικά για τα αθλητικά τουρνουά, που ουσιαστικά απαιτούν και ειδική γνώση, των παραμέτρων του αθλήματος, αλλά και πάρα πολύ δουλειά για να είναι όλα έτοιμα με την έναρξη ενός τουρνουά.

Υποδομές, τα υλικά των αθλητών, παροχή συνθηκών ασφαλείας, γραμματειακή υποστήριξη των αγώνων και πολλά άλλα. Υπάρχει δηλαδή μία πολύ μεγάλη προετοιμασία που ένας απλός θεατής του τουρνουά δεν αντιλαμβάνεται εύκολα. Όλο το project απαιτεί εντατική δουλειά και εξειδίκευση, προκειμένου να εξυπηρετήσεις σωστά τις προδιαγραφές κάθε αθλήματος, να σκεφτείς πώς μπορείς να το αναδείξεις περισσότερο, καθώς και ποιες καινούριες ιδέες μπορείς να εντάξεις.

chania_beach_novasports