A2

Λειψός μεν, αμφίρροπος δε…

Λειψός μεν, αμφίρροπος δε…

Με 11 ομάδες αντί 12, λόγω της αποχώρησης του Ερμή Ηγουμενίτσας, χωρισμένες σε διαφορετικά γκρουπ δυναμικότητας , αλλά και στόχων, αρχίζει ο 2ος όμιλος της Α2 Ανδρών.

Φαβορί για την μάχη του τίτλου και την άνοδο είναι η Παναχαϊκή και ο Πανερυθραϊκός, με την Παλλήνη να φιλοδοξεί να μπει «σφήνα» ανάμέσα τους.

Η Παναχαϊκής Πετοσφαίρισης 2013 , μετά τον περσινό υποβιβασμό, θέτει φέτος μόνο ένα στόχο: Την επιστροφή στα σαλόνια! Η ομάδα του Γιώργου Λυκούδη, έχοντας κρατήσει το βασικό της κορμό, έχει υψηλές προσδοκίες και φέτος, προκειμένου στηριζόμενη στην αξία και την εμπειρία των αθλητών της αλλά και στον κόσμο της,«ροσονέρι» της Πάτρας να πανηγυρίσει στο τέλος της σεζόν την άνοδο.

Ενισχυμένος με στόχο την άνοδο είναι ο φετινός Πανερυθραϊκός, που θα έχει στον πάγκο του τον Γιάννη Λάϊο. Ο έμπειρος τεχνικός, θα έχει στη διάθεσή του αρκετούς νεοαποκτηθέντες παίκτες επιπέδου Volleyleague, όπως οι Κρέτσης, Παπακυριακού, Μανιόπουλος και με «όπλο» την πληρότητα- ποιότητα σε όλες τις θέσεις, θα διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο.

Το «καλό πρόσωπο» που έδειξε στα μέχρι τώρα φιλικά ματς, ελπίζει να φανερώσει και στο πρωτάθλημα ο ΑΟ Παλλήνη. Υπό τις οδηγίες του Γιάννη Φάκα και με έντονο… λίφτιγκ, καθώς στις 8 μεταγραφές που έγιναν, ξεχωρίζουν η επιστροφή του Φερνάντο Μπιλλήρη και η απόκτηση του Μιχάλη Λιόντα, αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία.

Στην δεύτερη ταχύτητα, απελευθερωμένες λογικά από το άγχος της παραμονής, τρεις ομάδες θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Ο 4ος στην περσινή σεζόν ΑΟ Καλαματά 80, με το πρώην διεθνή λίμπερο, Χρήστο Δημητρακόπουλο να αναλαμβάνει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας, διατηρώντας το βασικό της κορμό, ελπίζει με τους νεοπαοκτηθέντες Βαγγέλη Ντάκουρη, Ηλία Καρρά να καταφέρει μέσα από τα θετικά αποτελέσματα να βελτιώνεται συνεχώς.

Τον βασικό της κορμό κράτησε όμως και η ΑΕΠ Ολυμπιάς. Οι «πορτοκαλί» της Πάτρας με τον Άκη Δαρείο στο πάγκο της για 8η χρονιά και αρκετά νέα πρόσωπα, όπως ο Δημήτρης Κόζης, έχουν άριστη γνώση της κατηγορίας και μετά την περσινή 5η θέση, βάζουν φέτος στόχο την 4άδα.

Ενισχυμένο πρόσωπο θα έχει και η νεοφώτιστη ΓΕ Μεσολογγίου του τεχνικού, Σταύρου Σταματόπουλου, η οποία με τα 5 της μεταγραφικά και τη διατήρηση του περσινού βασικού της σχήματος δεν θα δυσκολευτεί αρχικά να παραμείνει στην κατηγορία.

Από κει και πέρα οι υπόλοιπες ομάδες θα κονταροχτυπηθούν για την σωτηρία. Πρόκειται για τον ΑΣ Κόροιβο, που μετά από τριετή απουσία επιστρέφει ξανά στην Α2 κατηγορία με προπονητή τον Ανδρέα Γκρουμούσα, τον ΑΠΣ Φθία  που ενισχύθηκε με την απόκτηση πρώην ακραίου των Μίλωνα, Γ.Σ Λαμίας, Α.Ο.Π Μοσχάτου, Θοδωρή Παπαθωμόπουλο, την ανανεωμένη ομάδα του Μανώλη Συνοδινού, ΑΣΠ Ερμή, που μεταξύ των 7 νέων προσώπων είναι και ο πρώην κεντρικός των Ε.Α Πατρών, Κόροιβου Αμαλιάδας, Χρυσανθακόπουλος, τον ανανεωμένο ΑΓΣ Ιωαννίνων, που παραχώρησε τους Οικονόμου, Μάντζιο και βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, αλλά και τον ΑΠΣ Πήγασο, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην κατηγορία. Προπονήτρια της ομάδας από το Νέο Κόσμο, που ως πρώτη επιλαχούσα, λόγω της περσινής 2ης θέσης στη Β’ Εθνική Κατηγορία αντικατέστησε το Σ.Α. Κολεγίου Αθηνών, είναι η Κατερίνα Οικονόμου.

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...