CHALLENGE CUP

Λόγω ανωτέρας βίας στην Προύσα ο Prestige Απόλλων

Λόγω ανωτέρας βίας στην Προύσα ο Prestige Απόλλων

Την ώρα που η Ρωσική Ομοσπονδία απαγορεύει μέχρι νεοτέρας στις ρωσικές ομάδες τα ταξίδια στην Τουρκία για τις προσεχείς αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λίγκ Ανδρών, στην Κύπρο ο νταμπλούχος Prestige Απόλλων ενέδωσε στις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από ΚΟΠΕ και CEV να παίξει και τα δύο παιχνίδια των “32” Τσάλεντζ Καπ Γυναικών με την Μπούρσα στην Προύσα (8-9 Δεκεμβρίου).

Με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, όπου η Μπούρσα υπερτερεί θεωρητικά τουλάχιστον της ομάδας από την Λεμεσό, η διοίκηση του Prestige Απόλλωνα, παρά τις αντιδράσεις που εξέφρασε στην απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ, υπό το φάσμα των ενδεχόμενων επεισοδίων στην κυπριακή έδρα, συμφώνησε τελικά να δώσει και τα δύο ματς επί τουρκικού εδάφους.

Από αυτή την απόφαση βέβαια, είναι γεγονός πως σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο αμφότερες οι ομάδες με τη διεξαγωγή και των δύο αναμετρήσεων στην ίδια έδρα, θα γλυτώνουν σημαντικά έξοδα.

Από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση όμως δεν λείπουν και κάποιες συμπτώσεις. Συγκεκριμένα στην περσινή διοργάνωση, αντίπαλος της Μπούρσα ήταν η ουκρανική Ζαπορόζιε, που λόγω των επεισοδίων στην Ουκρανία, είχε δώσει κι αυτή και τα δύο ματς στην Προύσα.

Διαιτητής τότε ήταν η διεθνής Λεμονιά Μουλά, ενώ στα προσεχή ματς του Prestige Απόλλωνα στην τουρκική έδρα θα σφυρίξει η αδελφή της Λεμονιάς, Ειρήνη Μουλά με τον HAJIYEV Zauri από το Αζερμπαϊτζάν.