CHALLENGE CUP

Μ. Ριβέρα: Η Τερουέλ μπορεί την πρόκριση στο «χρυσό» σετ

Μ. Ριβέρα: Η Τερουέλ μπορεί την πρόκριση στο «χρυσό» σετ

Λίγες ώρες πριν από την αυριανή αναμέτρηση της Τερουέλ με τον Παναθηναϊκό στην Ισπανία, για το β’ ματς των προημιτελικών του Challenge Cup o τεχνικός της ισπανικής ομάδας, Μιγκέλ Ριβέρα εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι γηπεδούχοι μπορούν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-1 της Αθήνας και να στείλουν την πρόκριση στο “χρυσό” σετ.

Η αισιοδοξία του 38χρονου προπονητή, που εδώ και λίγες ώρες έλαβε το χρίσμα της ισπανικής ομοσπονδίας για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των ανδρών, πηγάζει από την πρόσφατη εμφάνιση της ομάδας του στην ισπανική Λίγκα.

“Έχω ήδη παρατηρήσει βελτίωση στα τελευταία παιχνίδια. Στην Ελλάδα, παρά το κακό αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό (3-1), παρατήρησα βελτίωση και σήμερα βλέπω την ομάδα πιο κοντά στο φυσικό επίπεδο που θέλω…” δήλωσε στα ισπανικά ΜΜΕ ο άνθρωπος που από το 2016 κρατά στα χέρια του το “τιμόνι” της αυριανής αντιπάλου του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα ο κ. Ριβέρα εκτιμά πως η νίκη επί των πρωτοπόρων της ισπανικής Λίγκας μπορεί πέρα από την αναρρίχηση στην βαθμολογική κατάταξη, ενισχύει την πίστη που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας του για μία ανατροπή στο αυριανό ματς με την ελληνική ομάδα.

“Φυσικά τα καλά αποτελέσματα βοηθούν. Γιατί, αν δεν έρχονται, τα προβλήματα εμφανίζονται εκεί που δεν υπάρχουν και προκύπτουν “φαντάσματα”. Μας ανεβάζει πολύ σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο

Έχουμε δυνατότητες, αν και φτάσαμε στους “8” με το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρέπει να επιστρέψουμε και να κερδίσουμε το “χρυσό” σετ απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Θα χρειαστεί η καλύτερη εκδοχή της ομάδας μου, της κερκίδας και επίσης και λίγη τύχη. Πρέπει να πιστεύεις στην ανατροπή και στους παίκτες σου”.