Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μάχη στην Πυλαία, την Κυριακή οι «αιώνιοι»

Μάχη στην Πυλαία, την Κυριακή οι «αιώνιοι»

 Χωρίς ανάσα συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Τρεις μέρες μετά την εμβόλιμη 7η αγωνιστική, έχουμε  αυλαία το Σάββατο (26/11) με την  8ης αγωνιστική που περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις ενω την Κυριακή (27/11) ολοκληρώνεται η αγωνιστική με τα παιχνίδια των “αιωνίων”.

17:00 ΑΣ Άρης – ΑΟ Θήρας (ΔΑΚ Πυλαίας)

Ο Άρης υποδέχεται με τη Θήρα στο ΔΑΚ Πυλαίας σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση με τις δυο ομάδες να «ψάχνουν» τους βαθμούς.

Η Θεσσαλονικιώτικη ομάδα που ελπίζει ότι μπορει να επαναλάβει την περυσινή νίκη της και να παραμείνει σε επαφή με την τετράδα, δεν έχει  αγωνιστικά προβλήματα. Ο προπονητή των “κιτρίνων”, Δημήτρης Σολκίδης  δήλωσε για την αναμέτρηση: «Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε μια καλή εμφάνιση, να παίξουμε καλά και να πάρουμε ότι μπορούμε περισσότερο από αυτό το δύσκολο ματς».

Στην αντίπερα όχθη, αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για την ομάδα της Σαντορίνης η οποία θέλει το τρίποντο για να διατηρηθεί στην τρίτη θέση. Ο προπονητής του ΑΟΘ, Απόστολος Οικονόμου με τη σειρά του ανέφερε: «Ξέρουμε ότι το ματς του Σαββάτου είναι πολύ σημαντικό και για τις δυο ομάδες , αφού έχουμε τον ίδιο στόχο την είσοδος μας στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος .

Νομίζω πως και οι δυο ομάδες θα αντιμετωπίσουν το ματς ως ντέρμπι και θα κερδίσει εκείνη η ομάδα που θα διαχειριστεί καλύτερα την κούραση από τα συνεχόμενα ματς και το άγχος από την σπουδαιότητα του παιχνιδιού».

aiantas-euosmou-2015

18:00 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου – ΑΕΚ Αθηνών (ΔΑΚ Ευόσμου)

Στο κλειστό του Ευόσμου, ο ανεβασμένος Αίαντας υποδέχεται την ουραγό ΑΕΚ με τις γηπεδούχες να θέλουν να δώσουν συνέχεια στην ανοδική τους πορειά με την τέτάρτη σερί νίκη και τις φιλοξενούμενες να αναζητούν απελπισμένα βαθμό/ούς.

Ο κόουτς του Αίαντα, Ηλίας Ζωλασταθιάδης αναφερόμενος στο αυριανό παιχνίδι τόνισε: «Για να έχει ουσία ότι χτίσαμε τις προηγούμενες αγωνιστικές, θέλουμε ένα καθάρο αποτέλεσμα με την ΑΕΚ. Κάτι που πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε αρκεί να είμαστε ώριμοι».

Από την άλλη μεριά, ο προπονητής της ΑΕΚ, Χάρης Σκουτελάκος είπε: «Παρά τα προβλήματα θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Πήγαμε λίγο συντηρητικά αυτή τη βδομάδα λόγω των πολλών αγώνων. Θα κυνηγησουμε τουλάχιστον να πάρουμε κάποιον βαθμό». Την αποστολή των «κιτρινόμαυρων» δεν θα ακολουθήσει η Βάθη ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή της Καλαφατάκη.

pannaxiakos_panhgyrikijpg

18:00 ΑΟΝ Πανναξιακός – ΑΣ Ελπίς (ΔΑΚ Νάξου)

Στο ΔΑΚ Νάξου, ο Πανναξιακός φιλοξενεί τη μαχητική Ελπίδα Αμπελοκήπων σε μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, η οποία θα μεταδοθεί Livestreaming: ΕΔΩ

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες απέναντι στην Ελπίδα που έχει δείξει ότι είναι μια αξιόμαχη ομάδα και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού», τόνισε ο προπονητής της νησιωτικής ομάδας, Γιώργος Ρουσης.

Από την άλλη, ο τεχνικός της Ελπίδας, Γιώργος Χρυσομαλλίδης μετά την πρόσφατη εντός έδρας ήττα απο τους Μακεδόνες είπε: «Προερχόμαστε από μία ήττα που μας ενόχλησε, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να την αφήσουμε πίσω μας, γιατί ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με δύσκολη μετακίνηση.

Ο Πανναξιακός έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μία από τις κορυφαίες ομάδες της Α1 Γυναικών και είναι πολύ δυνατός στην έδρα του. Για μας τα περιθώρια γίνονται πιο στενά μετά από κάθε ήττα και είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε για βαθμούς σε κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως αντιπάλου».

elpida-makedones-98765

19:00 ΑΣΠ Θέτις – ΑΣ Μακεδόνες («Γ. Γεννηματάς»)

Στη Βούλα, η Θέτιδα αναμετράται με του Μακεδόνες Αξίου με τη γηπεδούχο ομάδα να χρειάζεται πασή θυσία βαθμούς για να ξεκολλήσει απο την προτελευταία θέση της βαθμολογίας και τη φιλοξενούμενη να κατεβαίνει στην Αθήνα με φόρα και ψυχολογία απο την σπουδαία νίκη κόντρα στην Ελπίδα.

Η προπονήτρια της Θέτιδας, Αγγελική Γεωργοπούλου σημείωσε: «Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι με έναν αξιόλογο αντίπαλο. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και σοβαρότητα για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Ο κόουτς των Μακεδών, Μανώλης Σκουλικάρης που θα εχει στην διάθεση του τη Βραζιλιάνα Τοάτζι που δεν έπαιξε την Τετάρτη, υποστήριξε για το ματς: «Είναι ένα ματς δύσκολο με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δυο ομάδες, η Θέτιδα φαίνεται ότι αρχίζει να δένει έπειτα από την προσθήκη των ξένων σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Θα κριθεί στην τακτική και στο σέρβις-υποδοχή. Ο στόχος μας είναι να σωθούμε οπότε κάθε νίκη μας οδηγεί πιο κοντά σε αυτόν».

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

 Σάββατο 26/11

17:00 ΑΣ Άρης – ΑΟ Θήρας (ΔΑΚ Πυλαίας)

18:00 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου – ΑΕΚ Αθηνών (ΔΑΚ Ευόσμου)

18:00 ΑΟΝ Πανναξιακός – ΑΣ Ελπίς (ΔΑΚ Νάξου)

 19:00 ΑΣΠ Θέτις – ΑΣ Μακεδόνες («Γ. Γεννηματάς»)

Κυριακή (27/11):

16:00 Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil (Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ)

17:30 ΓΣ Ηλιούπολης – Ολυμπιακός ΣΦΠ (Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης)

Βαθμολογία 7 αγώνες
No. Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Νίκες Ήττες Σετ υπέρ Σετ κατά
1 Παναθηναϊκός ΑΟ 19 7 6 1 20 4
2 Ολυμπιακός ΣΦΠ 18 7 6 1 20 6
3 ΑΟ Θήρας 14 7 5 2 18 12
4 ΑΟΝ Πανναξιακός 12 6 4 2 14 8
5 ΑΣ Άρης 12 7 4 3 15 11
6 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil 11 6 4 2 13 9
7 ΑΣ Μακεδόνες 10 7 4 3 13 13
8 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου 10 7 4 3 12 14
9 ΓΣ Ηλιούπολης 8 7 2 5 11 16
10 ΑΣ Ελπίς 8 7 2 5 10 15
11 ΑΣΠ Θέτις 1 7 0 7 4 21
12 ΑΕΚ Αθηνών 0 7 0 7 0 21