ΔΙΕΘΝΗ

Μία «τρανς» recordwoman πόντων στη βραζιλιάνικη Superliga!

Μία «τρανς» recordwoman πόντων στη βραζιλιάνικη Superliga!

Η Τίφανι Αμπρέου, αφού έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ στην ιστορία του βραζιλιάνικου βόλεϊ που αγωνίστηκε στην Superliga γυναικών, για μια ακόμη φορά “έγραψε ιστορία” καταρρίπτοντας πριν από λίγες ώρες το ρεκόρ των περισσότερων πόντων σε ένα ματς γυναικών στο πρωτάθλημα.

Σε πείσμα λοιπόν του κύματος διαμαρτυριών πολλών αθλητριών  που έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία για τη συμμετοχή της στη Superliga η Τίφανι στην ήττα της Μπαουρού με 3-2 σετ από την Dentil Praia Clube με τους 39 πόντους που πέτυχε για την Μπαουρού, έσπασε με 33/75 επιθέσεις και 6 μπλοκ, το ρεκόρ πόντων που κατείχε σε ένα ματς πρωταθλήματος η νυν διεθνής άσος της Osasco Ταντάρα.

To 2013 η χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Ταντάρα Άλβες Καϊσετα, ως παίκτρια της Campinas Volei είχε σημειώσει  37 πόντους για την ηττημένη ομάδα της κόντρα και πάλι στην Dentil Praia Clube.

Με το νέο της ρεκόρ η Τίφανι  έφτασε τους 160 βαθμούς σε 30 σετ, έχοντας κατά μέσο όρο 5,33 πόντους ανά σετ. Η Ταντάρα της Osasco φέτος έχει 316 πόντους σε 66 σετ, με ελαφρώς χαμηλότερο μέσο όρο: 4.79.