ΔΙΕΘΝΗ

Σέιλα: «Λύση στο θέμα “Τίφανι”, πριν εξελιχθεί σε… κύμα»!

Σέιλα: «Λύση στο θέμα “Τίφανι”, πριν εξελιχθεί σε… κύμα»!

Στο στόχαστρο της κοινής γνώμης στη Βραζιλία βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η δις Βραζιλιάνα Ολυμπιονίκης, Σέιλα Κάστρο, που σε πρόσφατες δηλώσεις της επέκρινε τη συμμετοχή των  τρανσέξουαλ αθλητριών στο εγχώριο πρωτάθλημα γυναικών.

Sheilla and Fabiana

Σε δηλώσεις της στο διαδίκτιο για το θέμα της Τίφανι, η Σέιλα αναρωτήθηκε ανοιχτά αν όλο αυτό που συμβαίνει εξελιχθεί σε… κύμα: “Είναι πραγματικά πολύ αμφιλεγόμενο. Πριν από τα Χριστούγεννα, είχα μιλήσει με την Φαμπιανά και είχα πει: “Περιμένετε να δείτε το παιχνίδι της…”.

Από τη στιγμή όμως που διάβασα μια συνέντευξη με τον γιατρό Paulo Zogaib, άλλαξα γνώμη. Σήμερα είμαι αντίθετη. Έχει τη δύναμη ενός άνδρα… Φανταστείτε τι θα συμβεί στο βόλεϊ εάν όλοι οι ομοφυλόφιλοι αποφασίσουν να παίξουν μεταξύ των γυναικών, γιατί πλέον δεν χρειάζονται πια χειρουργική επέμβαση. Φανταστείτε αν όλοι οι ομοφυλόφιλοι  αποφασίσουν να παίξουν την Super League; Θα γίνει… περίπλοκο, γιατί δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε» είχε πει χαρακτηριστικά προκαλώντας αρνητικές αντιδράσεις και σχόλια.

sheila_castro_asics

Μετά από αυτό η Σέιλα με χθεσινή ανάρτησή της στα social media προσπάθησε να εξηγήσει την στάση της και να αμβλύνει τις εντυπώσεις λέγοντας: «Βλέπω από τις αντιδράσεις του κόσμου, ότι έβγαλα απίστευτο μίσος στην περίπτωση του Tiffany. (…) Λίγο μετά τα Χριστούγεννα έδωσα μια συνέντευξη λέγοντας ότι τάχθηκα υπέρ της συμμετοχής της Τίφανι στην Superleague γυναικών, αλλά δεν μπορούσα να εκφράσω μια βαθιά γνώμη, επειδή δεν καταλάβαινα το θέμα, ειδικά όσον αφορά τις ορμόνες και το σχηματισμό του σώματος.

sheilla_castro

Στη συνέχεια, αφού διάβασα τις απόψεις των γιατρών, είδα μια άλλη πλευρά της ιστορίας, η οποία βρίσκεται στο φυσικό πλεονέκτημα που διαθέτει η Tiffany, έναντι άλλων αθλητριών ακόμα και σήμερα ελέγχοντας τις ορμόνες. Έτσι λοιπόν επανατοποθετώ τον εαυτό μου.

Είπα ότι είμαι εναντίον της. Φυσικά, πρέπει να βρούμε μια λύση στην κατάσταση. Στη συνέντευξη όπου η Renata και η Roberta μιλούσαν για ποσοστώσεις, συμφώνησα ότι ίσως να μην είναι η λύση να αποκλείσουμε κάποιον. Ο αθλητισμός αποτελεί ένα περιβάλλον κοινωνικής ένταξης και θα συνεχίσει να είναι. Η Τίφανι είναι πρωτοπόρος σε αυτό και θα συνεχίσει να εγείρει πολλές συζητήσεις για το θέμα. Και αυτή είναι η τοποθέτησή μου. Σέβομαι τις αντίθετες απόψεις και περιμένω και εγώ αντίστοιχα σεβασμό» είπε η Βραζλιάνα Ολυμπιονίκης.