Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μονομαχίες σε τετράδα και ουρά

Μονομαχίες σε τετράδα και ουρά

Με αρκετά σημαντικές αναμετρήσεις τόσο για τη μάχη της τετράδας, όσο και γι’ αυτή της παραμονής συνεχίζεται η Α1 γυναικών.

Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και τρεις πριν τη λήξη του Α΄γύρου, ο πρωτοπόρος ΠΑΟ αντιμετωπίζει την επικίνδυνη Ελπίδα στη Θεσσαλονίκη, ο δεύτερος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη, η τρίτη Θήρα εχει εύκολο απόγευμα με τον Αίαντα στη Σαντορίνη και ο Πανναξιακός εχει επικίνδυνη έξοδο στα Κύμινα κόντρα στους Μακεδόνες.

18:00, «Ι. Λεμονίδης», ΑΣ Ελπίς -Παναθηναϊκός ΑΟ

Στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης δοκιμάζεται ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός κόντρα στη νεοφώτιστη Ελπίδα.

Στη γηπεδούχο ομάδα ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα κι όπως τόνισε: «Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό ολοκληρώνει τις συναντήσεις μας με τις ομάδες της κορυφής. Μετά τον αγώνα της Νάξου η ομάδα είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί και ετοιμαζόμαστε πλέον για τα σημαντικά παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι την διακοπή. Για αύριο στόχος μας είναι να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε απέναντι σε ένα από τα φαβορί για τον φετινό τίτλο και ξέρουμε ότι το έργο μας θα είναι πιο δύσκολο, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι».

Χωρίς προβλήματα και ο Παναθηναϊκός με τον Δημήτρη Καζάζη να δηλώνει από την πλευρά του: «Είναι ένα παιχνίδι, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ιδιαίτερη συγκέντρωση και σοβαρότητα. Ο αντίπαλός μας δεν έχει να χάσει κάτι, καθώς είναι μια ομάδα με διαφορετικούς στόχους από μας.

Από την πλευρά μας, θέλουμε να ξεπεράσουμε ένα ακόμη εμπόδιο και να συνεχίσουμε την θετική μας πορεία. Τα αγωνιστικά προβλήματα που προκύπτουν μας κάνουν να είμαστε πιο «δεμένοι» και προσηλωμένοι στους στόχους μας».

*Όπως σε κάθε εντός έδρας αγώνα της, η Ελπίδα θα φιλοξενήσει μία αναπτυξιακή ομάδα τοπικής κατηγορίας και θα δώσει την ευκαιρία στις μικρές αθλήτριες να παρακολουθήσουν από κοντά τα αστέρια της Α1 Γυναικών. Αυτό το Σάββατο παρούσα στους Αμπελόκηπους θα είναι η ομάδα του Μυγδονιακού, ενώ είχαν προηγηθεί ο Ιωνικός Διαβατών και ο Ολυμπος Ελευθερίου Κορδελιού.

18:00, Μαρκοπούλου, ΑΟ Μαρκοπούλου – ΓΣ Ηλιούπολης

Στο Μαρκόπουλο η ομώνυμη τοπική ομάδα φιλοξενεί τον Γ.Σ Ηλιούπολης σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση με τις δυο ομάδες να θέλουν να προσθέσουν βαθμούς στο ενεργητικό τους.

Η ομάδα από τα Μεσόγεια θα παρουσιαστεί πλήρης, καθώς επέστρεψε από την πατρίδα της η διαγώνια, Έρικα Μερκάντο που είχε άδεια λόγω του θλιβερού συμβάντος της απώλειας της μητέρας της.

Ο τεχνικός του ΑΟΜ, Γιάννης Νικολάκης τόνισε: «Το σημαντικό είναι ότι θα είμαστε πλήρης είναι κομβικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Εμείς θέλουμε τη νίκη για να είμαστε κοντά στο πρώτο γκρουπ και από την άλλη η Ηλιούπολη θέλει βαθμούς για να μην μπλέξει. Είναι δύσκολο ματς, η Ηλιούπολη έχει έμπειρες παίκτριες και εμείς από τη μεριά μας πρέπει να δείξουμε προσοχή και συγκέντρωση».

Από εκεί και πέρα, η Ηλιούπολη θέλει να παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της και να αποφύγει τα λάθη με την προπονήτρια της ομάδας, Δήμητρα Λυκογιάννη να τονίζει: «Αναμφισβήτητα είναι μία δύσκολη αγωνιστική όπου καλούμαστε να βάλουμε σε πράξη τους στόχους μας. Είμαστε έτοιμες για το παιχνίδι και εύχομαι η ομάδα να βγάλει αγωνιστικά και την ποιότητα που δείχνει στις προπονήσεις».

18:00, Μ. Μερκούρη, Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΣ Άρης

Ο πρωταθλητής Ελλάδας, Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Άρη στο κλειστό του Ρέντη.Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο δεν υπάρχουν προβλήματα πλήν της απουσίας της Σάσκια Χίππε, η οποία βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε: «Με εξαίρεση τη δεδομένη απουσία της Σάσκια, όλες οι παίκτριες είναι έτοιμες για να παίξουν αύριο. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες τις υποχρεώσεις μας ενώ παράλληλα προετοιμαζόμαστε ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα που έρχεται με την C.S.M. Βουκουρεστίου! Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν».

Ο Άρης έχει τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία ματς και έχει σκαρφαλώσει στην 5η θέση της βαθμολογίας, ωστόσο όπως είπε ο Δημήτρης Σολκίδης: «Έχουμε κάποια μικροπροβλήματα και θα δούμε την τελευταία στιγμή τι θα κάνουμε. Είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά παίζουμε στην έδρα του νταμπλούχου που εξακολουθεί να είναι το φαβορί και θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση».

18:30, Σχ. Ν .Φιλαδέλ., ΑΕΚ – ΑΣΠ Θέτις

Ντέρμπι ουραγών στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου η τελευταία της βαθμολογίας ΑΕΚ υποδέχεται, στο ντεμπούτο του Γιώργου Σαμαρά στον πάγκο της, την προτελευταία Θέτιδα.

«Είναι ένα κομβικό παιχνίδι…», παραδέχθηκε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να δώσουμε καμία υπόσχεση παρά μόνο ότι θα παλέψουμε για να κατακτήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε. Κι οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο και θέλουμε με τον κόσμο στο πλευρό μας να κάνουμε μια νέα αρχή».

Χωρίς προβλήματα και με καλή ψυχολογία μετά από την πρώτη της ιστορική νίκη την προηγούμενη αγωνιστική στην Α1, η Θέτιδα θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό κι όπως τόνισε η τεχνικός της ομάδας Αγγελική Γεωργοπούλου: «Χρειαζόμαστε αυτήν τη νίκη και θέλουμε παιχνίδι με παιχνίδι να βελτιωνόμαστε και να μαζεύουμε βαθμούς. Η νίκη την προηγούμενη αγωνιστική μας έδωσε και ψυχολογική ώθηση, την οποία χρειαζόμασταν για να συνεχίσουμε στο στόχο μας που είναι η παραμονή».

19.00, Θήρας, ΑΟ Θήρας – ΑΠΣ Αίας Ευόσμου

Στην Σαντορίνη ο ΑΟ Θήρας που προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με 3-2 από τον Άρη, υποδέχεται τον Αίαντα Ευόσμου που μετρά τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Ο ΑΟΘ στις τρεις αναμετρήσεις του με τις άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης (Άρης, Ελπίδα, Μακεδόνες) έχει μία νίκη και δύο ήττες, αλλά όλα τα παιχνίδια έχουν κριθεί στο τάι μπρέικ.

«Το Σάββατο ξέρουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού, αφού ο αντίπαλος μας έχει συγκεντρώσει περίπου τους ίδιους πόντους με εμάς , έρχεται με πολύ καλή ψυχολογία από τις συνεχόμενες νίκες και είναι άξια ψηλά στην βαθμολογία», τόνισε ο Απόστολος Οικονόμου ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και συμπλήρωσε: «Εμείς όμως από τη μεριά μας πρέπει να επιστρέψουμε γρήγορα στα επιτυχή αποτελέσματα που θα μας κρατήσουν μέσα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και θα πρέπει να παίξουμε στα όρια μας για να το καταφέρουμε αυτό».

Ο Αίας ταξιδεύει στην Σαντορίνη χωρίς προβλήματα και με πολύ καλή ψυχολογία μετά τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες που έχει σημειώσει με τον Ηλία Ζωλασταθιάδη να σημειώνει: «Είναι ένα ματς στο οποίο αν τα καταφέρουμε να επικρατήσουμε θα έχουμε πάρει μία νίκη που θα μας αλλάξει κατεύθυνση. Τέτοιες νίκες αλλάζουν τον προσανατολισμό μιας ομάδας. Είναι σημαντικό ότι έχουμε τέσσερις σερί νίκες, αλλά αυτό θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο αν τα καταφέρουμε και στην Σαντορίνη».

19.00, ΑΣ Μακεδόνες – Πανναξιακός ΑΟΝ

Στο κλειστό των Κυμίνων οι Μακεδόνες κοντράρονται με τον Πανναξιακό σε ενα ματς που περιλαμβάνει Αργεντίνικη μονομαχία ανάμεσα στην πασαδόρο των γηπεδούχων Σαγκάρντια και της συμπατριώτισας της διαγώνιας Φρέσκο.

Την προηγούμενη αγωνιστική, η γηπεδούχος ομάδα έφυγε με τον βαθμό από την έδρα της Θέτιδας και αυτή τη φορά ο Μανώλης Σκουλικάρης, υπολογίζει κανονικά και στην Λούσι Τοάζι καθώς η Βραζιλιάνα ξεπέρασε το πρόβλημα στον ώμο της, με τον έμπειρο τεχνικό να δηλώνει: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, αλλά για να κοντράρουμε τον Πανναξιακό θα πρέπει να βγάλουμε ποιότητα και να έχουμε πολύ καλό ρυθμό σε όλο το ματς. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα είχαμε αποδιοργανωθεί λίγο με τις αρρώστιες και τους τραυματισμούς που είχαμε, αλλά ελπίζω να παίξουμε όπως στους πρώτους αγώνες και να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο».

Ο Πανναξιακός βρίσκεται από την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη (έφυγε νωρίτερα λόγω της απεργίας της ΠΝΟ) με τον Γιώργο Ρούση να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και να σημειώνει για τον αυριανό αγώνα: «Είναι ένα αρκετά δύσκολο ματς καθώς καμία ομάδα δεν έχει περάσει εύκολα από την συγκεκριμένη έδρα. Πρέπει να παίξουμε με μεγάλη συγκέντρωση και να κάνουμε το παιχνίδι μας για να φύγουμε με το επιθυμητό αποτέλεσμα».

To προγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Ι. Λεμονίδης 18.00: ΑΣ Ελπίς – Παναθηναϊκός, Διαιτητές: Τσιούλα, Μπόμπορας,

Μαρκόπουλου 18.00: ΑΟ Μαρκοπούλου – ΓΣ Ηλιούπολης, Διαιτητές: Κυριοπούλου, Τσιμπινός,

Μ. Μερκούρη 18.00: Ολυμπιακός – Άρης, Διαιτητές: Μόσχος, Παπαστάμος,

Σχολ. Ν. Φιλαδέλ. 18.30: ΑΕΚ – ΑΣΠ Θέτις, Διαιτητές: Προκοπίου, Οικονόμου

Θήρας 19.00: ΑΟ Θήρας – ΑΠΣ Αίας Ευόσμου, Διαιτητές: Καψάσκης, Μιχαήλογλου

Κυμίνων 19.00: ΑΣ Μακεδόνες – Πανναξιακός, Διαιτητές: Σιμίδης, Δημητρίου

Βαθμολογία 8 αγώνες
No. Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Νίκες Ήττες Σετ υπέρ Σετ κατά
1 Παναθηναϊκός ΑΟ 22 8 7 1 23 4
2 Ολυμπιακός ΣΦΠ 21 8 7 1 23 6
3 ΑΟ Θήρας 15 8 5 3 20 15
4 ΑΟΝ Πανναξιακός 15 7 5 2 17 8
5 ΑΣ Άρης 14 8 5 3 18 13
6 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου 13 8 5 3 15 14
7 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil 11 7 4 3 13 12
8 ΑΣ Μακεδόνες 11 8 4 4 15 16
9 ΓΣ Ηλιούπολης 8 8 2 6 11 19
10 ΑΣ Ελπίς 8 8 2 6 10 18
11 ΑΣΠ Θέτις 3 8 1 7 7 23
12 ΑΕΚ Αθηνών 0 8 0 8 0 24