Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Να «λύσουν τα μάγια» οι ακρίτες, για «χατ τρικ» οι Πειραιώτες

Να «λύσουν τα μάγια» οι ακρίτες, για «χατ τρικ» οι Πειραιώτες

Στην Αλεξανδρούπολη το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει ένα από τα σημαντικότερα ματς της πρεμιέρας της 3ης αγωνιστικής Volley League «Πάμε Στοίχημα» με τον αήττητο φέτος Εθνικό να υποδέχεται στις 17.30, τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, που με σερί 9-0 και με συνολικά 29-3 νίκες αποτελεί “κακό δαίμονα” για τους ακρίτες.

Με τον Εθνικό να έχει κερδίσει στην Αλεξανδρούπολη τις σεζόν 2010-11, 2011-12 και 2013-14 τους ερυθρόλευκους, οι ακρίτες προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή στη Χαλκίδα και στοχεύουν στην πρώτη τους εντός έδρας νίκη και την πρώτη επί του Ολυμπιακού μετά το Δεκέμβριο του 2013.

Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη έχει πρώτο στόχο την παραμονή αλλά οι δυνατότητες της φτάνουν μέχρι και την εξάδα παρότι έχει μόλις δύο ξένους στο ρόστερ της. Πριν τον αγώνα θα τιμηθεί ο Κάσσανδρος Στίγγας για την ανάδειξη του ως καλύτερος αθλητής (mvp) της 2ης αγωνιστικής.

Παλέντζας: “Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο”

Ένας από τους φορμαρισμένους αθλητές του Εθνικού είναι ο νεοπακτηθείς διαγώνιος του Νίκος Παλέντζας ο οποίος δήλωσε: «Όλοι ξέρουμε ότι είναι φαβορί ο Ολυμπιακός. Eμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε έναν καλό αγώνα χωρίς πίεση και άγχος και με τη βοήθεια του κόσμου να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Από αγώνα σε αγώνα παίζουμε καλύτερα κυρίως διότι μειώνουμε τα λάθη μας. Είμαστε καλοί στην “αλλαγή”, δουλεύουμε και στους άλλους τομείς. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Ξεκινήσαμε τη σεζόν με πολλά λάθη αλλά βελτιωνόμαστε. Αν ελαττώσουμε τα λάθη έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Αναφερόμενος στη συνέχεια για το πόσο δύσκολο είναι να είναι βασικός διαγώνιος στην ομάδα της Volley League ο Παλέντζας υποστήριξε: «Η θέση του διαγωνίου είναι απαιτητική. Οπως και πέρυσι στον Ηρακλή ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις που έχει αυτή η θέση. Δεν έχω σκεφτεί πόσο δύσκολο. Δουλεύω πολύ και προσπαθώ να βάζω νέα στοιχεία στο παιχνίδι μου».

Ο Ολυμπιακός, που αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής (4/11) για τον Έβρο θέλει να τριτώσεις τις νίκες του στο πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς βαθμολογικές απώλειες ώστε να μείνει στη θέση του οδηγού.  Στην προσπάθειά αυτή υπολογίζονται όλοι οι αθλητές, αφού δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών για την ομάδα του Μπόσκαν.

Σουλτανόπουλος: «Συγκεντρωμένοι και σοβαροί»

Ο κεντρικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Σουλτανόπουλος δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Πάμε να παίξουμε σε μια δύσκολη έδρα. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και αν παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και σοβαροί δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα Σιγά σιγά προσπαθούμε να βρούμε τον εαυτό μας ως ομάδα γιατί είμαστε λίγο καιρό μαζί. Σίγουρα είναι και καλό τεστ πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ, με μια καλή ομάδα που αγωνίζεται καλά στην έδρα της».

Φράγκος: «Να βρίσκει ρυθμό η ομάδα»

Ο ακραίος του Ολυμπιακού, Ανδρέας Φράγκος δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Είναι το τρίτο μας παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Στόχος μας σε αυτούς τους αγώνες είναι να βρίσκει ρυθμό η ομάδα. Δουλεύουμε μέσα στην εβδομάδα για να διορθώνουμε τακτικές αδυναμίες και να παρουσιαζόμαστε πιο δυνατοί στους αγώνες. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά και δεν τα συσχετίζουμε μεταξύ τους, αφού μέσα στην εβδομάδα δουλεύουμε για το ματς που ακολουθεί».

Άθος Κόστα: «Έτοιμοι για την τρίτη νίκη»

Ο κεντρικός του Ολυμπιακού, Άθος Κόστα δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε την τρίτη νίκη αλλά γνωρίζουμε ότι μας περιμένει μια δύσκολη αποστολή. Ο αντίπαλός μας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στην έδρα του όμως εμάς μας ενδιαφέρει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να φύγουμε με το θετικό αποτέλεσμα μια αγωνιστική πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

Σε άλλο ματς της ημέρας στις 19.00 η Κύζηκος Ν. Περάμου υποδέχεται στο Λουτράκι τον αήττητο Ηρακλή, με στόχο να σπάσει το σερί των φιλοξενούμενων και να πανηγυρίσει την πρωτη φετινή της νίκη.