Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ο δρόμος για την Ευρώπη «στρίβει» απ’ το Ζηρίνειο για Κηφισιά και Άθλο

Ο δρόμος για την Ευρώπη «στρίβει» απ’ το Ζηρίνειο για Κηφισιά και Άθλο
Kομβικής σημασίας για ΑΟΠ Κηφισιάς και Άθλο Ορεστιάδας στη μάχη των δύο ομάδων για την κατάκτηση της 5ης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη, είναι η 4η αγωνιστική των Play off 5-7 της Volleyleague, όπου η Κηφισιά φιλοξενεί αύριο Κυριακή 30/3 στις 15.0ο (Live Streaming ESAP TV) στο Ζηρίνειο την ομάδα του Έβρου. Ρεπό έχει ο Πήγασος Πολίχνης.
Η πρωτοπόρος ομάδα αυτού του μίνι πρωταθλήματος, ΑΟΠ Κηφισιάς θέλει με τη δύναμη της έδρας της να κλείσει με επιτυχία τις φετινές της εμφανίσεις μπροστά στον κόσμος της να φτάσει στη νίκη που θα ισχυροποιήσει το πλεονέκτημα που έχει σήμερα για την 5η θέση. Η προετοιμασία για το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ζηρίνειο για την ομάδα των βορείων προαστείων. .
Για το κρίσιμο παιχνίδι μίλησε ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Χριστοφιδέλης ο οποίος δήλωσε: “Το παιχνίδι με τον Άθλο είναι πολύ σημαντικό καθώς το αποτέλεσμά του θα κρίνει πολλά για την τελική κατάταξη και την επίτευξη του στόχου μας που είναι η 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.
Η τελευταία μας συνάντηση στην Ορεστιάδα δεν ήταν καλή για εμάς, καθώς κάναμε ένα από τα χειρότερα μας παιχνίδια και θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό. Είμαστε καλά, είμαστε έτοιμοι και παρόλο που είναι μια ασυνήθιστη ώρα για τους φιλάθλους (15:00) τους θέλουμε στο πλευρό μας.
Εμείς για να πάρουμε τη νίκη θα πρέπει να κρατήσουμε πολύ καλά το side out, να περιορίσουμε τα λάθη στο σερβίς, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε την τακτική μας σε μπλοκ και άμυνα”.
Στον αντίποδα για τον Άθλο Ορεστιάδας αυτή είναι η τελευταία του φετινή παράσταση μακριά από το “Ν. Σαμαράς” και θέλει πάση θυσία να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, που θα κρατήσουν τους ακρίτες σε “τροχιά” Ευρώπης. Στην πρεμιέρα των πλέι οφ ο Άθλος επικράτησε με 3-0 σετ της Κηφισιάς στον Έβρο και η αποστολή της ομάδας βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να επαναλάβει την επιτυχία της.  Έτσι θα ανακτήσει το πλεονέκτημα, παίζοντας «τα ρέστα του» την τελευταία αγωνιστική στην Ορεστιάδα κόντρα στον Πήγασο Πολίχνης, καθώς την επόμενη αγωνιστική έχει ρεπό. Το απόγευμα η ακριτική ομάδα θα προπονηθεί στο Ζηρίνειο.

Το έργο των αθλητών του Κριστιάν Τσιτιγκόι, ωστόσο δεν θα είναι εύκολο. Όπως εξηγεί ο Ρουμάνος τεχνικός «θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Οι δύο αντίπαλοι γνωρίζονται καλά και παίζουμε σε μία δύσκολη έδρα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να γυρίσουμε στην Ορεστιάδα με ένα θετικό αποτέλεσμα και να συνεχίσουμε να κρατάμε την τύχη στα χέρια μας»

Αυτή θα είναι η 4η φετινή και 6η συνολικά “μονομαχία” στην ιστορία των ομάδων, με τις νίκες 3-2 υπέρ του Άθλου Ορεστιάδας. Με εξαίρεση το φετινό παιχνίδι της 1η αγωνιστικής των πλέι οφ, τα υπόλοιπα κρίθηκαν σε 5 σετ.

Ιnfo

Volley League – Θέσεις 5-7- 4η αγωνιστική

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Γυμναστήριο Ζηρινείου, 15.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Τσίτσικας, Χατζηβασιλείου, Γραμματεία: Εμμανουηλίδη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Θ. ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΣΕΤ ΑΓΩΝΕΣ
1. Α.Ο.Π. Κηφισιάς 19 3-3 2
2. Πήγασος Πολίχνης 16 3-4 2
3. Άθλος Ορεστιάδας 16 4-3 2

Ρεπό Πήγασος Πολίχνης. Η Κηφισιά από την κανονική περίοδο έχει 16β, ο Άθλος Ορεστιάδας 13β και ο Πήγασος 13β.
*Η πρώτη της βαθμολογίας θα πάρει την 5η θέση, η δεύτερη την 6η θέση και η τρίτη την 7η θέση στην τελική κατάταξη.