Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στον ΠΑΟΚ το ντέρμπι με τον Πανιώνιο και μια θέση στον τελικό του «Κωνσταντίνος Τσολακάκης»

Στον ΠΑΟΚ το ντέρμπι με τον Πανιώνιο και μια θέση στον τελικό του «Κωνσταντίνος Τσολακάκης»

Ο ΠΑΟΚ πήρε το δυνατό ματς με τον Πανιώνιο στον δεύτερο ημιτελικό του τουρνουά προετοιμασίας «Κωνσταντίνος Τσολακάκης», επικρατώντας του Ιστορικού με 3-1 (25-21, 22-25, 28-26, 25-23). Στον τελικό θα βρει απέναντι του τον ΟΦΗ, που νωρίτερα επιβλήθηκε του Μίλωνα με 3-0.

Ένα παιχνίδι που προσέφερε πολύ θέαμα στους θεατές που παρεβρέθηκαν στις κερκίδες του “Ανδρέας Βαρίκας”, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο σε κάθε σετ, με αποκορύφωμα το τρίτο σετ, που κατέληξε στον “Δικέφαλο του Βορρά”. Οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ στον μεγάλο τελικό του τουρνουά (10/10, 19:00), ενώ ο μικρός τελικός θα έχει τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι, με τον Πανιώνιο να αντιμετωπίζει τον Μίλωνα (10/10, 19:00).

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε πρώτος να προηγηθεί, φτάνοντας στο 6-11 με μπλοκ του Πέτκοβιτς, με τους «κυανέρυθρους» να μειώνουν σε 10-12, και τον Νανόπουλο στη συνέχεια να κάνει το 14-15. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” ωστόσο διατήρησε το προβάδισμα του, φτάνοντας με μπλοκ του Χαραλαμπίδη ξανά στο +3 (16-19). Ο Πέτκοβιτς πέτυχε το 20-23, ο Μπέργκερ έδωσε σετ πόιντ στον «Δικέφαλο» και ο Ρουκαβίσνικοφ με άσσο έφερε το 21-25, για το ασπρόμαυρο 0-1.

Δυναμικά ξεκίνησε το δεύτερο σετ ο Ιστορικός, παίρνοντας το προβάδισμα από νωρίς (6-2). Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 8-8, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν στον πόντο. Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν το 14-16, ανατρέποντας το σκορ, με τον Ατανασίεβιτς ωστόσο να φέρνει ξανά την ισορροπία και τον Μπαρμπούνη να ανατρέπει εκ νέου το σκορ, κάνοντας το 19-17, με τον ακραίο του Πανιωνίου Betsson να πετυχαίνει και το 22-19. Ο Ατανασίεβιτς πέτυχε το 23-20, ο Πέτκοβιτς μείωσε, ο Νανόπουλος έδωσε σετ πόιντ στον «Ιστορικό» και με μπλοκ άουτ του ίδιου ολοκληρώθηκε το σετ με 25-22, για το 1-1.

Το τρίτο σετ εξελίχθηκε σε σκληρό “μπρα-ντε-φερ” από νωρίς. Ο Πέτκοβιτς πέτυχε το 10-12, με τον Νανόπουλο να ισοφαρίζει σε 12-12. Ο Μπέργκερ έφερε το 14-16, με τον Τοντόροβιτς ωστόσο να ανατρέπει το σκορ, πετυχαίνοντας το 17-16. Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του, ο ΠΑΟΚ πήρε εκ νέου προβάδισμα με 17-20, με τους «κυανέρυθρους» να απαντούν παρομοίως, για το 21-20. Ο Λινάρδος πέτυχε το 23-22, ο Μπέργκερ ισοφάρισε και ο Νανόπουλος έδωσε σετ πόιντ στον Πανιώνιο Betsson. Ο Ατανασίεβιτς βρήκε φιλέ για το 24-24, ωστόσο στη συνέχεια έδωσε νέο σετ πόιντ στην ομάδα του, με τον Μπέργκερ να ισοφαρίζει. Ο Μπαρμπούνης πέτυχε το 26-25, ενώ ο Πέτκοβιτς έκανε το 26-26. Ο ΠΑΟΚ πήρε δικό του σετ πόιντ και με το μπλοκ του Πέτκοβιτς κατέκτησε το εξαιρετικό τρίτο σετ με 26-28.

Στο τέταρτο σετ η ομάδα του Νέβεν Μαϊστόροβιτς προηγήθηκε με 4-1, με τον Μιγιαΐλοβιτς να πετυχαίνει το 9-6. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 11-11 με τον Φράνσα, με τον Πέτκοβιτς να τελειώνει ένα φανταστικό ράλι, για να ανατρέπει το σκορ για τον «Δικέφαλο» στο 12-13. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης διεύρυνε τη διαφορά της, πρώτα στο +2 (15-17), και μετά στο +3 από τον Φράνσα για το 17-20 και παρά τις προσπάθειες του Πανιωνίου, ο Μπέργκερ διατήρησε το προβάδισμα, κάνοντας το 20-22. Με νέο πόντο του, ο Μπέργκερ έκανε το 21-23, ο Νανόπουλος αστόχησε για το 21-24, ωστόσο πήρε το μπλοκ άουτ, μειώνοντας προσωρινά σε 22-24. Ο Πέτκοβιτς αστόχησε, φέρνοντας το 23-24, στη συνέχεια ωστόσο με δικό του πόντο ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 23-25 και τη νίκη με 1-3 σετ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ BETSSON – ΠΑΟΚ MATECO 1-3 (21-25, 25-22, 26-28, 23-25)

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή φωτογραφίας: intime