Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ο πρώτος με τον τελευταίο στο «Χαλκιοπούλειο»

Ο πρώτος με τον τελευταίο στο «Χαλκιοπούλειο»

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός ολοκληρώνει με… έξοδο στη Λαμία τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όπου τη Δευτέρα (5/1, 19.00) θα αναμετρηθεί με την ομώνυμη τοπική ομάδα στο «Χαλκιοπούλειο», η οποία βρίκεται στον πυθμένα της βαθμολογίας χωρίς νίκη.

Παρότι βρίσκεται στα χαμηλά του πίνακα, οι Λαμιώτες δεν το βάζουν κάτω και ευελπιστούν σε μια καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό, προκειμένου να δουν μαχητικά το 2015 και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να σώσουν έστω και την ύστατη ώρα την ομάδα από τον υποβιβασμό. Ο νεαρός διαγώνιος Ηρακλής Παπαδόπουλος έχει αποχωρήσει και τη θέση του βασικού διαγωνίου, θα έχει ο Πολωνός Γιάροσλαβ Λεχ.

«Καλή εμφάνιση για τόνωση αυτοπεποίθησης»

Ο προπονητής του Γ.Σ.Λαμία Θανάσης Κατσιγιάννης είπε: «Παίζουμε με τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό. Είναι γνωστό πως οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς προσανατολισμούς. Είναι ένα δύσκολο ματς αλλά εμείς θέλουμε να παίξουμε καλύτερα απ΄ ότι στα μέχρι τώρα παιχνίδια. Θα παίξουμε ελεύθερα με στόχο καλή εμφάνιση που θα μας τονώσει την αυτοπεποίθηση για τα επόμενα ματς που θα κριθεί και η παραμονή μας».

«Να μην υποτιμήσουμε τη Λαμία»

Από την άλλη ο αήττητος Ολυμπιακός που θα ταξιδεύσει αυθημερόν στη Λαμία θέλει ακόμα μια νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας για να στεφθεί άτυπα ως πρωταθλητής χειμώνα.

Απουσίες δεν υπάρχουν για την ομάδα του Δημήτρη Καζάζη, με τον Έλληνα τεχνικό να εφιστά την προσοχή: «Eίναι το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου και πρώτο της χρονιάς και θέλουμε να το συνδυάσουμε με νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο μας. Η Λαμία θα παίξει ελεύθερα γιατί δεν έχει να χάσει τίποτα στην έδρα της. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί. Ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί να κρύβει παγίδες, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να κάνουμε μια καλή αρχή για τη νέα χρονιά».

Από τη μεριά του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Χριστοφιδέλης είπε: «Θεωρώ ότι ο προπονητής θα δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες χωρίς αυτό να υποβαθμίζει την ομάδα της Λαμίας. Δεν ξεχνάμε πως τα προηγούμενα χρόνια έχουμε περάσει δύσκολα στο γήπεδο της Λαμίας. Αυτό το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στην κατάκτηση των τριών βαθμών».

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015
Γυμναστήριο «Χαλκιοπούλειο» Λαµίας 19.00: Γ.Σ. Λαµία – Ολυµπιακός
Διαιτητές: Κυριοπούλου, Φραγκάκης. Παρατηρητής: Ράπτης. Επόπτες: Σακελλάρης, Οικονομοπούλου. Γραμματεία: Σάλτα.