ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Όλγα Στράντζαλη : «Είμαστε έτοιμη ομάδα. Στόχος η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό»

Όλγα Στράντζαλη : «Είμαστε έτοιμη ομάδα. Στόχος η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό»

Η διεθνής ακραία της πολωνικής Λεγκιονόβα Λεγκιονόβο Όλγα Στράντζαλη ήταν η πρώτη καλεσμένη της εκπομπής της Ε.Ο.ΠΕ. στο instagram. Η Όλγα Στράντζαλη μίλησε για την πανδημία του COVID-19 και πως έχει επηρεάσει τους αθλητές και τις αθλήτριες, για τη φετινή σεζόν στη Πολωνία, την Εθνική ομάδα, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις που τις έγιναν από τον φίλαθλο κόσμο του βόλεϊ.

Για την πανδημία του COVID-19: «Περνάμε δύσκολες στιγμές όλοι μας. Είναι μία κατάσταση που δεν έχει ζήσει ξανά κανείς. Η ζωή των αθλητών είναι στο γήπεδο, όλα είναι κλειστά και δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Ο καθένας ψάχνει δικούς του τρόπους να μείνει σε καλή φυσική κατάσταση, ακολουθώντας και τις οδηγίες που μας έχουν δώσει οι ομάδες μας».

Για την κατάσταση στη Πολωνία: «Ήταν ξαφνικό και όλα έγιναν μέσα σε δύο μέρες. Στην αρχή αποφάσισαν να γίνουν οι αγώνες χωρίς φιλάθλους και μόλις τελείωσε η κανονική περίοδος ξέσπασε ο ιός. Πριν δύο Τετάρτες μας είπαν ότι θα αναβληθεί το πρωτάθλημα και την Πέμπτη κάναμε την τελευταία μας προπόνηση. Παρασκευή ανακοίνωσαν ότι διακόπηκε το πρωτάθλημα και τρέχαμε να προλάβουμε τις πτήσεις μας γιατί την Κυριακή θα έκλειναν και τα αεροδρόμια. Μάζεψα τα πράγματα μου, έκλεισα το σπίτι που έμενα και Σάββατο πέταξα για Θεσσαλονίκη και είμαι δύο εβδομάδες πλέον σπίτι μου. Πλέον υπάρχουν πολλά κρούσματα στη Πολωνία και η έξαρση ξεκίνησε λίγο μετά από την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση στη Πολωνία πήρε γρήγορα μέτρα και την ημέρα που έφυγα έκλειναν και τα σύνορα. Υπήρχε ήδη απαγόρευση και δεν μπορούσες να πας ούτε από πόλη σε πόλη. Είχαν λίγα κρούσματα τότε αλλά πήραν μέτρα γρήγορα. Ούτε εξωτερική σωματική άσκηση επιτρέπεται εκεί».

Για τα συμβόλαιά τους: «Την παραμονή πριν γυρίσω κάναμε όλοι ένα μίτινγκ με την διοίκηση και μας είπαν ότι θα πληρώσουν κανονικά όλο μας το συμβόλαιο. Ο χορηγός της ομάδας όμως είναι κρατικός και αν κοπεί η χρηματοδότηση θα υπάρχει πρόβλημα. Τα τελευταία νέα που έχουμε όμως είναι ότι θα πληρωθούμε μέχρι την τελευταία ημέρα του συμβολαίου».

Για τη φετινή της σεζόν στη Πολωνία: «Η Λεγκιονόβο κατέκτησε την 4η θέση, την καλύτερη στην ιστορίας της. Νικήσαμε μεγάλες ομάδες και είναι κρίμα που δεν τελειώσαμε τα πλέι οφ. Στην ομάδα υπήρχε δυσαρέσκεια γιατί είχαμε βλέψεις και για μετάλλιο. Προετοιμαζόμασταν για την τελική ευθεία των πλέι οφ. Καταννοούμε όμως την κατάσταση και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πιστεύω πως η Λεγκιονόβο θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Ήταν η καλύτερη επαγγελματική χρονιά μου. Ήμουν έτοιμη και το ήξερα. Πετύχαμε τους στόχους μας και προσωπικά βοήθησα και έκανα αυτό που χρειαζόταν».

Για το περυσινό καλοκαίρι με την Εθνική και για το 2020: «Ήταν απίστευτο το καλοκαίρι. Καμία από την ομάδα δεν θα το ξεχάσει. Η Τουρκία ήταν πολύ καλή μαζί μας, όπως και η Ουγγαρία. Μου έλειψε και περίμενα το φετινό καλοκαίρι πως και πως. Αναβλήθηκε το Ευρωπαϊκό Λιγκ, μας στεναχωρεί αλλά ελπίζουμε να γίνουν κανονικά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού τον Αύγουστο. Ακόμα και προπονήσεις μας διασκεδάζουν. Ανυπομονώ. Αν όλα πάνε καλά τον Ιούλιο θα ξεκινήσουμε προετοιμασία. Πάλι θέλουμε να προκριθούμε στο Ευρωπαϊκό. Είμαστε έτοιμη ομάδα και πλέον στόχος είναι να βρισκόμαστε πάντα στη τελική φάση. Υπάρχει οργανωμένο πλάνο από την Ομοσπονδία και το προπονητικό επιτελείο και ανανέωσε επίσης και ο Γκιγιέρμο Ναράνχο. Δουλεύουμε σωστά και έχουμε περισσότερες απαιτήσεις από τον εαυτό μας».

Η Όλγα Στράντζαλη απάντησε και σε ερωτήσεις από φιλάθλους.

Αν θα πάει Ρόδο και το φετινό καλοκαίρι για καμπ: «Είναι στα πλάνα μου αν όλα πάνε καλά με τον ιό. Είχαμε ένα ωραίο καμπ πέρυσι και μακάρι να είναι καλά τα πράγματα για να πάμε και να περάσουμε πάλι καλά».

Για τις σπουδές της: «Έχω τελειώσει δημόσιες σχέσεις και μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο του Μαΐάμι».

Για το τι χρειάζεται μία κοπέλα που ξεκινάει το βόλεϊ: «Αυτό που είναι καλό για εμένα, μπορεί να μην είναι τόσο καλό για κάποιον άλλον. Είχα όρεξη να παίξω. Ο πατέρας μου με πίεζε παρόλο που δεν ήθελα στην αρχή. Όρεξη για δουλειά, πολλές θυσίες».

Για το αν της έκαναν πρόταση από Ελλάδα: «Αυτή την στιγμή προτεραιότητα για εμένα έχει το εξωτερικό. Δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια αλλά τώρα θέλω να συνεχίζω να παίζω εκτός Ελλάδας. Αν όλα πάνε καλά θα είμαι έξω και του χρόνου αλλά δεν ξέρω αν θα είναι και στην Πολωνία».

Για το αν σκέφτεται να γυρίσει στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα είναι το σπίτι μου. Μακάρι κάποια στιγμή να σταματήσω να ξενιτεύομαι. Όμως για λίγο ακόμα θέλω να παίζω στο εξωτερικό».

Για τη σύγκριση των πρωταθλημάτων Πολωνίας και Ελλάδας: «Το πολωνικό πρωτάθλημα είναι ανώτερο σε κάποια πράγματα. Η Πολωνία και ως χώρα έχει μεγαλύτερη παράδοση στο βόλεϊ από την Ελλάδα. Το Ελληνικό βόλεϊ είναι αντάξιο και είδα φέτος μερικά παιχνίδια και το επίπεδο έχει ανέβει και θα συνεχίσει να ανεβαίνει».