BEACH VOLLEY

Ονειρεμένο come back, πολωνική ισχύς!

Ονειρεμένο come back, πολωνική ισχύς!

Μπορεί οι διεθνείς μας Αρβανίτη /Καραγκούνη να ήταν ευχάριστη έκπληξη με την κατάκτηση της 9ης θέσης στο πρώτο φετινό Grand Slam, αλλά και το χρυσό μετάλλιο των Αμερικανίδων Γουόλς/Ρος μόνο αναμενόμενο δεν ήταν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου η Πολωνία είχε την τιμητική της!

Η Κέρι Γουόλς-Τζένινγκς με την συμπαίκτριά της “έκλεψαν την παράσταση” στο τουρνουά της Κοπακαμπάνα, όπου στο φινάλε επικράτησαν με 2-0 (21-15, 21-13) των Πολωνών Μπρόστερ/Κολόσινσκα και κατέκτησαν τον τίτλο σε 31’ λεπτά, στο 21

Η 37χρονη τρις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, που κυνηγάει την 5η της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έξι μόλις μήνες μετά την 5η χειρουργική επέμβαση στον ώμο απέδειξε πως το «τόπι»δεν ξεχνιέται ούτε… στην άμμο! Κι ας είχαν να παίξει μαζί με την 33χρονη Ρος από τον περασμένο Σεπτέμβριο  και πάλι στο Ρίο ντε Τζανέιρο! Κατάφεραν να πανηγυρίσουν ξανά την πρωτιά, έπειτα από την κατάκτηση του τίτλου του “δικού τους” Grand Slam στο Long Beach των ΗΠΑ, στις 27 Ιουλίου 2014.

Στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου, έπειτα από μία ευρωπαϊκή μονομαχία ανέβηκε  η γερμναική ομάδα των Μπόργκερ/Μπούτε που επιβλήθηκε σε 48 λεπτά με 2-1 (21-18, 18-21, 15-10) των Ελβετίδων Φόρερ/Βερζέ-Ντεπρέ.

Έκαναν την έκπληξη οι Πολωνοί!

Losiak_Kantor

Στο αντίστοιχο τελικό του τουρνουά των ανδρών η Πολωνία έδειξε τα δόντια της, καθώς το δίδυμο των Λόσιακ.Καντόρ, Νο 20 του ταμπλό χάλασε το πάρτι των Βραζιλιάνων, επικρατώντας σε 48 λεπτά με 2-0 (21-19, 23-21) της «σελεσάο» των Πέδρο Σόλμπεργκ/Εβάντρο, Νο 4 του ταμπλό.

Στον αγώνα όμως για την 3η θέση οι Πολωνοί Φίγιαλεκ/Προύντελ δεν κατάφεραν να χαρίσουν ένα ακόμη μετάλλιο στη χώρα τους καθώς σε ένα ματς που «έπεσαν κορμιά» οι Ολλανδοί Μπρόουερ/Μέουβσεν αν και έχαναν με 1-0 σετ χρειάστηκαν μία ώρα και 2 λεπτά για να φτάσουν στην ανατροπή και με 2-1 (19-21, 21-19, 20-18) να πανηγυρίσουν τη νίκη.