CHALLENGE CUP

Ώρα Ευρώπης για Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Ώρα Ευρώπης για Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Στον… χορό των ευρωπαϊκών Κυπέλλων για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ιστορία του, μετά το 1982 ρίχνεται αύριο στη Σλοβενία ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που αύριο στις 20.00 αντιμετωπίζει στη Μούρσκα Σόμποτα την τοπική Πανβίτα Πόμγκραντ στον α’ αγώνα του 2ου γύρ;ου Challenge Cup ανδρών. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Ρουμάνος Πόπ Τούντορ και ο Αλβανός Ίγκλι Φέστι.

Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη αναχώρησε πριν λίγη ώρα για την Κωνσταντινούπολη , από εκεί θα μεταβεί στην Λιουμπλιάνα και μετά από δύο περίπου ώρες θα φτάσει οδικώς στην σλοβενική έδρα. Στόχος της ακριτικής ομάδας, που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε στον επαναληπτικό της Αλεξανδρούπολης να “σφραγίσουν” μπροστά στον κόσμο τους την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου θα τους περιμένει στον 3ο γύρο τον ηττημένο του ζευγαριού του CEV Cup Πριέβιντζα (Σλοβακία) – Τερουέλ (Ισπανία). Οι Εβρίτες τις δυο προηγούμενες αγωνιστικές σεζόν πραγματοποίησαν εξαιρετικές πορείες φτάνοντας μέχρι τους «16» πρόπερσι και τα προημιτελικά πέρσι του CEV Cup με τον αποκλεισμό από την μετέπειτα φιναλιστ Μπενφίκα.

ethnikos_alexandroupolis

Για το απόγευμα στις 8μμ είναι προγραμματισμένη προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα, ενώ στη συνέχεια θα λάβει χώρα η τεχνική σύσκεψη. Για την Πέμπτη, ημέρα του αγώνα, το καθορισμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση, εφόσον ο προπονητής του Εθνικού το επιθυμεί, ενώ ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 7μμ ώρα Σλοβενίας.

Κασαμπαλής: “Να γυρίσουμε με χαμόγελα”

Αισιόδοξος για το ματς εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο πασαδόρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Σταύρος Κασαμπαλής: «Είμαστε χαρούμενοι που και φέτος αγωνιζόμαστε στο Challenge Cup. Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε η Αλεξανδρούπολη να γίνει ακόμα πιο γνωστή για το βόλεϊ της! Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα μας άρεσε σαν προορισμός η Σλοβενία. Εύχομαι να γυρίσουμε με χαμόγελα! Με την σωστή καθοδήγηση των προπονητών μας ολα θα πάνε καλά..έχουμε πολλές δυνατότητες σαν ομάδα και πιστεύω πολύ στους συμπαίκτες μου!» είπε λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της αποστολής της ομάδας.

Από την πλευρά του ο τεχνικός Σάκης Μουστακίδης ζητά από τους παίκτες του να παίξουν ελεύθερα, χωρίς άγχος και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι σε μια ακόμη ευρωπαϊκή μάχη.

panvita_pomgrad

Κόσμος vs Εμπειρίας

Εν τω μεταξύ στο «αντίπαλο στρατόπεδο» τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονη κινητοποίηση για την παρθενική παρουσία της ομάδας στα ευρωπαϊκά σαλόνια, ξανά έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια, που δικαιολογημένα έχει σκορπίσει έντονο ενθουσιασμό και αναμένεται δυναμικό παρών των φιλάθλων στις κερκίδες. Η αντίπαλος του Εθνικού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση του Σλοβένικου πρωταθλήματος με 3 νίκες και 4 ήττες, η πιο πρόσφατη στις 7 Νομεβρίου, όπου ηττήθηκε εντός έδρας για το πρωτάθλημα με 3-2 από την πρωταθλήτρια ACH Βόλεϊ Λιουμπλιάνας.

Η Σλοβένικη ομάδα έχει ως έδρα την πόλη Μούρσκα Σομπότα, στα βορειανατολικά της χώρας, με πληθυσμό 12.000 κατοίκους. Η συγκεκριμένη πόλη ήταν η βορειότερη πόλη της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Φοράει πράσινα και θα υποδεχτεί τον Εθνικό στο “Dvorana OS” το γήπεδο της πόλης.

murska_sobota

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της περσινής φιναλίστ Κυπέλλου Σλοβενίας και 4ης στο πρωτάθλημα ομάδας η υποστήριξη του κόσμου και η θορυβώδης ατμόσφαιρα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το αντίβαρο απέναντι στην εμπειρία της ελληνικής ομάδας. Η αυτοπεποίθηση των Σλοβένων είναι στα ύψη και τρέφουν σημαντικές ελπίδες ότι μπορούν να εκπλήξουν… δυσάρεστα τους φιλοξενούμενους και να βάλουν τις βάσεις για πρόκριση.

Η Πανβίτα Πόμγκραντ που έπειτα από 7 αγωνιστικές είναι στην 6η θέση του σλοβενικού πρωταθλήματος, στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Εθνικού Αλεξανδρούπολης, δυσκόλεψε την πρωταθλήτρια ACH Volley η οποία έπειτα από 2,5 ώρες έκαμψε με 3-2 την αντίσταση της γηπεδούχου στο κλειστό του Δημοτικού Σχολείου της πόλης.

Όσον αφορά στον αυριανό της αντίπαλο, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης τονίζεται πως η ελληνική ομάδα αποτελείται από κυρίως γηγενείς παίκτες, αλλά και δυο ξένους παίκτες, τους Σουλιαγιτς και Τουράνιανιν, που είναι 2.02μ, λίγα εκατοστά πιο κοντό από τον «πύργο» των ακριτών τον κεντρικό, Τσέλιο Παρασκευά.

Εγκώμια για Μουστακίδη από τους Σλοβένους

Ακολουθεί μία ενημέρωση για την περσινή ευρωπαϊκή πορεία αλλά και την φετινή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, όπου την τιμητική του έχει ο τεχνικός Θανάσης Μουστακίδης. «Ο 53χρονος τεχνικός έχει μία αξιοσημείωτη καριέρα αθλητή. Με συνολικά 413, είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδας, ενώ στην πλούσια καριέρα του ως αθλητής στέφθηκε 8 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, 5 φορές Κυπελλούχος Ελλάδας. Παράλληλα το 1996 κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το CEV Cup, ένω έχει αγωνιστεί 4 φορές σε φαίναλ φορ Κυπελλού πρωταθλητριών Ευρώπης.

moustakidis

Η επιστροφή του Εθνικού έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη , αφού θα έχει προηγηθεί πτήση από Λιουμπλιάνα προς Κωνσταντινούπολη και από εκεί οδικώς στην πρωτεύουσα του Έβρου.