Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το μήνυμα της Ελλάδας: «Free Ghoncheh Ghavami»!

Το μήνυμα της Ελλάδας: «Free Ghoncheh Ghavami»!

Ηχηρό μήνυμα, μήνυμα παγκόσμιας ενότητας για την απελευθέρωση της Ghoncheh Ghavami έδωσαν όλες οι ομάδες της Α1 ανδρών και γυναικών την 3η και 5η αγωνιστική αντίστοιχα των Πρωταθλημάτων.

pannaxsiakos

Αθλήτριες και αθλητές στο κέντρο του γηπέδου  ύψωσαν την εκτύπωση που είχε δοθεί στις ομάδες είτε από την Ε.Ο.Π.Ε «Free Ghoncheh Ghavami» είτε από την ΕΣΑΠ και έστειλαν ένα μήνυμα διπλής σημασίας. Αφενός για την απελευθέρωσης της 25χρονης Ιρανοβρετανής, Ghoncheh Ghavami, που συνεχίζει την απεργία πείνας στις φυλακές Εβίν, αλλά και μήνυμα παγκόσμιο ενότητας στον αθλητισμό. Εξάλλου, ο αθλητισμός μόνο ενώνει, δεν φυλακίζει και σε καμία περίπτωση δεν είναι έγκλημα.

Free_ Ghoncheh_ Ghavami_ message_Ilioupoli

Όλα τα γήπεδα της Α1 έστειλαν το μήνυμά τους, «σπάζοντας τα δεσμά» και υπενθυμίζοντας  στον κόσμο ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν ηθικές αρχές. Σύμφωνα μάλιστα με την Οικομενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, της οποίας το Ιράν είναι ιδρυτικό μέλος (!): «Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης».

20141108_190115

Free_Fhovami_PAO

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Thira_Ghovamoi

ethnikosgavami