CHALLENGE CUP

Το πάλεψε η πρωτάρα Νάξος

Το πάλεψε η πρωτάρα Νάξος

Το πάθος και η τύχη της… πρωτάρας δεν στάθηκαν αρκετά στον Πανναξιακό για να γράψει στο Μινσκ με χρυσά γράμματα μία ακόμη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Ανάλυσε το

Το πάθος και η τύχη της… πρωτάρας δεν στάθηκαν αρκετά στον Πανναξιακό για να γράψει στο Μινσκ με χρυσά γράμματα μία ακόμη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Στο ντεμπούτο της λοιπόν στα ευρωπαϊκά σαλόνια η ομάδα της Νάξου, στην προσπάθεια να ανταποκριθεί επάξια στην ιστορική αυτή πρόκληση του Τσάλεντζ Καπ Γυναικών, κόντραρε στη Λευκορωσία «στα ίσα» για δυο σετ τη Μινχάνκα, η οποία επικράτησε τελικά με 3-1 (25-22, 24-26, 25-16, 25- 18).

Στο α’ σετ η ελληνική ομάδα με όπλο της τον ενθουσιασμό αλλά και την ασταμάτητη επιθετικά Τσβετάνοβα, κόντραρε στα ίσα τις Λευκορωσίδες αντιπάλους του, αλλά έχασε το σετ στα σημεία με 25-22.

Στο β’ σετ η τύχη χαμογέλασε στην πρωτάρα φιλοξενούμενη, η οποία στις λεπτομέρειες κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσα 1-1, με 26-24
Με τη συμπαράσταση των φίλων της στην εξέδρα η Μινχάσκα ξεκίνησε πολύ δυνατά το γ’ σετ και ξέφυγε από την αρχή, φτάνοντας τη διαφορά σε double score στο 16-8 και 20-10 για να ζευγαρώσει τελικά τα κερδισμένα της σετ με 25-16.

Με την πλάτη στον τοίχο η Νάξος στο τελευταίο σετ, προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά μετά το προβάδισμα με 6-5 τα κορίτσια του Ζόραν Κόβαζιτς, είδαν τις Λευκορωσίδες να ανεβάζουν ρυθμό και με όπλο τους το μπλοκ άνοιξαν την ψαλίδα με 17-10 έφτασαν στη νίκη με 25-18.

Ο επαναληπτικός θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου στις  18.00 στη Νάξο, όπου η νησιώτικη ομάδα θα πρέπει να κυνηγήσει τη νίκη με 3-0 ή 3-1 για να διεκδικήσει την πρόκριση στο “χρυσό” σετ.

Τάδε έφη…

Άννα Σαλούστρου (Πανναξιακός): “Αν και είχαμε καλο σέρβις και τους χάλασαμε την υποδοχή δεν καταφέραμε να τους σταματήσουμε στο μπλοκ και δεν ήμασταν αποτελεσματικές στην αντεπίθεση μας. Στο δεύτερο σετ κάναμε κατάθεση ψυχής λιγόστεψαμε τα ατομικά λάθη γι αυτο και το πήραμε, εικόνα που δν δείξαμε στα επομενα σετ. Θελουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας και καλύτερη ομαδικ συνοχή στη ρεβάνς. Προς το παρών αφήνουμε αυτο το παιχνίδι πισω και τωρα συγκέντρωση στο πρωτάθλημα και στην επόμενη αγωνιστικη με τους Μακεδόνες Αξιού”.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 3-1 (25-22, 24-26, 25-16, 25-18)

Μινχάνκα (Χούλεβιτς): Γκάλκινα, Ράχμανμ Κανάνοβιτς, Τουπίκινα, Σεβτσένκο, Τσιουλεμπιάκινα, Ζουμπρίτσκαγια, Σιλάντσιεβα, Μαρκούσκαγια, Κάρναβετς, Μπαρίσεβιτς, Κούτσκο

Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Τσέσλιαρ Κιουτσούκη, Διώτη, Εμμανουηλίδου, Τσβετάνοβα, Τοτσίδου λίμπερο η Κελεσίδου, Σαλούστρου, Πασσιά, Γιόβιτς, Πολίτη