ΔΙΕΘΝΗ

Παράδοση στο… Ζενίθ ή πρωτευουσιάνικα… ξόρκια;

Παράδοση στο… Ζενίθ ή πρωτευουσιάνικα… ξόρκια;

Θα συνεχιστεί η απόλυτη κυριαρχία της Ζενίτ Καζάν ή θα έχουμε την αρχή μιας νέας εποχής στη Ρωσία; Ες σήμερον (το βραδι) τα σπουδαία στο εγχώριο Σουπερ Καπ.

Του Δημήτρη Πιτούλια

Η μάχη για την κατάκτηση της πρώτης φετινής… κούπας στην Ρωσία είναι προ των πυλών και η Ζενίτ Καζάν φιλοξενεί την Ντινάμο Μόσχας στον τελικό του Σούπερ Καπ.

CEV-CLM_ZENIT KAZAN

Η ομάδα απ’ την πρωτεύουσα του Ταταριστάν  είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην Ρωσία. Η “αρμάδα” του Αλέκνο κέρδισε τα πάντα την προηγούμενη σεζόν… Η παρέα του Λεόν πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το Κύπελλο Ρωσίας, το Σούπερ Καπ Ρωσίας και  η κατάκτηση του Champions League με την επική ανατροπή στον τελικό με 3-2 σετ κόντρα στην Τρεντίνο, αποτέλεσε το “κερασάκι στην τούρτα”.

Στην άλλη πλευρά του φιλέ, η Ντινάμο Μόσχας, όπου στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο έχασε τον σουπερστάρ της, διεθνή Ιταλό διαγώνιο Ζάιτσεφ, που “μετακόμισε” στην Περούτζια, τελείωσε την περσινή σεζόν στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Στο εγχώριο Κύπελλο αποκλείστηκε απο την Ζενίτ και στο Champions League απογοήτευσε τους πάντες, καθώς δεν κατάφερε να περάσει ούτε καν την φάση των ομίλων.

dynamo-zenit

Για τους λάτρεις της προϊστορίας, να υπενθυμίσουμε ότι η Ζενίτ Καζάν έχει “πάρει τον αέρα” της Ντινάμο Μόσχας τα τελευταία χρόνια, καθώς στα τελευταία 9 παιχνίδια που έχουν συναντηθεί, οι πρωταθλητές Ευρώπης “μετράνε” το απόλυτο “9 στα 9”.

Το ερώτημα λίγο πριν το σημερινό σερβίς είναι αν θα “μιλήσει” ξανά η παράδοση, χαρίζοντας ένα ακόμη φανταχτερό “δισκοπότηρο” στην τροπαιοθήκη της Ζενίτ ή αν οι Μοσχοβίτες  θα κάνουν την έκπληξη και κόντρα στα προγνωστικά θα… ξορκίσουν τον “κακό δαίμονά” τους;