Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Παράσταση για ένα ρόλο!

Παράσταση για ένα ρόλο!

Στο πρώτο εντός έδρας φιλικό παιχνίδι ο Α.Ο Θήρας εντυπωσίασε επικρατώντας με 3-0 (25-12, 25-17, 25-18) του ΟΠΕΡ στην πρεμιέρα του τουρνουά «Νομίκεια 2015» και για 2η συνεχόμενη προκρίθηκε στον τελικό, όπου στις 20.00 θα αντιμετωπίσει αύριο τον περσινό κάτοχο του τίτλου Παναθηναϊκό.

Με όπλο τον ενθουσιασμό της κερκίδας, το πολύ καλό σερβίς η ομάδα της Σαντορίνης κατάφερε με τις ασταμάτητες ξένες της Μπρίνκμαν, Κιγιάκοβα, Βίντοβιτς να πάρει από την αρχή «κεφάλι» στο σκορ και εξασφαλίζοντας από νωρίς μία διαφορά ασφαλείας 8-4, 16-8 να φτάσει μετά το 21-11 σαν σε προπόνηση στην κατάκτηση του α’ σετ με άσο της Κιγιάκοβα, 25-12. Στο β’ σετ το Ρέθυμνο, που είχε τις απουσίες των Παρασκάκη, Κατερίνη και την Σαλούστρου σε θέση διαγώνιας, αντέδρασε και με αποτελεσματικό σερβίς-μπλοκ προηγήθηκε με 8-6. Οι γηπεδούχες, με την Καραφουλίδου να ξεκινά αντί της Οικονομίδου, εκμεταλλευόμενες τα λάθη των αντιπάλων τους με ένα εντυπωσιακό επιμέρους σερί πόντων 9-0 και 3 άσους της Βεργίδου πέρασαν μπροστά με 15-8. Οι αλλάγές των Μουντάκη αντί Μπρίνκμαν και Σκορδιλη αντί Βεργίδου και Τσβέτκοβα αντί Βίντοβιτς δεν επηρέασαν την ομάδα του Οικονόμου, που με 25-17, ζευγάρωσε τα κερδισμένα της σετ.

Με τον τεχνικό του Α.Ο Θήρας να επαναφέρει στο γ’ σετ το βασικό του σχήμα, πλην της Οικονομίδου, έγινε αμφίρροπη μάχη 7-7 , 13-13, με τις Κρητικοπούλες να περνάνε μπροστά 15-13. με άσο της Βαρβάρας Ξαγοραράκη, αλλά Κιγιάκοβα και Καραφουλίδου επανέφεραν με 17-15 την τάξη για τις «οικοδέσποινες», πανηγύρισαν με 25-18 την πρώτη τους φετινή νίκη «σπίτι τους» και την πανάξια πρόκριση στον τελικό.

thira1

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Α. Οικονόμου (Προπονητής Α.Ο Θήρας): «Νομίζω πως για πρώτο φιλικό στην έδρα μας δείξαμε καλή εικόνα, καταφέραμε να βρούμε το ρυθμό μας και τα πατήματά μας στο γήπεδο, τη στιγμή που το Ρέθυμνο είχε πολλές απουσίες. Αύριο μας περιμένει ένα ακόμη πιο δυνατό τεστ, ο τελικός με τον Παναθηναϊκό, όπου ευελπιστώ πως θα έχουμε περαιτέρω βελτίωση και θα βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα.

Α. Μπρίνκμαν (ακραία Α.Ο Θήρας): «Είμαι χαρούμενη που κερδίσαμε στο πρώτο ματς στην έδρα μας, αν και μου φάνηκε πως ο κόσμος μας σήμερα ήταν αρκετά «ήσυχος». Αύριο περιμένο περισσότερο κόσμο και σίγουρα πιο δύσκολο ματς»

Θ. Ντζαφέρης (Προπονητής ΟΠΕΡ): «Παίξαμε με σημαντικές ελλείψεις και πρόβλημα στη διαγώνιο, δεν μπορέσαμε να βρούμε το ρυθμό μας, απέναντι σε μία ομάδα που έχει φέτος διαφορετικούς στόχους από εμάς».

Α. Σαλούστρου (Αθλήτρια ΟΠΕΡ): «Ήρθαμε εδώ έχοντας αρκετούς τραυματισμούς, αλλά όλα τα κορίτσια που παίξαμε προσπαθήσαμε ια το καλύτερο, μιας και θέλαμε να δείξουμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε δύσκολες καταστάσεις. Ελπίζω πως γρήγορα θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχουμε και είμαι αισιόδοξη πως σύντομα θα δείξουμε καλύτερο πρόσωπο.

A.O Θήρας (Α. Οικονόμου): Βεργίδου 7 (6 άσους), Μπρίνκμαν 8 (3 άσους), Κιγιάκοβα 11, Βίντοβιτς 13 (4 άσοι), Οικονομίδου 2, Γεωργιάδου 5, λίμπερο η Αρτακιανού (υπ. 100%, αρ. 75%), Τσβέτκοβα 2, Καραφουλίδου 4, Σκορδίλη, Μουντάκη 2

ΟΠΕ Ρεθύμνου (Θ. Ντζαφέρης): Τζ. Ξαγοραράκη, Β. Ξαγοραράκη 4, Σαλούστρου 12, Λαγουδάκη 5, Κλεισιάρη 2, Τσελάνη 6 (3 άσοι), λίμπερο η Βροντάκη (υπ. 35%, αρ. 9%), Ντεμάι.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...