DARK ROOM

Παιχνίδια χωρίς… σύνορα!

Παιχνίδια χωρίς… σύνορα!

Έχασαν σπίτια, οικογένειες, φίλους, περιουσίες… Ξεριζωμένοι από τη χώρα τους, βιώνουν ένα ανείπωτο δράμα,  εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Οι περίπου 2000 πρόσφυγες και μετανάστες όμως που μεταφέρθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά στο νέο «hot spot» του Σκαραμαγκά, οικογένειες με μικρά παιδιά, δεν χάνουν το κουράγιο και την ελπίδα τους.

Μολονότι εδώ και μήνες ζούνε στα όρια της εξαθλίωσης, μέσα σε σκηνές, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, καταφέρνουν και βρίσκουν διέξοδο από την σκληρή καθημερινότητα σε απλά πράγματα, όπως το παιχνίδι.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÁÅÊ ÔÅËÉÊÏÓ (ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ ÊÕÐÅËËÏÕ ÃÕÍÁÉÊÙÍ 2015-2016)

Σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet στο κέντρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά το βόλεϊ έχει την τιμητική του, καθώς οι άνθρωποι που έχουν εγκατασταθεί εκεί αφήνουν στην άκρη του φιλέ τα προβλήματά τους και παίζουν με τις ώρες… Και σε κάθε πόντο πανηγυρίζουν χαμογελαστοί και με σφιγμένη γροθιά, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το δικό τους μήνυμα ζωής και ελπίδας.

volleyball_fraxtis_slovenia_kroatia

Όπως είδαμε άλλωστε πρόσφατα στο φάιναλ φορ Κυπέλλου Γυναικών της Χίου, όπου τα προσφυγόπουλα έγιναν ένα με τις δακρυσμένες αθλήτριες, αλλά και στην περιοχή της Ίστρια το φιλέ, δεν χωρίζει αλλά ενώνει τους ανθρώπους, γιατί το βολεϊ δεν έχει σύνορα, το παιχνίδι δεν έχει σύνορα!

Αντίθετα με άλλα παιχνίδια, «βρώμικα», «πολιτικά» που κάποιοι παίζουν εδώ και καιρό στις πλάτες τους με… κλειστά σύνορα.