ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πελεκούδας: «Δείξαμε ότι είμαστε εκεί για όλους. Αυτοί θα είναι;»

Πελεκούδας: «Δείξαμε ότι είμαστε εκεί για όλους. Αυτοί θα είναι;»

Η συμμετοχή της Εθνικής στο Ευρωβόλεϊ ολοκληρώθηκε και ο διεθνής κεντρικός του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Πελεκούδας κάνει τον δικό του απολογισμό για την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Παράλληλα, ως πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ εκφράζει την ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στην Volleyleague.

Το πρώτο μισό της συνέντευξης έγινε στο Μονπελιέ ενώ το δεύτερο μισό έγινε μετά τον αγιασμό του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, εκεί όπου άνοιξε τα… πράσινα χαρτιά του! Ωστόσο, η “πάσα” για την τελευταία ερώτηση έγινε στη Mixed Zone του “Sud de France Arena” μετά το παιχνίδι με την Γαλλία, όταν ο “πράσινος” μπλοκέρ… ρώτησε πρώτος για το τι γίνεται με το PAO ALIVE!

Ειλικρινής, θετικός, απολαυστικός και τζέντλεμαν (σ.σ η φωτό είναι έξω από το ξενοδοχείο της Εθνικής με τον Πέλε κατάχαμα) ο Παναγιώτης Πελεκούδας σε πρώτο χρόνο στο Volleyplanet.gr

Τι κρατάς από την εμφάνιση και συνολικά την εμπειρία του Ευρωβόλεϊ;

Π.Π: Την εμπειρία του να παίζεις σε μια τέτοια διοργάνωση και με τέτοιους αντιπάλους. Γιατί και από αυτούς μαθαίνεις. Δεν είναι λίγο να παίζεις με Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Βουλγαρία στις μέρες μας.

Τι λείπει από την Εθνική Ανδρών;

Π.Π: Η σωστή προετοιμασία και το να είναι όλοι εκεί για τους αθλητές. Εμείς δείξαμε ότι είμαστε εκεί για όλους. Αυτοί θα είναι;

Τι πρέπει να γίνει ώστε η Εθνική να παραμείνει αλλά και να ανέβει ψηλότερα σε επίπεδο;

Π.Π: Να μάθουμε όλοι και να ακούμε, για το τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί για να το πετύχουμε αυτό. Σιγά σιγά, θέλει καλύτερες συνθήκες και νέους αθλητές. Να μπούνε στο σύνολο αυτό και να το πάνε ένα βήμα παρακάτω.

Ποια ομάδα θα κατακτήσει το Euro;

Π.Π: Θα ήθελα την Γαλλία αλλά η Πολωνία θεωρώ θα το πάρει.

Πώς ήταν η επιστροφή στα του Παναθηναϊκού; 
 
Π.Π: Πάντα όταν γυρίζεις σπίτι νιώθεις καλύτερα. Οπότε ένιωσα την ανακούφιση της σιγουριάς μου.

Σε ανησυχεί ως διεθνή αθλητή και ως πρόεδρο του ΠΑΣΑΠ ότι η Volleyleague βαδίζει σε τεντωμένο σκηνή;

Π.Π: Άμεσα μας αφορά και ειδικά για το μέλλον του αθλήματος. Είναι ευκαιρία να μπει βάση εδώ και από το νέο πρωτάθλημα να έχουμε κανόνες και ένα άλλο καθεστώς στο πώς θα είναι μια πιο φερέγγυα Λίγκα που θα ξέρουν όλοι πού θα παίζουν, πότε θα παίζουν και με ποιους παίκτες και τι μπάντζετ.
Δηλαδή η φετινή χρονιά θα γίνει όπως είναι μέχρι τώρα το καθεστώς και θα πρέπει να δούμε πως θα κινηθούμε για το πρωτάθλημα 2020-2021.

Τι έχει φέτος ο Παναθηναϊκός, που δεν το είχε πέρυσι; Τι μπορεί να διεκδικήσει;

Π.Π: Έχει αυτό που είχε και πέρυσι. Την θέληση για διάκριση ,την “οικογένεια” στα αποδυτήρια.
Και την φανέλα του ΠΑΟ και όλα αυτά που πρεσβεύει. Θα διεκδικήσει το 100% του κάθε αθλητή με στόχο το μέγιστο.

Μιλώντας στο Μοντπελιέ μετά την αναμέτρηση με τη Γαλλία και πριν πούμε τα… αγωνιστικά, εσύ ρώτησες «πώς πάει το PAO ALIVE»; Ήσουν ο πρώτος αθλητής του Συλλόγου που στήριξες αυτήν την προσπάθεια και ακόμα ενδιαφέρεσαι. Γιατί;

Π.Π: Ναι και δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται από όλους αυτούς τους μύθους που έχουν περάσει από όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού να μην έχει συμμετάσχει κανείς ακόμα στο PAO ALIVE. Είναι θέμα επιβίωσης του συλλόγου, αλλά και να προσφέρουμε κάτι στα παιδιά μας για τις επόμενες δεκαετίες.