CHAMPIONS LEAGUE

«Όρθια» η Περούτζια στην Πολωνία

«Όρθια» η Περούτζια στην Πολωνία

Ο Γιώργος Τζιουμάκας ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου “εμφυλίου” των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ντιμα Φιλίποφ, καθώς η ιταλική Περούτζια επικράτησε εκτός έδρας με 3-2 (18-25, 25-21, 27-25, 24-26, 15-11) της πολωνικής Γιαστρέμσπκι και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης, ενόψει του επαναληπτικού (18/2) της Ιταλίας.

Η Περούτζια, που δεν είχε τον Τζιουμάκα στη σύνθεσή της, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 από την “οικοδέσποινα” του Φιλίποφ, που αγωνίστηκε ως αλλαγή στα 4 πρώτα σετ, κατάφερε να περάσει μπροστά με 2-1, όμως υπό την απειλή της ήττας η τριταθλήτρια Γιστρέμπσκι, έστω και στα σημεία ισοφάρισε με 26-24 σε 2-2 και έδωσε παράταση στο όνειρο.

Dima _Filipov

Στο τάι μπρέικ όμως, όπου ο Φιλίποφ ξεκίνησε βασικός αντί του Μάσνι, η ομάδα του Τζιουμάκα πήρε από την αρχή κεφάλι με 8-5 και με 15-11 πανηγύρισε στο τέλος την πολύτιμη νίκη, βυθίζοντας στην απογοήτευση τον συμπατριώτη και συμπαίκτη του στη “γαλανόλευκη”.

Τοπ σκόρερ  της ιταλικής ομάδας του νέου Σέρβου εκλέκτορα Νίκολα Γκρμπιτς, που κυριάρχησε σε σερβίς και επίθεση ήταν με 27 πόντους ο Φρομ, ενώ 20 πρόσθεσε ο Μπερέτα. Για τους Πολωνούς 24 πόντους σημείωσε ο Λάσκο.