CHALLENGE CUP

Πλάνιντς: «Θα κερδίσει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης»

Πλάνιντς: «Θα κερδίσει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης»

Νίκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, έστω και δύσκολα, στο αυριανό εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς με τους συμπατριώτες του στη Μούρσκα Σόμποτα βλέπει στις αποκλειστικες του δηλώσεις στο Volleyplanet ο Σλοβένος πρώην “Πειρατής” της Σύρου, που δεν έχει ξεχάσει τη βασίλισσα των Κυκλάδων και ελπίζει ότι θα έχει ξανά την ευκαιρία να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο 25χρονος Σλοβένος Γιαν Πλάνιντς, είναι ένας ακόμη ξένος που πέρασε στο παρελθόν από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ήρθε στη Σύρο με μεγάλο ενθουσιασμό, ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα έχοντας περάσει από όλα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας του. Ωστόσο, λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος ο ταλαντούχος πρώην ακραίος του Φοίνικα αναγκάστηκε να επιστρέψει πρόωρα από το νησί και από τη Volleyleague.

murska_sobota_ponvita

To Volleyplanet αναζήτησε τον Πλάνιτς, που φέτος αγωνίζεται VK ČEZ Karlovarsko του Κάρλοβι Βάρι, για να πει την αποψή του ενόψει του αυριανού ά αγώνα της β’ φάσης του Challenge Cup ανδρών του Εθνικού με την Μούρσκα Σόμποτα.

“Δεν ξέρω πολλλά για τη φετινή ομάδα της Αλεξανδρούπολης, αλλά ξέρω καλά την Μούρσκα Σόμποτα” ξεκίνησε τις δηλώσεις του με χαρά, που έπειτα από ένα χρόνο τον θυμούνται ακόμη στην Ελλάδα. “Η Πανβίτα Πόμγκραντ έχει μία δυνατή, συμπαγή ομάδα, αλλά αυτή τη σεζόν δεν παίζει και τόσο καλά. Πριν από λίγες μέρες  ηττήθηκαν με 3-2 από την πρωταθλήτρια ACH Volley. Σταδιακά όμως η ομάδα δείχνει να βρίσκει ξανά τη φόρμα της.

panvita_pomgrad1

Διαθέτει έναν πολύ καλό διαγώνιο, τον πρώην διεθνή, Μπογκοζάλετς και έναν Βόσνιο ακραίο, τον Πέλεμις, που είναι πολύ καλός επιθετικά. Επίσης πολύ καλός είναι και ο προπονητής, Dejan Fujs, πρώην διεθνής άσος. Νομίζω πως η Αλεξανδρούπολη θα κερδίσει, αλλά δεν θα είναι εύκολο, ειδικά στη Σλοβενία”.

hall_murska_sobota

Αναφερόμενος στον ενθουσιασμό που υπάρχει στη Σλοβενία ενόψει του ματς με τον Εθνικό, όπου το γήπεδο αναμένεται γεμάτο, ο Πλάνιντς τόνισε πως η ανεβασμένη ψυχολογία έχει να κάνει κυρίως με την ιστορική κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο πρόσφατο Εurovolley της Βουλγαρίας -Ιταλίας, αλλά και στο γεγονός ότι η οικοδέσποινα ομάδα, στην παρθενική της εμφάνιση σχεδόν μετά από μία 20ετία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, αφού η μοναδική της συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν φέτος στο MEVZA Cup (Κύπελλο Κεντρικής Ευρώπης).

murska_sobota_hall

“Πιστεύω πως το κλειστό στη Μούρσκα Σόμποτα θα είναι γεμάτο και περίπου 1000 άτομα θα φωνάζουν για την ομάδα τους. Το βόλεϊ μετά από την ιστορική κατάκτηση της 2ης θέσης στην Ευρώπη έχει την τιμητική του.

planinc_foinikas_syrou

Η Πανβίτα Πόμγκραντ είχε την ευκαιρία και πριν από δύο χρόνια να συμμετάσχει στο CEV Cup ή στο Challenge Cup, αλλά τελικά δεν το αποφάσισε, λόγω οικονομικών, αφού ήταν πολύ ακριβό το κόστος. Για αυτό και από σλοβενικές ομάδες μόνο η ACH Volley συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ…” τόνισε ο Γιαν Πλάνιντς, που μολονότι δεν έφυγε με τις καλύτερες προυποθέσεις από την Ελλάδα, δεν ξέχασε το Φοίνικα Σύρου. “Πεθύμησα τη Σύρο και τους ανθρώπους του Φοίνικα. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα μου δοθεί ξανά η δυνατότητα να παίξω στη χώρα σας”.