CHALLENGE CUP

Πλώρη για… Πορτογαλία

Πλώρη για… Πορτογαλία

Ο δρόμος προς την Πορτογαλία και τα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ περνά από την Αλεξανδρούπολη με τον Εθνικό να υποδέχεται την Τετάρτη (20:00) στον  Έβρο τους Τσέχους της Ζλιν στον επαναληπτικό του 0-3 του πρώτου αγώνα…

Έτοιμοι να σφραγίσουν τα εισιτήρια τους προς την Ιβηρική Χερσόνησο είναι παίκτες και προπονητές στην Αλεξανδρούπολη. Οι ακρίτες του Σάκη Μουστακίδη έχοντας κάνει ήδη το πρώτο βήμα στην Τσεχία, υποδέχονται τη Ζλιν στο κλειστό της Έβρου και θέλουν μόλις δύο σετ προκειμένου να προκριθούν στην 8άδα του Τζάλζεντζ Καπ.

Ωστόσο μοναδικός στόχο όλων στην ομάδα είναι να… ζευγαρώσουν τις νίκες τους και να περάσουν πανηγυρικά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Μουστακίδης έχει έτοιμους όλους τους παίκτες του για τον επαναληπτικό και αισιοδοξεί πως με την υποστήριξη του κόσμου οι «κυανόλευκοι» θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στον επόμενο γύρο.

Ο Θρακιώτης τεχνικός αναφερόμενος στον αγώνα τόνισε ««Κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος. Εμείς με την απόδοση μας κάνουμε τα παιχνίδια εύκολα ή δύσκολα. Η νίκη με 3-0 στον πρώτο αγώνα μας δίνει πλεονέκτημα αλλά δεν μας εξασφαλίζει την πρόκριση. Είναι μοναδική ευκαιρία να προκριθούμε για πρώτη φορά στην 8αδα. Το βασικό πρόβλημα για την ομάδα μου είναι η κούραση. Είναι αλήθεια πως ζητήσαμε αναβολή του αγώνα μας με τον Άρη. Μέσα σε 15 μέρες θα δώσουμε έξι αγώνες σε πρωτάθλημα, Ευρώπη και Λιγκ Καπ. Δεν μας δόθηκε αναβολή. Οφείλουμε να συνεχίσουμε και να παλέψουμε όλους τους στόχους. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ο κόσμος είναι η πηγή ενέργειας που έχουμε για να συνεχίσουμε».

Σε περίπτωση πρόκρισης ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει τον νικητή που θα προκύψει από τον Πορτογαλικό «εμφύλιο» μεταξύ Αζόρες-Μπενφίκα με τους «αετούς» της Λισσαβόνας να έχουν επικρατήσει 3-2 στην πρώτη αναμέτρηση.