CHALLENGE CUP

Ποτότσνικ: «Πιο έμπειρος ο Εθνικός Αλεξ/πολης»

Ποτότσνικ: «Πιο έμπειρος ο Εθνικός Αλεξ/πολης»

Λίγες ώρες πριν το αποψινό (20.00) παρθενικό φετινό ευρωπαϊκό σερβίς του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με την σλοβενική Πάνβιτα Πόμγκραντ για το Challenge Cup εκτός έδρας, ο 34χρονος γνώριμος στο ελληνικό κοινό Σλοβένος ακραίος, Γερνέι Ποτότσνικ χρίζει με δηλώσεις του στο Volleyplanet, ως φαβορί την ελληνική ομάδα.

“Δύο στα δύο”… μετράει λοιπόν τις τελευταίες ώρες  η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη, αφού μετά τις εκτιμήσεις του πρώην άσου του Φοίνικα Σύρου, Γιάν Πλάνιντς, ένας ακόμη γνώριμος άσος στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παμβοχαϊκό δεν πιστεύει πως θα κερδίσουν οι συμπατριώτες του.

Ωστόσο σε αντίθεση με τον άσο της τσεχικής, Κάρλοβι Βάρι, η άποψη του Ποτότσνικ έχει ιδιαίτερη σήμασία, καθώς μέχρι το καλοκαίρι αγωνίζοταν με το Νο 6 της ομάδας της Μούρσκα Σόμποτα, της σημερινής αντιπάλου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Panvita_Pomgrad_b

«Γνωρίζω πολύ καλά τη Μούρσκα Σόμποτα, όντας παίκτης της μέχρι πριν λίγους μήνες… Δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς τη σεζόν, έμεινε αρκετά πίσω στο πρωτάθλημα, αλλά σιγά σιγά αρχίζει και βρίσκει το ρυθμό της και παρουσιάζει ένα βελτιωμένο πρόσωπο. Ιδιαίτερα στο μπλοκ είναι πολύ καλή…

Ενδεικτικό επίσης της καλής της κατάστασης είναι ότι ζόρισε πολύ την ACH Volley, στο τελευταίο της παιχνίδι, αν και έχασε στο τέλος. Παίζει και πάλι στο Challenge Cup μετά από πολλά χρόνια και σίγουρα αυτό το ματς έχει ιδιαίτερη σημασία. Το ίδιο και για τους φίλους της ομάδας, από τους οποίο περιμένω σήμερα ένα δυναμικό παρών στο γήπεδο και πολύ… θόρυβο.

Παρόλα αυτά νομίζω πως ο Εθνικός έχει καλύτερη ομάδα με παίκτες που διαθέτουν περισσότερη εμπειρία» τόνισε ο 35χρονος Σλοβένος, που μολονότι αυτή την περίοδο δεν αγωνίζεται σε κάποια ομάδα, αλλά βοηθάει στις προπονήσεις την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, σε περίπτωση που είχε απ’ όπουδήποτε προτάσεις, η Ελλάδα θα ήταν η πρώτη του επιλογή.

Ξυπνάνε μνήμες από το 1998 στον Fujs

Ο μοναδικός πάντως κρίκος της παλιότερης ευρωπαϊκής πορείας της Μούσρκα Σόμποτα με την τωρινή παρουσία της στο Challenge Cup είναι ο προπονητής της και πρώην παίκτης της ομάδας, ο Dejan Fujs. Ο άνθρωπος λοιπόν που έζησε και τις 4 προηγούμενες συμμετοχές της Πάνβιτ Πόμγκραντ από το 1994-1995 έως το 1997-1998 , την τελευταία χρονιά που στις «16» της διοργάνωσης η Ρίγα από τη Λετονία απέκλεισε την ομάδα της Σλοβενίας με δύο νίκες 2-3, 3-0 δηλώνει αισιόδοξος για το σημερινό ματς.

fujs

«Η πολλή και σκληρή δουλειά που κάνουμε στην προπόνηση φέρνει σιγά-σιγά τα καλύτερα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, περιμένω να παίξουμε καλύτερα από ό, τι παίξαμε στην αρχή της σεζόν. Βρίσκουμε σιγά τη φόρμα μας, όπως φάνηκε και κόντρα στην ACH Volley, αλλά είναι απαραίτητο να τη διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα, αφού έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο μήνα με παιχνίδια Τετάρτης-Σάββατο. Έχουμε στην διαθεσή μας τέσσερα βίντεο από αγώνες της ελληνικής ομάδας, η οποία για μας δεν είναι μια εύκολη αντίπαλος. Είναι μια μεγάλη, μια καλή ομάδα πειθαρχημένη στο μπλοκ και με έναν πολύ καλό προπονητή”.