ΔΙΕΘΝΗ

Πρόκριση και… φύγαμε για Ρίο

Πρόκριση και… φύγαμε για Ρίο

Ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η πρωτεύσα της Βραζιλιίας θα φιλοξενήσει  και την τελική φάση του World League 2015, όπου όλοι ευχόμαστε να είναι παρούσα και η Εθνική Ανδρών.

Την τιμητική της θα έχει η χώρα του Βραζιλιάνου προέδρου της FIVB, Αρι Γκράσα, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι για3η φορά μετά το 1995 και το 2008 το Ρίο ντε Τζανέιρο θα διοργανώσει από 14-19 Ιουλίου τα τελικά της Παγκόσμιας Λίγκας 2015. Η μάχη για την πρόκριση θα αρχίσει στις 29 Μαίου.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους διεθνείς μας, καθώς άπαντες θα θέλουν να ξαναζήσουντις ανεπανάληπτες εμπειρίες, που έζησαν παλιότερα οι άσοι της γαλανόλευκης, παίζοντας μπροστά σε 30.000 εκστασιαμσένο κόσμο. Ποιός άραγε από τα παιδιά του Σωτήρη Δρίκου δεν θα ήθελε να νιώσει το δεός που έζησαν το 199 στο ιστορικό “Μινεϊρίνιο” του Μπέλο Οριζόντε τα μέλη της “γαλανόλευκης” του Χιλμπέρτο Χερέρα, όπως ο αέιμνηστος αείμνηστος αετός του ελληνικού βόλεϊ,  Νίκος Σαμαράς, ο σημερινός τεχνικός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Σάκης Μουστακίδη, το αγαπημένο παιδί του Χερέρε, ο Άκης “Χασίντο”  Χατζηαντωνίου, ο  Αντώνης “Τσάκι”  Τσακιρόπουλος, ο Ανδρέας Θεοδωρίδης, ο “Super” Μάριο Γκιούρδας,  κόντρα σε θρυλικούς ήρωες του αθλήματος, όπως οι άσοι της “σελεσάο” Λίμα, Τάντε, Νεγκράο. Μαουρίτσιο κ.α Εμπειρίες που ακόμη και σήμερα είναι βέβαιο πως κάποιοι θα τις διηγούνται στα παιδιά ή στα εγγόνια  τους ως το ομορφότερο παραμύθι της ζωής τους.

Ένα παραμύθι που το ελληνικό βόλεϊ περίμενε περίπου 10 χρόνια μεχρι να το ξαναζήσει, κατι που έγινε χάρις στις πραγματικά αξιέπαινες προσπάθειες του προέδρου της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, που κόντρα σε όποιον “δράκο” κι αν προσπάθησε να του το χαλάσει, κατάφερε να πείσει την FIVB, πως η Ελλάδα αξίζει να βρίσκεται στην παγκόσμια ελίτ και να δώσει “happy end” στο όραμα της επιστροφής μας στα σαλόνια του παγκόμσιου βόλεϊ.

Νωρίτερα σε ρυθμούς “σάμπας” θα χορέψει από 5-10 Μαίου και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συλλόγων ανδρών, ενώ τις ίδιες ημερομηνίες θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία η αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών.

Μετά τη Βραζιλία, η Ιαπωνία θα είναι η “οικοδέσποινα” δύο ακόμη σημαντικών διοργανώσεων, καθώς στη “Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου” θα λάβουν χώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (22/8-6/9) και η αντίστοιχη διοργανωση των Ανδρών (8/9-23/9).

Τέλος η Αμερική και συγκεκριμένα η Ομάχα των ΗΠΑ, θα είναι η πόλη και η χώρα αντίστοιχα που θα πραγματοποιηθούν τα τελικά του World Grand Prix από 22-26 Ιουλίου