Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Προπόνηση με… τρίποντο

Προπόνηση με… τρίποντο

Ως μια γερή προπόνηση  μπορεί να θεωρηθεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Ανατόλια. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν εύκολα 3-0 (25-15, 25-13, 25-19) και ξεκίνησαν με το…. δεξί τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα.

Ανάλυσε το

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ Ολυμπιακού και Ανατόλια ήταν δεδομένη και με την απουσία της Καετάνο από τις Θεσσαλονικιές αυτή η διαφορά μεγάλωσε και  αποτυπώθηκε και στο αποτέλεσμα του αγώνα.

 Οι Πειραιώτισσες του Γιάννη Νικολάκη είχαν ένα εύκολο απόγευμα και με το 3-0 σε 71 λεπτά πήραν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τις περισσότερες αθλήτριες που είχε στην διάθεσή του προκειμένου να δοκιμάσει διάφορα σχήματα.

Οι μόνες που δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι ήταν η Σοφία Κοσμά και η διεθνής Σέρβα ακραία Γιοβάνα Βέσοβιτς η οποία ήταν στην αποστολή για να ενσωματώνεται με την ομάδα.  

Από την άλλη πλευρά το Ανατόλια έχοντας διαφορετικούς στόχους στο πρωτάθλημα προσπάθησε να είναι ανταγωνιστικό και να κερδίσει όσα περισσότερα πράγματα μπορούσε από την αναμέτρηση. Μάλιστα στο τρίτο σετ, όταν και έριξε την απόδοσή του ο Ολυμπιακός, οι Θεσσαλονικιές έπιασαν έναν καλό ρυθμό μειώνοντας σε 20-16 κερδίζοντας το χειροκρότημα για την προσπάθειά τους.

Το… «κλειδί»

Το καλό σερβίς του Ολυμπιακού δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην υποδοχή του Ανατόλια με αποτέλεσμα να απλοποιήσει τα πράγματα για τις γηπεδούχες. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε 7 άσους και γενικά κέρδισε 19 πόντους από λάθη των Θεσσαλονικιών που βοήθησαν αρκετά για να έρθει η νίκη.

Το… «ταμείο»

Ο Ολυμπιακός εύκολα και…. χαλαρά πήρε το ζητούμενο αποτέλεσμα και συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περσινή χρονιά. Νίκη με… σβηστή μηχανή για τις «ερυθρόλευκες» που είχαν την Μπραμπόροβα με 17 πόντους, ενώ η Μποσκάτσι 10.

Τάδε έφη…

Γιάννης Νικολάκης (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Το σημαντικότερο από όλα ήταν πως παρά τις απώλειες που είχε η ομάδα όλο αυτό το διάστημα, παρουσιάστηκε πάρα πολύ σοβαρή και έδειξε ένα σοβαρό πρόσωπο.  Μην ξεχνάμε πως έλλειπε εδώ και 10 ημέρες η Μποσκάτσι. Από εκεί και πέρα οι πρεμιέρες αν δεν είσαι προσεκτικός μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα. Εμείς είχαμε λιγοστά φιλικά προετοιμασίας, αλλά πιστεύω με την είσοδο της Βέσοβιτς τις επόμενες ημέρες θα πάμε καλύτερα. Είναι ακόμη νωρίς, αλλά είναι σημαντική νίκη για όλες τις αθλήτριες».

Σωκράτης Τζιουμάκας (Προπονητής Ανατόλια) : «Ξέραμε ότι παίζουμε με την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και φάνηκε και στο γήπεδο ότι έχει παίκτριες μεγάλης κλάσης. Προσπαθούσαμε όσο μπορούσαμε αν και μας έλλειπε η ξένη μας αθλήτρια. Είχε ένα μικροπροβληματάκη και ελπίζουμε να το ξεπεράσει γρήγορα για να την έχουμε στη συνέχεια.  Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα δυνατό παιχνίδι ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Ολυμπιακός (Νικολάκης) : Χριστοδούλου 4, Κωνσταντινίδου 7, Λαμπρούση 8, Βλαχάκη 7, Μπραμπόροβα 17, Μποσκάτσι 10, Κονόμη (λ 75%), Γιώτα, Κοσμά, Βέσοβιτς, Κοκκινάκη 1, Τέζα.

Ανατόλια (Τζιουμάκας) : Νικολαϊδου, Τσοπούλου 6, Δραγκουμάνου 10, Κωνσταντινίδου 6, Καλτουρμίδου 2, Τσιούκαρι 4, Ιωαννίδου (λ 44%), Καλτουρμίδου, Παντελίδου 1, Ρεϊζογλου, Κουνουπίδου, Καετάνο.