ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Προσδοκίες και αναμονή

Προσδοκίες και αναμονή

Τα νέα από το Κάλιαρι ήταν ευχάριστα για το ελληνικό βόλεϊ που μπορεί να βλέπει ξανά προς το World League έπειτα από 9 ολόκληρα χρόνια. Τζούριτς, Κοκκινάκης, Φιλίποφ, Πρωτοψάλτης και Ζήσης μίλησαν στο Volleyplanet για το πώς ένιωσαν στο άκουσμα της είδησης από την Ιταλία…

Η πόρτα της κορυφαίας διοργάνωσης άνοιξε για το ελληνικό βόλεϊ και τις επόμενες 15 ημέρες θα κρίνουν το αν η Ελλάδα θα περάσει το κατώφλι της και θα συμμετάσχει στην μεγάλη γιορτή του αθλήματος.

Ωστόσο το «πράσινο φως» που άναψε η Παγκόσμια ομοσπονδία στην ΕΟΠΕ ήταν η είδηση που προκάλεσε ενθουσιασμό και προσδοκία. Ήταν αυτό που όλοι προσπαθούσαν και ήθελαν τόσα χρόνια και που το καλοκαίρι χάθηκε σε έναν τελικό με το Μαυροβούνιο.

Ο Ντίμα Φιλίποφ από την Πολωνία όπου αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια σχολιάζοντας την επικείμενη επιστροφή της Ελλάδας στο world League τόνισε «Ένιωσα μεγάλη χαρά όταν διάβασα την είδηση. Ότι ο κόπος μας ανταμείφθηκε. Θα είναι μια μεγάλη επιστροφή. Τώρα θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο πολύ γιατί το world league είναι ένα σκαλί πιο πάνω. Σίγουρα αυτή η απόφαση είναι μια ανάσα για το ελληνικό βόλεϊ. Πιστεύω ότι όλοι θα ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση. Ελπίζω να έχουμε μια επιπλέον βοήθεια. Είναι η ευκαιρία όλων μας να προβάλουμε το άθλημα και να το ανεβάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης την τελευταία φορά που η Ελλάδα συμμετείχε στο World League ήταν μόλις 10 ετών. Ωστόσο γνωρίζει καλά το πόσο σημαντικό είναι η επιστροφή της Εθνικής μας και μας περιέγραψε πως ένιωσε στο άκουσμα της είδησης: «Μόλις το έμαθα μπορώ να πω πως με έπιασε ένα ρίγος γιατί ήμαστε πολύ κοντά σε μια μεγάλη επιστροφή στην διοργάνωση, αλλά και γιατί θα είναι η πρώτη μου φορά που θα συμμετάσχω. Γιατί όλη η ομάδα το ήθελε πάρα πολύ το καλοκαίρι και δεν το κατάφερε για μια θέση.  Όλες αυτές οι εικόνες ήρθαν στο μυαλό μου και ένιωσα μεγάλη χαρά. Για εμένα, για τους συμπαίκτες μου, αλλά πάνω από όλα για το ελληνικό  βόλεϊ που είναι η ώρα να αγωνιστεί ξανά σε μεγάλες διοργανώσεις και να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο» τόνισε ο νεαρός ακραίος της εθνικής μας που περιμένει τα καλύτερα που έρχονται.

Ο Δημήτρης Τζούριτς από την μακρινή Κορέα διαβάζοντας τα νέα από το Κάλιαρι θέλησε να κρατήσει… «μικρό καλάθι» αφήνοντας τα περισσότερα για λίγες ημέρες αργότερα και αρκέστηκε λέγοντας «Εδώ και χρόνια οι παίκτες προσπαθούμε για το καλύτερο και λέμε για το πόσο σημαντικό είναι να παίξουμε στο World League. Ελπίζω αυτή τη φορά να κάνουν και οι υπόλοιποι αυτό που πρέπει για να επιστρέψουμε στην διοργάνωση».

O Θανάσης Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στο όνειρο του κάθε αθλητή: «Είναι κάτι που περίμενε η Ελλάδα και το ελληνικό βόλεϊ πολύ καιρό και είναι μια δικαίωση στην προσπάθεια που δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο στο Ευρωπαϊκό Λιγκ. Το να είσαι κομμάτι σε αυτή τη διοργάνωση είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους περισσότερους από εμάς. Τώρα θα συνεχίσουμε πιο σκληρά, ώστε να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Θεωρώ πως το World League είναι όνειρο καθενός από εμάς και για αυτό πιστεύω πως θα δώσουν όλοι πιο πολλά φέτος στα αγωνιστικά τους καθήκοντα ώστε να είναι έτοιμοι το καλοκαίρι»

Τέλος ο Δημήτρης Ζήσης από την πλευρά του σχολιάζοντας την είδηση υπογράμμισε «Σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία και κάτι που ονειρευόμασταν όλοι οι νεαροί παίκτες. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να βρεθώ κ εγώ στην ομάδα που θα συμμετάσχει στο World League και να χαρώ την διοργάνωση.  Θυμάμαι πως όλοι οι αγώνες στην διοργάνωση ήταν μια γιορτή και τους πιο πολλούς τους είχα παρακολουθήσει από κοντά όπως τους αγώνες με την Βραζιλία στη Λάρισα το 2004».