BEACH VOLLEY

Πρωταθλήτριες Ευρώπης οι Γερμανίδες του Καραχάλιου

Πρωταθλήτριες Ευρώπης οι Γερμανίδες του Καραχάλιου

Μπορεί οι διεθνείς μας Νιώπας/Παπαδημητρίου να έφυγαν χωρίς νίκη από το ευρωπαϊκό Μάστερς μπιτς βόλεϊ ανδρών στη Γιούρμαλα, ωστόσο ο Έλληνας προπονητής των “πάντσερ” Λάμπουρερ/Σούντε αποχαιρέτησε την πόλη της Λετονίας με το χρυσό μετάλιο και τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο αντίστοιχο τουρνουά των Γυναικών.

Υπό τις τεχνικές οδηγίες του Σπύρου Καραχάλιου η γερμανική ομάδα πρόσθεσε λοιπόν μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό της. Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλίου στο Grand Slam της FIVB στο Λόνγκ Μπιτς των ΗΠΑ, η γερμανική ομάδα επιβεβαίωσε τον τίτλο του Νο 1 του ταμπλό και βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του “καθαρά” γερμανικού βάθρου που στήθηκε στα Δυτικά της Λετονίας.

labourer_sude_jurmala

Οι Σαντάλ Λάμπουρερ και Τζούλια Σούντε “επέζησαν” από τον “εμφύλιο” τελικό του τουρνουά με τις Σνάιντερ/ Μέρσμαν και κερδίζοντας με 2-0 (21-13, 22-20) τις συμπατριώτισσές τους ντύθηκαν στα… χρυσά! Παράλληλα όμως με τον τίτλο οι αθλήτριες του Καραχάλιου εξασφάλισαν για την χώρα τους τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIVB της επόμενης χρονιάς στη Βιέννη.

Το… γερμανικό “sweep” της διοργάνωσης επιτεύχθη με τη νίκη 2-0 (21-16, 21-9) σετ των Μπίνεκ/Γκρόσνερ επί του ρωσικού διδύμου Μότριτς/Σάλιχ.