BEACH VOLLEY

Χάλκινος… Προφήτης ο Καραχάλιος στη «Μέκκα» του beach volley

Χάλκινος… Προφήτης ο Καραχάλιος στη «Μέκκα» του beach volley

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία στο πλούσιο παλμαρέ του πρόεσθεσε ο προπονητής των Γερμανίδων άσων, Λάμπουρερ/Σούντε καθώς στο Καλιφορνέζικο Grand Slam τουρνουά του FIVB tour στο Long Beach ο καταξιωμένος συμπατριώτης μας οδήγησε τα πάντσερ στην 3η θέση του βάθρου.

Σε μία πραγματική υπερπαραγωγή, στο… νάο και γενέτειρα του μπιτς βόλεϊ,  η διοργάνωση με συνολικά έπαθλα ύψους 800.000 δολαρίων, που τυπικά έριξε την αυλαία της κανονικής περιόδου του World Tour FIVB 2016 δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από διοργάνωση και παραγωγή του “μαγικού κόσμου” του ΝΒΑ.

Long Beach

Παρουσία 4.οοο θεατών και των κορυφαίων τηλεοπτικών δικτύων του κόσμου με δύο δημοσιογράφους στην περιγραφή των αγώνων και δύο πρώην άσους στο σχολιασμό, τον Ολυμπιονίκη του Σίνδεϊ, Ντέιν Μπλάντον και τον πρωταθλητή της AVP, Κέβιν Γουόνγκ, με ζωντανές συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά και πολλά happenings και διαγωνισμούς με τους θεατές το ελληνικό στοιχείο, χάρις στον Σπύρο Καραχάλιο, όχι μόνο ήταν παρών σε αυτή τη μεγαλειώδη “γιορτή” του αθλήματος, αλλά έφυγε από την Καλιφόρνια και με μετάλλιο.

Το δίδυμο των αθλητριών της Γερμανίας Σαντάλ Λάμπουρερ/Τζούλια Σούντε συνέχισε την εκπληκτική του φετινή πορεία κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο σε τουρνουά Grand Slam και παράλληλα με τους 640 βαθμούς το χρηματικό έπαθλο των 32.000 δολαρίων. Αν μάλιστα στον ημιτελικό, που το γήπεδο “βούλιαξε” από τους Αμερικανούς θεατές, δεν έβρισκαν αντιμέτωπες τις Ολυμπιονίκεις του 2012, “χάλκινες” πριν λίγες μέρες στο Ρίο και θριαμβεύτριες στην διοργάνωση της Καλιφόρνια,  Κέρι Γουόλς Τζένινγκς/Απριλ Ρος τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε ακόμη και για χρυσό!

Julia Sude (L), GER, Chantal Laboureur, GER

Έτσι μετά την ήττα τους από τις εκπληκτικές Αμερικανίδες με 2-0 (21-17, 21-16) σε 47′ οι Γερμανίδες αθλήτριες του Καραχάλιου, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και υπό τις πολύτιμες οδηγίες του Έλληνα τεχνικού επικράτησαν των συμπατριωτισσών τους Χόλτβικ/Ζέμλερ με 2-0 (21-16, 21-17) σε 38′ στον “εμφύλιο” για την 3η θέση της διοργάνωσης, πανηγυρίζοντας ένα ακόμη φετινό μετάλλιο σε World Tour της FIVB. Παράλληλα με τη νίκη αυτή, η γερμανική ομάδα “σφράγισε” τη συμμετοχή της στον προσεχή “τελικό των τελικών” του Φορτ Λότερντέιλ του Καναδά, όπου θα συμμετέασχουν οι 10 καλύτερες ομάδες των ανδρών και γυναικών.

Kerri_Walsh_Chantal_Laboureur

“Νομίζω πως η ομάδα είχε σταθερά καλή απόδοση όλη την εβδομάδα…” δήλωσε με τη σεμνότητα που τον χαρακτηρίζει αποκλειστικά στο Volleyplanet ο αρχιτέκτονας των φετινών γερμανικών επιτυχιών και πρεσβευτής του ελληνικού beach volley στα κορυφαία ραντεβού της FIVB, Σπύρος Καραχάλιος και συμπλήρωσε:  ‘Ίσως δικαιούμασταν και κάτι καλύτερο, αλλα στον ημιτελικό η Αμερική έπαιξε καταπληκτικά. Τα κορίτσια συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά και υπάρχει διαρκής πρόοδος και εξέλιξη. Σίγουρα το να παίρνεις ξανά μετάλλιο σε μεγαλη διοργάνωση δείχνει ότι βαδίζεις στη σωστή κατεύθυνση. Με το μετάλλιο αυτό εξασφαλίσαμε για 2η συνεχή χρονιά την προκρισή μας στους τελικούς του World Tour Finals, που φέτος θα διεξαχθούν στον Καναδά. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να κλείσουμε την χρονιά εκεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

twitt

Όπως ήταν φυσικό ο “Spiro”, σύμφωνα με το “super” του καναλιού NBC είχε την τιμητική του, καθώς στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι των ΗΠΑ, εξήγησε μεταξύ άλλων πως μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να μεταμορφώσει τις Λάμπουρερ/Σούντε από την 5η ομάδα της Γερμανίας στην 2η κορυφαία ομάδα του κόσμου!

Μέσα σε λίγα λεπτά μάλιστα μετά τη λήξη του γερμανικού “εμφυλίου” η είδηση του χάλκινου μεταλλίου των Λάμπουρερ/Σούντε “έπαιζε” πρώτη σε όλα τα γερμανικά ΜΜΕ αλλά και στα social media της γερμανικής ομοσπονδίας.

Στον τελικό της διοργάνωσης οι Αμερικανίδες Κέρι Γουόλς Τζένινγκς/Απριλ Ρος επιβεβαίωσαν το τίτλο του φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Κόντρα στην ομάδα έκπληξη του τουρνουά, τις Ισπανίδες, Λιλιάνα/Έλσα, που απέκλεισαν με με 2-1 σετ στην 4άδα τις Γερμανίδες Χόλτβικ/Ζέμλερ, οι πανίσχυρες “οικοδέσποινες” επικράτησαν με 2-0 (21-16, 21-16) της ιβηρικής ομάδας.

Έτσι στην δεύτερη τους παρουσία σε τελικό FIVB World Tour μετά το ρωσικό Σότσι, οι ασημένιες ξανά Ισπανίδες αρκέστηκαν στους 720 βαθμούς και τα 43.000 δολάρια, καθώς οι 800 πολύτιμοι βαθμοί και το έπαθλο των 57.000 δολαρίων κατέληξαν σε αμερικανικά χέρια.