Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πρώτο… crash test «αιωνίων»

Πρώτο… crash test «αιωνίων»

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό–Παναθηναϊκό στο κλειστό του Ρέντη την Τετάρτη (18.00) είναι το ματς που επισκιάζει την εμβόλιμη 7η αγωνιστική της Α1 γυναικών και θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις αφου ο αγώνας Μαρκόπουλο – Πανναξιακός, μεταφέρθηκε για τις 7 Δεκεμβρίου (λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ).

17:00 ΑΕΚ – Άρης (Σχολικό Κλειστό Νέας Φιλαδέλφειας)

Το πρώτο σερβίς της ημέρας θα δοθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια με την κιτρινόμαυρη κόντρα όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη.

Η Ένωση βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς πόντο με αλλαγή τεχνικής ηγεσίας ( παραίτηση Φιλιππάτου) και όπως τόνισε ο νέος τεχνικός της ομάδας, Χάρης Σκουτελάκος: «Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια. Είναι μια δύσκολη ομάδα ο Άρης και θέλω να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο παιχνίδι μας. Πρέπει να κοιτάμε κάθε σετ ξεχωριστά για να μπορέσουμε να κάνουμε μια υπέρβαση και να έχουμε βαθμολογικό όφελος από αυτό το ματς».

Ο Άρης που προέρχεται από την εντός έδρας ήττα-σοκ, στον αγώνα με τον Αίαντα, ενώ οι «κιτρινόμαυρες» έλυσαν κοινή συναινέσει το συμβόλαιο της Σέρβας, Μπράνκισα Νίκιτς.

«Πάμε με σοβαρότητα να κάνουμε αυτό που πρέπει για να φύγουμε ευχαριστημένοι από το γήπεδο. Χρειάζεται προσοχή γιατί η ΑΕΚ διψάει για βαθμούς και καλές εμφανίσεις ωστόσο κι εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες», τόνισε ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Σολκίδης.

18:00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (NOVASPORTS 2HD)

Και τώρα οι δυό τους! Στο κλειστό του Ρέντη, οι «αιώνιοι» κοντράρονται φέτος για πρώτη φορά στο βολεϊκό el clasico το οποίο θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports2HD αλλά και από το Web TV του Novasports.gr.

Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται απο θετικά αποτελέσματα απέναντι στα ιδιαίτερα μαχητικά σύνολα των Κυκλάδων, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το «τρίποντο» εκτός έδρας από τον Πανναξιακό και τον Παναθηναϊκό να κάνει το «6×6» επί του ΑΟΘ στο Μετς και νακατεβαίνει μετά απο πολύ καιρό, πρωτοπόρος σε μια τέτοια μονομαχία.

Προβλήματα δεν υπάρχουν στα στρατόπεδα των «αιωνίων», προβλέψεις δεν χωρούν με τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων», Μπράνκο Κοβάτσεβιτς να σημειώνει: «Είναι το πρώτο ντέρμπι της σεζόν ωστόσο εμείς μέχρι στιγμής έχουμε παίξει δυο δυνατά παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα και προέρχεται από το δυνατό προηγούμενο ματς με τον Α.Ο. Θήρας. Η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση, και είναι έτοιμη για αυτό το παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι για τη νίκη και περιμένουμε μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο μας».

Από την άλλη, ο προπονητής των «πρασίνων» Δημήτρης Καζάζης ετοιμάζεται να… επιστρέψει στου Ρέντη αλλά αυτή τη φορά ως τεχνικός της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού και όπως δήλωσε: «Πάντα τα παιχνίδια αυτά είναι ιδιαίτερα για όλους.

Για εμάς είναι μία καλή ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, ενώ παράλληλα στόχος είναι να γίνει ένας ωραίος αγώνας. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας αλλά πάμε σε μία δύσκολη έδρα και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

18:00, ΑΣ Ελπίς – ΑΣ Μακεδόνες (Ι. Λεμονίδης)

Τοπικό ντέρμπι στους Αμπελόκηπους με την Ελπίδα να υποδέχεται τους Μακεδόνες, στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων μετά την περσινή τους μονομαχία στα play off της ανόδου.

Η Ελπίδα προέρχεται από την σπουδαία νίκη στην έδρα της Θέτιδας με τη λίμπερο της ομάδας, Ελένη Σουπιώνη, να δηλώνει: «Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο τοπικό ντέρμπι και θέλουμε να κάνουμε ένα ακόμη καλό παιχνίδι, μετά από εκείνο του Σαββάτου. Έχουμε καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Θέτιδας και πιστεύουμε ότι μπαίνουμε στο δρόμο που θα μας οδηγήσει στην εκπλήρωση των στόχων μας».

Οι Μακεδόνες γνώρισαν δεύτερη συνεχόμενη ήττα, αυτή τη φορά από το Μαρκόπουλο, με την συμμετοχή της Βραζιλιάνας ακραίας Τοάζι να είναι αμφιβολη, ωστόσο όπως δήλωσε η κεντρική των φιλοξενούμενων Κορίνα Γιαννούλη: «Από την αρχή ξέραμε ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα καθώς το φετινό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, ενώ το ματς με την Ελπίδα έχει και την ιδιαιτερότητα ότι πρόκειται για τοπικό ντέρμπι. Προερχόμαστε από την ήττα με το Μαρκόπουλο όπου θα μπορούσαμε να κοντράρουμε περισσότερο, ωστόσο την έχουμε αφήσει πίσω και θέλουμε τη νίκη στο αυριανό ματς».

19:00 ΑΟ Θήρας – ΓΣ Ηλιούπολης (Κλειστό γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ)

Ο Α.Ο Θήρας υποδέχεται τον ΓΣ Ηλιούπολης στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ και οι γηπεδούχες θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Από την άλλη, η Ηλιούπολη θέλει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί με την κεντρική ‘Αννα Σαλούστρου να ειναι στην αποστολή για τη Σαντορίνη ύστερα απο την απουσία της στο ματς με την ΑΕΚ.

Ο τεχνικός της ομάδας της Σαντορίνης, Απόστολος Οικονόμου, τόνισε: «Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα με πολύ καλές μονάδες, όπου ξεχωρίζουν η Κις και η Γκλιγκόροβιτς και θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί για να επιστρέψουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα».

Από την άλλη, η προπονήτρια της Ηλιούπολης, Δήμητρα Λυκογιάννη, είπε: «Έχουμε σαφώς ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στη Σαντορίνη με την ομάδα μας να μην είναι ακόμη πλήρης. Είμαστε όμως σε καλύτερη ψυχολογία από προηγούμενες αγωνιστικές και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό μέσα σε μια πολύ θερμή έδρα ελπίζοντας να γίνει ένα καλό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες».

19:00 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου – ΑΣΠ Θέτις Βούλας (ΔΑΚ Ευόσμου)

Στο κλειστό του Ευόσμου ο Αίας με πολυ καλή ψυχολογία απο τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Άρη, υποδέχεται την Θέτιδα σε ένα κρίσιμο ματς στη μάχη της παραμονής.

«Έχουμε μπει σε μια τροχιά θετικών αποτελεσμάτων αλλά έχουμε μπροστά μας ένα από τα πιο δύσκολα ματς του πρώτου γύρου», είπε ο τεχνικός των γηπεδούχων Ηλίας Ζωλασταθιάδης και συμπλήρωσε: «Η Θέτις έχει ενισχυθεί πολύ με την προσθήκη των Εσντέλ, Γιόβιτς, αλλά η εικόνα που έχουμε είναι μόνο από το τελευταίο ματς. Εμείς κατά διαστήματα παίζουμε εξαιρετικό βόλεϊ και πιστεύω ότι θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Στο στρατόπεδο της Θέτιδας που παρουσιάζεται πλήρης και ενισχυμένη, η προπονήτρια Αγγελική Γεωργοπούλου σχολίασε για την αναμέτρηση: «Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κάνουμε την πρώτη μας νικη! Προσπαθούμε να δεθούμε σαν σύνολο για να μπορέσουμε να παίζουμε καλύτερα και να έρθουν κάποια καλά αποτελέσματα. Ο Αίαντας είναι μαχητικός και διεκδικεί ό,τι του ανήκει. Επειδή για μας τα περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ θα πρέπει να διεκδικήσουμε τη νίκη για να τονωθεί η ψυχολογία μας και να μπορούμε στην συνέχεια να διεκδικούμε από κάθε παιχνίδι βαθμούς».

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός-ΠΑΟ (18.00) Μουλά Ειρ-Χρηστίδης

Θήρα-Ηλιούπολη (19.00) Μουλά Λεμ-Μεταξά

ΑΕΚ- Άρης (17.00) Σταρίδας-Βελώνης

Ελπίδα-Μακεδόνες (18.00) Μπέλλος-Σταυριανίδης

Αίας Ευόσμου-Θέτιδα (19.00) Δημητρίου-Ισκάς

Μαρκόπουλο-Πανναξιακός : 7/12

Βαθμολογία (6 αγώνες)
No. Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Νίκες Ήττες Σετ υπέρ Σετ κατά
1 Παναθηναϊκός ΑΟ 18 6 6 0 18 1
2 Ολυμπιακός ΣΦΠ 16 6 5 1 17 4
3 ΑΟΝ Πανναξιακός 12 6 4 2 14 8
4 ΑΟ Θήρας 11 6 4 2 15 12
5 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil 11 6 4 2 13 9
6 ΑΣ Άρης 9 6 3 3 12 11
7 ΑΣ Μακεδόνες 8 6 3 3 10 11
8 ΓΣ Ηλιούπολης 8 6 2 4 11 13
9 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου 7 6 3 3 9 13
10 ΑΣ Ελπίς 7 6 2 4 8 12
11 ΑΣΠ Θέτις 1 6 0 6 3 18
12 ΑΕΚ Αθηνών 0 6 0 6 0 18