Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ψάχνουν νίκη και αντεπίθεση στην Πυλαά

Ψάχνουν νίκη και αντεπίθεση στην Πυλαά

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής (20:00, ΕΡΤ3) με τους γηπεδούχους να έχουν στην σύνθεσή τους νεοαποκτηθέντες Εβάντρο, Πριγέν και Κανέλλο.

Μετά την Ερμούπολη, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει ένα ακόμη ντέρμπι κατά την 6η αγωνιστική της Volleyleague. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό έχοντας στόχο τη νίκη που θα τον επαναφέρει πιο κοντά στην κορυφή και θα επαναφέρει τα χαμόγελα αισιοδοξίας σε όλους.

Μετά την ήττα του στην Αθήνα από τον Παναθηναϊκό, ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έχει περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες και για αυτό προχώρησε σε τριπλή μεταγραφική ενίσχυση ντύνοντας στα «ασπρόμαυρα» τους Εβάντρο, Κανέλλο και Πριγέν.

Αμφότεροι αναμένεται να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στην Volleyleague, σε ένα παιχνίδι όμως όπου τα φώτα θα είναι στραμμένα στον Μενέλαο Κοκκινάκη ο οποίος και θα αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα.

Ο Ολλανδός διαγώνιος του ΠΑΟΚ Bram Van Den Dries, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου «Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο «ντέρμπι» απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Είναι ένα πολύ κομβικό παιχνίδι μετά τις δύο ήττες που είχαμε, και είναι σημαντικό να πάρουμε τους βαθμούς ενόψει των πλέι-οφ. Η ομάδα ενισχύθηκε και χρειάζεται να προσαρμοστούμε όλοι όσο πιο γρήγορα γίνεται επειδή ο ρυθμός στα παιχνίδια είναι γρήγορος».

Με στόχο τη νίκη θα παραταχθεί και ο Ολυμπιακός ο οποίος ψάχνει την 5η του φετινή και 3η συνεχόμενη. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την παράδοση με το μέρος τους καθώς μετρούν 53 νίκες και 15 ήττες κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ από το 2007 τρέχουν και ένα αήττητο σερί με 12-0.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης, αναφερόμενος στην αναμέτρηση της Κυριακής τόνισε  «Είναι ένα παιχνίδι που εστιάζουμε περισσότερο στην δίκη μας ομάδα και όχι τόσο στον αντίπαλο μας. Ο ΠΑΟΚ δεν ξέρουμε με τι σύνθεση θα κατέβει στο γήπεδο για αυτό στόχος μας είναι να πιάσουμε την δίκη μας καλύτερη απόδοση που μπορούμε. Μετά τις δυο ήττες θα θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή αλλά και εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και στόχος μας είναι η νίκη. Η πίεση είναι μεγαλύτερη για τον αντίπαλο μας μετά τις δυο ήττες και εμείς πρέπει με συγκέντρωση και καθαρό μυαλό να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Ο από την πλευρά του ο λίμπερο της ομάδας, Δημήτρης Ζήσης, ανέφερε «Σκοπός μας είναι να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι στο ματς χωρίς να μας νοιάζει σε πρώτη φάση πως θα παρουσιαστεί ο αντίπαλος με τις οποίες αλλαγές θα έχει. Είναι σημαντικό να δείξουμε την συνοχή μας που παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Στόχος είναι η νίκη έτσι ώστε να έχουμε τόσο βαθμολογικό όσο και ψυχολογικό όφελος».