Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ψάρρας : «Χτίζουμε κάτι καλό»

Ψάρρας : «Χτίζουμε κάτι καλό»

Το τέλος του 2017 βρίσκει τον Εθνικό στην 8άδα της Volleyleague και τον Σάκη Ψάρρα αποφασισμένο να οδηγήσει τους νεοφώτιστους στην επίτευξη των στόχων τους συνεχίζοντας έτσι την πετυχημένη πορεία των «κυανόλευκων» και τη νέα χρονιά..

Ο Εθνικός ήρθε για να μείνει στην Volleyleague και αυτό δείχνει η μέχρι τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα. Οι «κυανόλευκοι» του Πειραιά μετά από μια αήττητη πορεία στην Α2 κέρδισαν με το σπαθί τους την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία και με  4 νίκες και 6 ήττες αποχαιρετούν το απόλυτα πετυχημένο 2017 από την 8η θέση της Volleyleague.

Ο Σάκης Ψάρρας έχοντας ήδη «γράψει» 10 παιχνίδια ως προπονητής στην Volleyleague μίλησε στο Volleyplanet και αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του, την φιλοσοφία της, την εξωαγωνιστική υγεία που αποπνέει, αλλά και το πρωτάθλημα…

-Το τέλος της χρονιάς βρίσκει την ομάδα στην 8η θέση και με πολύ καλή ψυχολογία εν όψει της συνέχειας. Ένα αρκετά καλό ξεκίνημα ως νεοφώτιστη ομάδα στην Volleyleague;

«Χτίζουμε αυτοπεποίθηση. Είμαστε στην 8η θέση, νομίζω εντός στόχων και παραπάνω θα έλεγα. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ όπως κάνουμε από την αρχή της χρονιάς. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι με την έναρξη της νέας χρονιάς και δεν θα σταματήσουμε να δουλεύουμε. Παίζουμε όλα τα παιχνίδια για να τα κερδίσουμε για να βελτιωνόμαστε ατομικά αλλά και ομαδικά.

Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, κυρίως στο κομμάτι της απόκτησης αυτοπεποίθησης, σιγουριάς και εμπειρίας που μπορεί να μην έρχεται εύκολα αφού αποκτάτε με τα παιχνίδια. Θέλω να «ζυμωθεί» η ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Να «ζυμωθούν» κάποια παιδιά που δεν έχουν παίξει πολλά παιχνίδια στην Volleyleague και δεν έχουν την εμπειρία. Αυτό θα γίνει, θέλει λίγο χρόνο. Το δουλεύουμε».

ETHNIKOS-IRAKLHS-KALLITHEA-2017 ethnikos-alex-217

-Έχοντας φθάσει ένα παιχνίδι πριν το τέλος του πρώτου γύρου, πως κρίνεις την παρουσία της ομάδας στα 10 μέχρι τώρα παιχνίδια;

«Είχα σκεφθεί για το τέλος του πρώτου γύρου η συγκομιδή βαθμών να είναι κοντά στους 15 με 16. Αυτή τη στιγμή έχουμε 13 και ένα παιχνίδι ακόμη. Άρα μπορείς να πεις πως είμαστε κοντά σε αυτά που είχα σκεφθεί, αλλά πάντα υπάρχει κάτι περισσότερο που θέλουμε. Περισσότερο κυρίως στην απόδοση μας, το πώς στέκεται η ομάδα, τι βόλεϊ παίζει, γιατί δεν είναι μόνο να κερδίζεις ή να χάνεις. Είναι να παρουσιάζεις και κάτι καινούργιο. Είτε έναν νέο αθλητή, είτε μια νέα φιλοσοφία. Και αυτό ήταν που εγώ ως προπονητής ήθελα να περάσω. Μια νέα φιλοσοφία στο αγωνιστικό κομμάτι. Πιστεύω πως χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη να το παλέψουμε. Νομίζω πως μπορεί να αργήσουμε λίγο αλλά θα τα καταφέρουμε».

-Πως βλέπεις έως τώρα το πρωτάθλημα;

«Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και όπως το περίμενα. Ο Ολυμπιακός  και ο ΠΑΟΚ μια κλάση πάνω και οι υπόλοιπες ομάδες πάνω κάτω στα ίδια. Δεν θα ξεχωρίσω κάποιον από τους υπόλοιπους. Αν μπορώ να πω Φοίνικας Σύρου και Ηρακλής Χαλκίδας έχουν ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους και οι άλλες ομάδες είναι ανάλογα με την μέρα τους. Εμείς θέλουμε να έχουμε μια σταθερότητα. Να μην στηριζόμαστε σε σκαμπανεβασματα ή κακή μέρα του αντιπάλου, αλλά να έχουμε μια σταθερότητα. Αυτό προσπαθώ να κάνω. Να ξεκινήσουμε έχοντας κάποιες σταθερές στο παιχνίδι μας, είτε σε ατομικό, είτε σε ομαδικό επίπεδο. Αν παίξει καλύτερα ο αντίπαλος ας μας κερδίσει αλλά εμείς πρέπει να κρατάμε τις σταθερές».

Pao-ethnikos-2017 ethnikos-peiraios-panhgyrikh

-Πολλοί λένε πως το φετινό στοίχημα για τις ομάδες είναι περισσότερο εξωαγωνιστικό. Ο Εθνικός βλέπουμε πως έχει μια σταθερότητα και δείχνει να πάει καλά.

«Έχουμε υγεία… Υπάρχει συνέπεια, οργάνωση. Βέβαια πρώτη χρονιά είναι και χρειάζεται εμπειρία και στο οργανωτικό κομμάτι. Ξέρουμε το μπάτζετ δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό. Προσπαθήσαμε να πάμε με τον περσινό κορμό της ομάδας από την Α2 με κάποιες προσθήκες άπειρων ξένων που πρώτη φορά έβγαιναν από την πατρίδα τους και δεν είχαν παραστάσεις. Το ξέραμε πως θα ήταν δύσκολα. Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας υγεία στο εξωαγωνιστικό κομμάτι προσπαθούμε να έχουμε υγεία και στο αγωνιστικό. Πάμε να χτίσουμε κάτι καλό και να αφήσουμε κάποιο στίγμα».

-Για εσένα προπονητικά πως είναι όλο αυτό φέτος; Είχες εμπειρία ως αθλητής στην Volleyleague αλλά ως προπονητής είναι διαφορετικά…

«Η εμπειρία ως αθλητής έχοντας τις παραστάσεις μου από Ελλάδα και εξωτερικό είναι ένα άλλο πράγμα. Μπορεί να φαίνεται πως είμαι νέος προπονητής αφού έχω μόλις δύο χρόνια, αλλά νιώθω πως ήμουνα έτοιμος από καιρό. Το νιώθω αυτό. Δεν μου είναι καθόλου παράξενο και νιώθω πως έπρεπε να το κάνω πολύ καιρό πριν. Επειδή ήμουνα καλά αγωνιστικά δεν ήθελα να σταματήσω, γιατί το βόλεϊ για εμένα είναι η ζωή μου. Το κάνω γιατί μου αρέσει και όχι γιατί είναι η δουλειά μου. Το αγαπάω, το λατρεύω και θέλω να είμαι πάντα μέσα σε αυτό».

-Μια ευχή για τις γιορτές και το νέο έτος.

«Καλές γιορτές σε όλους με υγεία. Εύχομαι μεγαλύτερη οργάνωση και ο καθένας να πάρει αυτό που του αξίζει».

ETHNIKOS-OMADIKI-17-18

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...