ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ρόγκα: «Έχω να ζήσω και να δώσω πολλά ακόμα»

Ρόγκα: «Έχω να ζήσω και να δώσω πολλά ακόμα»
Οι μεγάλοι αθλητές αναζητούν πάντα την παρουσία της ομάδας τους στις τελικές φάσης των διοργανώσεων, δεν εφησυχάζονται με τίποτα και ενοχλούνται όταν απουσιάζουν!
Και μπορεί το Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών να ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να κατακτά το 8ο σερί τρόπαιο αλλά εκείνες τις μέρες η τοποθέτηση της λίμπερο, Πέννυς Ρόγκα δεν πέρασε απαρατήρητη από τους φίλους του βόλεϊ.
«Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο αναμνήσεις και μια νότα στεναχώριας… Final-4 κυπέλλου γυναικών. Μετά από μια 5ετία μακριά από μια τέτοια διοργάνωση… μακριά από όμορφα, έντονα συναισθήματα, συγκινήσεις… μακριά από την μεγάλη μου αγάπη… Ας περάσει αυτή η χρονιά για να πάρουν όλα τον δρόμο τους…» έγραψε η Ρόγκα και τα μηνύματα συμπαράστασης έπεσαν «βροχή», ενθαρρύνοντάς τη και διαβεβαιώνοντάς τη ότι και πάλι θα βρεθεί στα μεγάλα αγωνιστικά γεγονότα από τη νέα σεζόν.
Η πρώην άσος του Παναθηναϊκού έμεινε εκτός αγωνιστικής σεζόν αφού από τη μια η απόφαση του Ερασιτέχνη να μην κατεβάσει ομάδα και από την άλλη η ατυχής οικονομική συγκυρία στον Ηρακλή Κηφισιάς την… άφησαν ξεκρέμαστη!
rogka_pao
Η Ρόγκα μίλησε στο Volleyplanet.gr για τη φετινή χρονιά, τα συναισθήματά της μακριά από τον πρωταθλητισμό, το φετινό πρωτάθλημα, τον Παναθηναϊκό και την… επιστροφή της.
-Θα ήθελες να ξεχάσεις τη φετινή χρονιά; Τι πήγε στραβά;

Π.Ρ: Η φετινή χρονιά για μένα ήταν σαν ένα κακόγουστο αστείο. Με δίδαξε πολλά αλλά ειλικρινά θα ήθελα να την ξεχάσω όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όσο στο τι πήγε στραβά… η απάντησή μου είναι ΟΛΑ… συγκυρίες, λάθος επιλογές ίσως… κανείς δεν ξέρει…

-Πώς είναι να βλέπεις τον τελικό του Κυπέλλου από την τηλεόραση και να απουσιάζεις;

Π.Ρ: Είτε τον βλέπω από την τηλεόραση, είτε τον βλέπω απο κοντά στο γήπεδο για μένα τα συναισθήματα είναι ίδια εφόσον τα τελευταία χρόνια ήμουν μέσα στο παρκέ και τώρα δεν είμαι. Νοσταλγία, λύπη, απογοήτευση και νιώθω ότι ακόμα δεν ήρθε η ώρα να σταματήσω, έχω να δώσω πολλά.

-Πώς είδες το φετινό Final-4;

Π.Ρ: Ξέραμε ήδη από την κλήρωση ποιος θα ήταν ο Κυπελλούχος αδιαμφισβήτητα. Το φετινό πρωτάθλημα δεν έχει ενδιαφέρον και έτσι δεν θα είχε ούτε αυτή η διοργάνωση. Ένας Ολυμπιακός φαβορί παίζοντας στο 60% στον τελικό, ένας Πανναξιακός που έπαιξε αυτό που μπορούσε ώστε να κοντράρει έστω και λίγο το φαβορί, ο Ηλυσιακός ήταν η έκπληξη του final4 που με μια σταθερή πορεία στα προκριματικά και κληρώσεις που τον ευνόησαν έφτασε στη διοργανωση και έπαιξε αυτό που ήξερε και η διοργανώτρια Θήρα που πήγε να κάνει το κάτι παραπάνω αλλά το άγχος, το ρόστερ και η εμπειρία σε θέσεις-κλειδιά δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσει το εισιτήριο στον τελικό. Στον ημιτελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Θήρας παίχτηκε κατά διαστήματα καλό βόλεϊ αλλά και πάλι το επίπεδο έχει πέσει δραματικά.

-Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει συγκριτικά με τις άλλες ομάδες. Τι πρέπει να αλλάξει για να υπάρχει ανταγωνισμός ξανά;

Π.Ρ: Το τι πρέπει να αλλάξει και τι όχι νομίζω το ξέρουμε όλοι μας. Πρέπει πλέον η Volleyleague γυναικών να γίνει μια κλειστή liga που οι ομάδες που θα συμμετέχουν να παίρνουν άδεια πληρώντας κάποια βασικά κριτήρια έτσι ώστε να μην φτάνουμε σε σημείο χρεωκοπίας και να αποσύρονται στη μέση του πρωταθλήματος ομάδες αφήνοντας ξεκρέμαστες τις ελληνίδες αθλήτριες γιατί στο τελος για όλα οι αθλητες την πληρώνουν.

-Λείπει ο Παναθηναϊκός από τις διοργανώσεις;

Π.Ρ: Από την αρχή που η μη δήλωση του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα έσκασε σαν βόμβα, αναρωτήθηκα και τώρα τι; Πού θα είναι τα ντέρμπι των αιωνίων; Πού θα υπάρξει λίγο πάθος, λίγο πίεση, λίγο άγχος… βέβαια θα μου πεις ότι τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταγωνιστής αλλά υπήρξαν και αγώνες που αν και φάνηκαν σαν πυροτεχνήματα για τον Παναθηναϊκό έδιναν μια άλλη αίγλη στο πρωταθλημα… Ο Παναθηναϊκός λείπει όπως λείπει και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Θέλω να πιστεύω ότι σε 2-3 χρόνια θα μιλάμε για ένα άλλο πρωτάθλημα αν φυσικά γίνουν σωστές κινήσεις.

 -Εσένα σου λείπει (σ.σ ο Παναθηναϊκός); 

Π.Ρ: Αν μου λείπει εμένα ο Παναθηναϊκός; Θέλει κι ερώτημα; Μου λείπει πάρα πολύ. Από το γήπεδο, τους οπαδούς, τα αποδυτήρια, τη φανέλα μου μέχρι τους ανθρώπους που γνώρισα μέσα στον Παναθηναϊκό… αυτούς που τον αγαπούν πραγματικά…

-Ποιες πιστεύεις ότι πρέπει να είναι οι κινήσεις για να επιστρέψει;

Π.Ρ: Για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στα μεγάλα σαλόνια θα πρέπει να μπουν σε μια τάξη τα διοικητικά αφού λόγω Πρωτοδικείου και πάλι θα γίνουν εκλογές το Μάη αλλά κυρίως τα οικονομικά. Να γίνουν συντονισμένες κινήσεις και προγραμματισμός νωρίς, έτσι ώστε να βρεθούν χορηγοί, να υπάρξουν έσοδα και να μην γίνουν μεγάλα ανοίγματα στο τμήμα. Να γίνουν όλα βήμα – βήμα. Σίγουρα πάντως δεν νοείται το πιο επιτυχημένο ομαδικό τμήμα του Ερασιτέχνη να μην υπάρχει!

-Η Πέννυ θα επιστρέψει δριμύτερη;

Π.Ρ: Η Πέννυ θα επιστρέψει… Δεν είναι ακόμα η ώρα να κρεμάσω τα παπούτσια μου. Έχω να ζήσω και να δώσω πολλά ακόμα μέσα στο παρκέ… Εις το επανιδείν…